Търговец пробва да укрие 20 бона оборот на "Златните"

Отчел само 830 лева, не издавал касови бележки
11
Търговец пробва да укрие 20 бона оборот на "Златните"
Снимка: архив, БулФото

Търговец в курорта "Златни пясъци" се опита да укрие повече от 20 000 лева оборот, съобщиха от Националната агенция за приходите във Варна.

При дистанционното наблюдение на касовия апарат на атракционен обект варненските данъчни установяват, че седмици наред на него се отчитат нереално ниски обороти за сезона.

След физическо наблюдение на обекта данъчните се уверяват, че той се радва на голяма посещаемост от гостите на курортния комплекс, но на клиентите масово не се издават касови бележки.

При извършване на проверка инспекторите откриват две тетрадки, в които търговецът старателно е записвал получените суми от продажбите си по дни.

След анализ се установява, че реалният оборот за наблюдавания период е в размер на 21 667 лева, а отразеният оборот от продажби на касовия апарат е в размер на 830 лева.

Освен съставения акт за установяване на административно нарушение, предстои на търговеца да бъде извършена пълна данъчна ревизия за 5 години назад, уточняват от приходната агенция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
кольо преди 7 години
тия неща ги има от 25 години, сега откриха топлата вода... не мога да разбера до сега кво са спали и каде са били... те си го знаят много добре и данъчни и всички но никой не му дреме
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така е който не си плаща процента на Очите ще бъде хванат в крачка.Другия вариант е да го пребият или да му запалат заведението.
8
0
 
0
 
! Отговори
САШП + преди 7 години
"След анализ се установява, че реалният оборот за наблюдавания период е в размер на 21 667 лева, а отразеният оборот от продажби на касовия апарат е в размер на 830 лева.Освен съставения акт за установяване на административно нарушение, предстои на търговеца да бъде извършена пълна данъчна ревизия за 5 години назад, уточняват от приходната агенция."Цяла седмица са го следели.....браво.Очаква се глоба от порядъка на 300 лв.А заведенията на мафията, тях някой следили ги ?
7
0
 
9
 
! Отговори
Бургазлийка преди 7 години
Честито на печелившия! :)) И по южното ни Черноморие има много такива обекти. : ))
6
1
 
12
 
! Отговори
МВР Бургас преди 7 години
Важното е, че Очите е добре, много свестно момче, отчита ни се всеки сезон, че и отгоре дава!
5
1
 
9
 
! Отговори
заз преди 7 години
хммм ... поръчкова новина, 20к не са голям оборот за търговски обект. някой павилион е това. все пак е "бурил" сериозно , като е крил почти целия оборот. по принцип данъчните не пасат трева и могат да правят сметки за всеобщо учудване на населението ... :) ... от акцията на илиянци в началото на лятото, хора дето не са ми искали никога документ вече пазаруват само с фактура :) ... няма лошо да има ред малко в държавата ни !!!
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ta da ne e edinstveniat. vsichki kriat.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Номер 1- ти си типичния пример, защо държавата ни е толквоа зле и защо няма да се оправи скоро
2
0
 
3
 
! Отговори
ама лъжемммм преди 7 години
десетте вериги за храни правят общ оборот от малко над 3.895 млрд. лв. По данни на анализаторската компания ICAP общият обем на търговията с бързооборотни стоки е 10.3 млрд. лв. през 2013 г., т.е. десетте правят 38% от продажбите.
1
9
 
24
 
! Отговори
преди 7 години
Щом герберите са направили 20 милиарда що пък човека да не завърти 20 000 ?Хора които не могат да управляват будка за кюлоти са измили закони според които търговец за да оцелява трябва да сън да не го лови и да се чуди как да се прави на Андрешко и всичко това на фона 50 милиарда на година които изнасят немските хипермаркети към централите си без да плащат данъци , но пък им се възстановява ДДС !