Федерер не остави шанс на Григор Димитров

Швейцарецът победи с 6:2, 6:2 и е на финал в Бризбейн
Обновена: 10 яну 2015 09:55 | 10 яну 2015 09:53, Красимир Ангелов
75
Федерер не остави шанс на Григор Димитров
Снимка: Reuters

Роджър Федерер прекърши амбицията на Григор Димитров да спечели първи трофей за тази година, след като го елиминира на 1/2-финалите в Бризбейн след 6:2, 6:2.

Това бе трети сблъсък между двамата и трета победа за Маестрото над първата ракета на българския тенис. На финала пък швейцарецът ще се изправи срещу Милош Раонич, който надделя трудно над Кеи Нишикори по-рано днес.

Швейцарският ветеран показа изумителен тенис и Григор просто не успя да му се противопостави по никакъв начин, макар да се стараеше на корта.

Първият сет започна кошмарно за българина и той бе пробит още в първия гейм. Maeстрото показа много агресивна игра и с няколко печеливши удара матира Григор и взе гейм аванс.

След това го затвърди без никакви проблеми и поведе с 2:0 гейма, а швейцарецът проби и за втори път сервиса на хасковлията за 4:1. До края на гейма двамата си взеха подаванията и Маестрото безпроблемно спечели първия сет.

Вторият сет отново бе за швейцареца, който стигна до пробив за 2:1 след двойна грешка на българина, а след това го затвърди без проблеми.

Гришата си взе с много късмет подаването, за да намали пасива на 2:3, след като швейцарецът сгреши елементарна топка при мрежата и така пропиля шанса си да достигне до точка за нов пробив.

Димитров бе пробит и в седмия гейм, като по този начин Федерер достигна до 0:40 - три точки за пробив с цената на три скрити мачбола.

Нашето момче спаси две от точките за пробив, но след това българинът направи непредизвикана грешка и така допусна още един пробив.

При 5:2 за швейцареца нашият Григор стигна до две поредни точки за пробив, но Маестрото ги спаси. Хасковлията обаче достигна до още два шанса, но пропиля и тях. В крайна сметка Федерер си взе гейма и спечели мача.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 9 години
До Анонимен (68),Пичът е в топ-а на най-добрите тенесисти в света, ти ще си останеш посредствен, в това което правиш, дори Григор да отиде на топ 500.
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тони 66Ако си се почувствал обиден значи съм уцелил десетката.А за оставащите 10 години кариера ............ "А послмали ***!".Само след 2-3 години топ 100 ще е призрачна мечта за аскуФскУтУ недоразумение.
59
1
 
0
 
! Отговори
тони преди 9 години
До Анонимен (65),За 2014 е заработил $2,759,359 само от турнири, без да броим рекламни договори. На 23 години е, така че има поне още 10 години активна спортна кариера. Ясно, че има големи разходи, но и приходите му ще стават по-големи. Не знам, защо изобщо ти обяснявам. Изглежда какапацитетът ти е доста нисък.
58
0
 
1
 
! Отговори
тони преди 9 години
До Анонимен (65),свършиха ти доводите и почна с обидите ли? :-)
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тони 56Ти си уникално ***.Имам само един въпрос: От кое село на дълбоката провинция си? ПУоФдиФ или ВаУна? Или може би и ти си аскуФски ***?
56
2
 
6
 
! Отговори
Теофил Светослав преди 9 години
Не е малко това, което постигна Г. Димитров в тениса! Какви са тия критични коментари спрямо нашето момче?! Както беше и с Кубрат Пулев! Вместо да се ГОРДЕЕТЕ от това, което са направили тези ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ! Просто има обективни причини за нещата: толкова си могат (а въобще не малко, напротив-могат много, успешни са и Григор, и Кубрат, от СВЕТОВНА КЛАСА) но не всеки може да е номер 1-съгласете се. Обаче трябва да се признаят успехите им в спорта, защото все пак са СРЕД НАЙ-ДОБРИТЕ спортисти!!!
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
потискашто...
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хайде бе Григоре, кога ще го биеш този Федерер? Стегни се малко и играй по-силно срещу големите в тениса. Вземай легендарния Сампрас за треньор, самия той каза че доста може да те ошлайфа, стига бля!
53
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е надут и мисли,че всичко му е позволено,егоцентрик е,това му пречи да е най - добрия,едва ли някога ще бъде,има качества,но само с тях не става,трябват и тренировки,лишения.Не става само да обикаля с Маша и да си правят лафче.
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой би, а кой би?...Кауня па ли го дрочиха?
51
0
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
Къв шанс да има Григор бе, това е Федерер... не е случаен :)
50
2
 
3
 
! Отговори
тони преди 9 години
До Анонимен (53),Само за последната година изкара поне 2-3 милиона долара. А е доста млад още, не е стигнал върха на силите си. 1000 лв накуп съм виждал, толкова ми е сервизното обслужване на новата ми кола :)
49
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубав, млад, успешен и то в световен мащаб, заседнал като рибена кост на антибългарите. Давай все така, момче! Все толкова да си зле и да падаш от първите в света! И по тънката част да си все така неуспешен, хайде да не ти е уроки и продължавай напред!
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нещо този много са пробивали... направо са го пробили. дупка до дупка.
47
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До тони 4830 милиона ама в каква валута?Виетнамски донги или монголски тугрици.Видно е че нямаш реална представа от пари и едва ли си виждал на куп повече от 1000 лева.Спечелил е от наградни фондове 5 милиона долара и още 2-3 от реклама.Разходите му за треньори, подготовка и пътувания са повече от половината.Я има 3 милиона долара кеш я не което си е пълна мизерия. А разходите са големи и в мига в който му тръгне играта надолу ( а това вече е факт) и кораба започва да потъва.
46
3
 
4
 
! Отговори
kroif преди 9 години
Ne go pluite momcheto,toi prosto tolkova si moje!Priemete go takav,kakavto e i ne ochakvaite poveche ot nego!Vse pak se zamoislete,moje li da kajete imeto na drug BG tenisist,koito 3 pati da e igral sreshtu Federer?Neka si poigraem malko na prognozi!V nachaloto na minalata 2014 mu pojelah miasto v top 10 i toi dostigna 8-mi!Do kraia na 2015 go vijdam s nov trenior i okolo 25-ti!V tozi sport ne se iska samo fizika,a i GLAVA!V poslednite mu machove s/u Fed,Mari,Bardich,Djoko-niama idea za pobeda!
45
0
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Ееее и това добре, да не е малко че стигна до там? Айде стига, сега да иде да опатка каката там 5,6 сета и да се готви за другия тираж.
44
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DRISHKO GLUPAKA,DRISHKO SLABAKA-MRAZIA GO.
43
4
 
4
 
! Отговори
тони преди 9 години
Не го мислете Григор, може да не стигне до топ #5, но докато се пенсионира ще е направил поне 30 милиона. Вие тук си коментирайте дали може или не може да играе тенис :-)
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 45К'ви успехи са изхвърлянията на нашите големи спортисти? Той гащите си не може да навлече, тръгнал да казва, че е готов за Федерер. Да не говоря за оня Пулев с изказванията му за Кличко преди и след мача. Първо бъди спортсмен! Главно правило!