Затрупаха Мустафа с играчки и дрешки. От болницата благодарни

УМБАЛ "Свети Георги" призоваха да не се праща нищо повече
24 сеп 2016 12:56,
22
Затрупаха Мустафа с играчки и дрешки. От болницата благодарни
Снимка: Facebook

Неизброимо много дарения от дрехи, обувки, играчки и лакомства получи 9-годишният Мустафа, пациент на Отделението по детска онкохематология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ "Свети Георги".

Вещите и хранителните продукти бяха донасяни на място в отделението или изпращани като колети от всички краища на страната след апел в социалната мрежа.

От болницата приканват гражданите да не изпращат повече нищо.

Още по темата
Към момента малкият Мустафа разполага с всички необходими вещи, така че да може да бъде поддържан спретнат вид.

Осигурени са и всички необходими условия за провеждане на лечението на детето.

УМБАЛ "Свети Георги" също така уверява, че не се налага събиране на финансови средства за лечението на детето, защото всички необходими медикаменти са налични, а самото лечение се заплаща от клинична пътека на НЗОК.  

Историята на 9-годишния Мустафа развълнува цяла България след апел от болницата хората да помогнат с дрехи и играчки на самотното детенце. Родителите му го изоставиха преди месец в болницата, а майка му Джейлян обеща в понеделник да иде да го види. 

Мустафа е болен от левкимия от две години. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Детето няма вина ,че се е родило! Вина има държавата ,че е позволила 11 годишна да забременее."Абе прав си, ама като "държавата" се опита да действа, веднага кацат 50 адвоката от БХК и подобни организации - започват да обясняват, че това са "етнически особености", а после държавата изплаща И обезщетения...(че е стресирало младия "баща" и младата "майка"). Това ти го казвам, понеже и аз много съм искал да се търси съдебна отговорност за тези неща!
10
0
 
1
 
! Отговори
шефа ВИ преди 7 години
Работата е всеки го иска ама казва "ти го вземи"
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давайте, давайте, тя майка му може тия дни да мине да прибере подаръците, пък после пак ще каже, че не знае имената на децата си
8
22
 
15
 
! Отговори
Иван Иванов преди 7 години
Никога не бих помогнал на "същество" с такова "име"
7
0
 
1
 
! Отговори
От 2 преди 7 години
Аз написах майтапчийски коментар по повод един съвсем друг текст, който беше качен тук под 1.Сега 1 е нещо съвсем друго и написаното от мен не се отнася за него. Напълно подкрепям това, което пише в сегашния коментар 1.
6
10
 
16
 
! Отговори
Евнух преди 7 години
Абе хора какво ви става и каква е тази злоба ? Става въпрос за дете !!! Тук няма място за сравнение на етноси и малцинства !!! Има място единствено за човещина !!! Помислете върху написаното, утре на негово място може да бъде всяко дете !
5
0
 
35
 
! Отговори
Ало.. държавата преди 7 години
Детето няма вина ,че се е родило!Вина има държавата ,че е позволила 11 годишна да забременее .Държавата не търси сметка от :-родителите на 11 гоодишната тогава Джейлян-от мъжа който я е заплодил на 11г !!!-от Джейлян защо си зарязва детето да го гледат данъкоплатците..Държавата само превежда всеки месец помощи да стимулира , неконтролируемото възпроизвеждане на Джейлян!Алооо,държавата!!???
4
7
 
21
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
Добрите хора,които са помогнали не им пука дали детето е ц.иганче,турче или българче,то е човешко същество,лишено от родителска грижа. Престанете да делите хората или поне не делете децата
3
1
 
23
 
! Отговори
Родни недомислици преди 7 години
жестът към едно болно дете е благороден.Но какви са тези свръхблагородни жестове спрямо неговата здрава, млада майка и баща му? Направили пет деца, а НЕ ЖЕЛАЯТ да се грижат за тях!Нямало било работа, според Джейлян. А по 10 декара земя се дават, ама се иска труд!Някой тук повярва ли, че Джейлян наистина не взима никакви пари за децата си? Вярвате ли, че всички около нея - и сред близките й, и в махалата й, не знаят какво предвижда социалната ни система за самотни майки от нейното малцинство?
2
8
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Още е обед, а ти вече си почерпен/а/.Няма лошо.
1
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За Мустафа за лечение има по НЗОК,за майката му има за помощи и раждания на 10 деца,за братята и сестрите му има за приемни семейстава и възпитатели, за татко му има за пиене и цигарки.А за стотици умиращи българчета, събирайте пари с смс-и и дарителски сметки, давайте подкупи на доктори и директори и се молете да доживеят утре да заработят и да плащат на Мустафа и Джалян масрафа.