С 1,1 млн. – WC във всяка килия на варненския затвор

262 затворници е капацитетът му след ремонта
Обновена: 15 фев 2017 19:47 | 15 фев 2017 19:43, Веселина Йорданова
6
С 1,1 млн. – WC във всяка килия на варненския затвор
Снимка: архив, Ройтерс

Всяка килия на ремонтирания варненски затвор вече е със санитарен възел. Ремонтираният основен корпус ще бъде официално открит утре.

След реконструкцията затворът ще е с капацитет до 262 лишени от свобода при спазване на изискванията за 4 км. м. на един затворник. Във всяко спално помещение е подменена дограмата и настилката.

Строително-монтажните работи във варненския затвор започнаха през септември 2016 г.

Значителното подобрение на битовите условия за живот на лишените от свобода се реализира със средства на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" на стойност 1,1 млн. лева, съобщиха от правосъдното министерство.

С мащабния ремонт, какъвто не е предприеман от 70-те години на миналия век във Варна, се отговаря на основни критики от страна на международни мониторингови организации за пренаселеността и лошите битови условия в местата за лишаване от свобода, уточняват от ведомството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По 4 кв.м на затворник + персонална тоалетна, топла храна, парно и всичко това безплатно. В яслите и ДГ децата са наблъскани по 30+ на 50 кв.м и имат 3 кабинки и 2 мивки, и за това се плаща четири пъти - от бюджета, от законната такса, от настоятелстата и от парите дадени на ръка, които не са задължителни, но са със задържителен характер. Плаща се още за пердета, килими, гардероби, чаршафи, моливи и т.н. Браво!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Sega nachalnika na pandela,shte iska 5000 lv za 1 sapun
2
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До СтигаА ти няма да е лошо да се научиш да пишеш.
1
2
 
9
 
! Отговори
Стига преди 7 години
Стига сте хабили пари, оставете ги да гният тези и не се забимавайте. По-добре построите повечко килии и започнете да ги пълнете с депитати.