Софиянци отново дишат мръсен въздух

Столицата на едно от челните места по ниско качество в Европа
Обновена: 22 мар 2022 12:11 | 22 мар 2022 11:23, Петя Славова
43
Софиянци отново дишат мръсен въздух
Снимка: БГНЕС

Въздухът в София и днес е под необходимото качество, което е отредено от ЕС. Това показва справка на БГНЕС в сайта iqair.

Тази сутрин въздухът в столицата е вреден за рискови групи, тоест хора, които страдат от дихателни проблеми. Кварталите с най-голямо замърсяване са Студентски град, Изгрев, Дървеница, както и Враждебна.

София продължава да държи челните места за мръсен въздух в Европа. Въпреки, че в последните години се направиха редица стъпки за намаляване на вредните емисии в столицата, предава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Софиямръсен въздух
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Митев П. преди 2 години
Един колега се върна от България .Неговите думи бяха. -,,Много замърсена е голяма част от държавата с отпадъци покрай пътищата. Хартии, найлон и всякакви ***. Няма ли кой да изчисти това.Пълна излагация." !!???
31
2
 
2
 
! Отговори
а стига бе преди 2 години
не може да бъде , нали Борисов вече не е на власт .
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Интресно е защо през лятото, когато най-много се използват няма такова замърсяване на въздуха" - ти ме застреля... Лятото, когато децата не ходят на училище, когато хората почиват и излизат по провинцията, чужбина и морето, когато хората спират да паркират по моловете и започват да седят по паркове и кварталните заведения, когато таксиджиите спрат радиаторите, тогава се шофирало най-много и било най-мръсно... И народа му слага плюсове? Пази боже сляпо да прогледне...
29
0
 
8
 
! Отговори
BB преди 2 години
Дайте разрешително за още 5000 кооперации и ще ви се изчисти въздуха
28
1
 
1
 
! Отговори
Ебаваме се с Русия преди 2 години
Искаме да дишаме биологични оръжия.
27
0
 
12
 
! Отговори
Georgiev преди 2 години
На нас не ни трябва война и външни врагове. Сами ще си се избием.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А квадратен метър апартамент в Изгрев вече е над 2 хил евро, дори стандартно 2.5-3 хиляди
25
0
 
13
 
! Отговори
Спрете строежите! преди 2 години
Презастрояването и горенето на *** са реалните причини. Аман от лъжи от Йок Фандък! Спрете алчното лоби на строителите, променете ЗУТ и пазете дърветата от сеч!
24
0
 
1
 
! Отговори
Xaxo преди 2 години
Те да не би са чисти
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се махам от тоя смръдлив град
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен123 преди 2 години
Дишайте, аз черпя.... ;) Нали искате да живеете, и работите у голямото СЕЛУ СОФИЯТАТА. Ще търпите, тогава на всичко.. Близки от малък град, отида у най-голямото село София, да живеят, и работят... Ама ей на, все се оплакват от мръсен въздух... Но живеят У СОФЕТО.
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Софиянци не са спирали да дишат мръсен въздух, ама днес може би е по-мръсен
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ту си роза, ти си крем-всички ще умрем
19
0
 
10
 
! Отговори
Hoqsan преди 2 години
До АнонименИма 10-на къщи останали в моя квартал, естествено обитатителите им не подбират "горивото". Само 10 къщи правят въздуха дармадан в квартала, пречиствателя не се изключва - постоянно работи да си филтрира, иначе смърди на кофти сажди.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Традиционно некадърната кметица набеждава за проблемите с въздуха автомобилите. Интресно е защо през лятото, когато най-много се използват няма такова замърсяване на въздуха. Поне сега има сайтове , по които може да се следи замърсяването. През зимата сутрин като стана гледам един от тях и ако показателите са добри провертрявам, ако са лоши включвам пречиствателя за въздух.
17
0
 
17
 
! Отговори
Хоясан преди 2 години
Смърди на тежък пушак, какво се правите на ущипани. Изгарянето на отпадъци е причинителят - не дървата, не въглищата - то мирише на изгорели *** - пластмасови, тъкани платове и т.н... Джеритата направо взимат готовите торби от *** и ги ръгат в "чудото". А сега като видях колеагата сф какво е написал.. ми те тия баровци са нагли австралопитеци от едно време, 100% и те мятат бутилки ПЕТ, ПП обвивки и т.н. в котлите си.
16
0
 
12
 
! Отговори
сф преди 2 години
Минете някоя хладна утрин по южното околовръстно на София и ще видите как "пиропластичен поток" от баровските квартали по северните склонове на Витоша се стели над града ! Това е основния замърсител на столицата ! Там се отопляват основно на твърдо гориво и понеже са заможни не пестят ! Да не споменавам, че от мързел да отидат до контейнера си лъжат отпадъците в камината...
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"въздухът в столицата е вреден за рискови групи, тоест хора, които страдат от дихателни проблеми" - то е повече от ясно и на малките деца, че пилотите на формула 1 не се интересуват от природата на София и живота им минава в лутане от врата на врата. За 15 години града се превърна от рай в ад. Няма една джанка и една череша последните 2 години, всичко гние, но всички шофират насам-натам и хвърлят фас след фас. Пуши се на открито и всички димят в лицата дори на собствените си деца.
14
6
 
8
 
! Отговори
Гегата преди 2 години
Ми да слязат от колите и да ходят пеш! Като искат да пасат свежо и "органик фуудс"...да идат на село и да бачкат...не да се чудат как да си пилят маникюра зад бюрото и в леглото...
13
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За жалост, така е при непрестанния наплив на неквалифицирани провинциалисти, които идват да ринат дъното в София за има-няма 3000лв. из складовете и носят със себе си забранени за всеки голям град в ЕС дизелови бараки тип БМВ Е60. Моментална забрана за всякакви бараки да влизат в София, както и моментална забрана за отопление на твърдо гориво. Това е. Просто, чисто, лесно. Прочее, имам 3 имота в центъра на града, вила в Симеоново и разкошен имот в полите на Витоша, но избягах от града. Не сетрае