Протестът в Гърмен. Следете Dnes.bg*

Протестиращи изпълниха площада, полиция зорко ги охранява
Обновена: 2 юни 2015 14:27 | 2 юни 2015 12:40, Екип на Dnes.bg
254

Снимка: Dnes.bg

Стотици хора са се събрали в община Гърмен за обявения протест на местните жители срещу ромските своеволия, съобщи наш кореспондент в района.

Още по темата

Рокери от цялата страна пристигнаха на мотори с развети български знамена и се включиха в множеството, огласяно от силни викове и патриотични песни.

Към този час на площада протестиращите са излезли с плакати и транспаранти, на които пишe: "Стига вече политическо робство", "Има ли закон в България?", "Ние не разделяме обществото на етноси, а на добри и лоши".

Броят на присъединяващите се към протеста непрекъснато нараства.

Пред Народното читалище изказвания към събралите се направиха Георги Делиев член на инициативния комитет за стачни действия към община Гърмен, кметът на община Гърмен Минка Капитанова, Иван Кременлиев председател на инициативния комитет и Вили Павлова представител на църковното представителство в община Гърмен.

Засилено е полицейското присъствие - два микробуса на жандармерията са разположени на входа на ромския квартал "Кремиковци", един е позициониран пред сградата на общината. Към момента обстановката е спокойна.

Към 13.30 часа множеството се отправи към ромската махала с викове: "Земя, напоена с кръв, не се продава за 1,50" и скандирания: "Българи, юнаци!"

Автомобил, в който се намира Христо Разсолков, директорът на ОД на МВР-Благоевград, е пред протестиращите. Друг автомобил с озвучителна техника и знамена предвожда пък протестиращите.

Рокери са в началото на шествието, следвани от футболни фенове и жители на Гърмен. Всички улици в близост до централната са отцепени от полицаи.

Към 14 часа напрежението в Гърмен ескалира за кратко, след като протестиращи замериха жандармерията с кутии от бира.

Протестиращите хвърляха и шишета от бира срещу ромския квартал, като призоваха полицията да се изтегли, за да нахлуят в него и да спрат тормоза над българите.

*Информацията е актуализирана в 14.10

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Antirasist!Kak na prieha v europa, vse oshte nemoga da si otgovorq?!?!To moje moje ama, pak tolkova rasisam ne moje!
103
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** е в софия. В народното събрание, министдрство и президентство. Разни НПО та и други помиярски правозащитни организаций.
102
3
 
7
 
! Отговори
хмм преди 8 години
И какво стана свърши "работния ден" на протестърчетата и си развалиха седянката :)
101
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едно време по-същия начин се настояваше турците в селата да се призовават да се образоват, а не да искали да нижат тютюн и т.н., всички сме свидетели сега на тяхното образоване. Същото ще стане и с "образованите ром" и тогава парламента ще е изцяло турско-ромски !
100
1
 
4
 
! Отговори
kun eva преди 8 години
Razpuskaite darjavnite slujbi, spiraite da plastate danaci.kakto jiveat ciga*ite taka da jiveat i bulgarite.parvo sa horata, posle sa zakonite. Bio natura.
99
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поведението на президента,премиера и управляващите политици ясно показва,КОЙ е виновен са напрежението.На всички е ясно,че ги толерират отвсякъде за всичко,защото те са основният им елеторат,без,който ТЕ няма да са на власт и да ограбват българският народ.Национални предатели,един ден историята ще ви осъди.
98
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Надявам се да дтсне в цялата страна, да се размърдат гнусните политици
97
5
 
38
 
! Отговори
Статистика преди 8 години
в Гърмен през 2014 са гласували 4 към 1 в полза на ГЕРБ спрямо ДПС ! Я ми кажете сега защо БОКО мълчи като пукал ?
96
1
 
10
 
! Отговори
Разяснение преди 8 години
Бай Иване "Цялата простотия на тема "толерантност" към малцинствата тръгна след Хитлер". Цялата тема с толерантност към малцинствата тръгва от времето на освободените държави от османско робство и проблема, че народите не са в своите граници. Това налага клаузи за "толерантност" на етносите и вероизповеданията чиято кулминация е ООН. За да те приемат трябва да го имаш в конституцията. Ние го имаме още от създаването на първата такава за разлика от нашите съседи и аз съм горд с този факт.
95
2
 
3
 
! Отговори
Волен по темата гърм преди 8 години
https://youtube/watch?v=9A43ldho7f8 СТИГА РЕВАХТЕ ,ЧОВЕКА СЕ ИЗКАЗА !
94
0
 
46
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До Анонимен 138!И АЗ ПИТАМ СЪЩО: КЪДЕ СА МАЗНИТЕ ОТ ГОРЕ ДА ОТИДАТ ТАМ И ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА...МОЖЕХА С ХЕЛИКОПТЕР НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ ДА ОТИДАТ И НА ВСЕКИ САНТИМЕТЪР ДА ДЪРЖАТ ЛЕНТАТА ЗА РЯЗАНЕ НА ЕДИН МАЛЪК СТАДИОН,А КОГАТО СЕ КАСАЕ ЗА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА ОБИКНОВЕННИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ КЪДЕ СА?
93
37
 
5
 
! Отговори
софиянец от Европа преди 8 години
Нека да кажем едно твърдо не на протестите, както ни призовава президента ни уважаемия г-н Плевнелиев.На нас не ни трябват протести, а толерантност и разбиране. Работа трябва за да се развиваме и да вървим напред по пътя на прехода и реформите. С протести нищо не става, на нас ни трябва стабилност, за да сме сигурни в утрешния ден, че ще е същия като днешния.Не на протестите!
92
4
 
4
 
! Отговори
maskarata преди 8 години
До vargНе завиждам бе.Само си правя асоциации с на Волен снимката с листото. Явно що те кефи толкоз :)
91
1
 
7
 
! Отговори
maskarata преди 8 години
Шундек,Верно ли се снимал с дамски чорапогащник :)24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=485448
90
1
 
19
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Демокрацията не е овчедушие и безнаказаност на всички нива.Демокрацията е строго съблюдаване на държавните закони.Ха стига сте ни правили на...абдали вече 25 години,стига толкова робство на постсоциалистическите български нихилисти,загърбили род и родина,заради някакви ***...ценности.Необразовани хора от *** етност и те разбраха,че сегашната демокрация е...слободия.Това е по-лошо от всяка тоталитарна власт и води до разпад на държавноста и българщината,зашазвана и градена столетия.
89
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофилите из форума най-малко имат право да лаят срещу ц*ганите. Благодарение на любимата им Альоша изобщо съществува целият ц*гански проблем на нашите земи. Същите деградирани *** като вождите им от мАсква.
88
1
 
7
 
! Отговори
В.В. преди 8 години
"Я вас спросил однажды: мы победим? Мы победили"
87
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЯМА ДЪРЖАВА!!!Има само национал нихилисти и крадци в парламента !!!
86
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименХах москалите се хвълиха на амбразурата да вардят ДПС'то:)След като защитаваха откровения българофоб в Македония щот е човек на Путин, ми беше чудно дали ще успеят да паднат още повече, ама ей го на.
85
3
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Пак нищо няма да стане. В БГ всяко чудо за 3 дни (((