Голямото завръщане започна, шофьорите да се търпеливи

Спират камионите по магистралите следобед
30
 Голямото завръщане започна, шофьорите да се търпеливи
Снимка: Булфото, архив

Заради очакваното натоварено движение по пътищата от 14:00 до 20:00 ч. днес се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоваренитеe пътища, съобщават от агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ).

За улеснение на трафика ще има две ленти за София и една - за Кулата и Варна, и в участъците с ремонт на автомагистралите "Струма" и "Хемус".

Целта е повишаване на безопасността и увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата в края на почивните дни. Във връзка с очаквания интензивен трафик, АПИ апелира шофьорите да карат разумно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не използват аварийните ленти по автомагистралните участъци за по-бързо придвижване.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка, както и карта с временната организация на движението от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно, при 24-часов режим, работи ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Софийските аборигени киснат по празниците в старите си апартаментчета, докато българите отиват да си ядат парите в Гърция и Македония.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много обичам да гледам задръстени пътища. Особено задръстени софийски булеварди. Голям кеф.
24
3
 
0
 
! Отговори
Ми ЧЕТА ВЕ преди 4 години
Чета и статията и коментарите най-вече. Едни селяни срещу други селяни.
23
1
 
2
 
! Отговори
:) преди 4 години
"Столичани" се завръщат от "провинцията" :)
22
2
 
1
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Хукнали като невидяли. Ами като си расъл в царевичака наистина не си видял нищо.
21
1
 
5
 
! Отговори
6 преди 4 години
Парите които имат отиват в Гърция и Турция. По данни на БНБ 6.23млн имат средно по 1200лв на депозит. По един телевизор в банката. При инфлация 20% на сметките и потребителската кошница, всеки гледа да изхарчи всичко. Ако пести ги губи. Ако ги инвестира без да е човек на правилния човек, шофьорите и камериерките на Бай Тошо му пращат проверки всяка седмица да фалира. Или направо група столотршачи. Затова стават и тези задръствания по границите, никой не иска да даде пари на комунисти.
20
1
 
1
 
! Отговори
ЧЕТИ ВЕ преди 4 години
До ХахаХахо, не четеш ли? От КПП е! Хората се връщат от чужбина!!!Едно си знае, едно си бае.
19
2
 
2
 
! Отговори
6 преди 4 години
*** път да види! В емисията пак ще реват като овце от прозорците, че чакали, а били с малко дете?! Ненормалници. Не могат ли с велосипедите и раниците, да отидат на няколко километра по велоалеята извън града? В планината, в залесената гора парк, в която има и малки диви животинчета, да ги видят децата. Забравих, че тук няма велоалея и такива паркове, това е България, тук се отива с колата до мола и да си направиш селфи на пясъка с джипа. Няма смисъл на *** народ да му сториш такива неща.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей това е Брекзит!Доста народ ще остане по летищата и пристанищата..
17
1
 
3
 
! Отговори
50 год преди 4 години
Ами карайте през нощта м/у 24/00 и 5часа и няма задръствания, но трябва да сте много опитни като шофьори! През това време карат и най-бързите с бусове, ТИР-камиони и истински състезатели с мощните коли. Ако сте по-внимателни е по-безопасно и бързо. Определено е по-уморително нощтно пътуване.
16
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквито и коментарии да има основния извод е , че хората имат пари и си почиват в Гърция и Турция. Ревовете на червените *** , че са бедни е вярно , но за тях, защото са мързеливи и неграмотни. Така възпитаха и децата си и сега ще мрънкат, но какво от това. Даже и БСП да са на власт пак ще са бедни, а Нинова и Добрев са милионери и ще станат милиардери на пук на червените бабички с 200 лв. пенсия.
15
2
 
0
 
! Отговори
до Do 12 преди 4 години
Значи трябва и да си против еврофондовете. Други идеи, Айнщайн?
14
2
 
5
 
! Отговори
Само в БГ преди 4 години
Само в БГ ли карате все едно сте на нивата? Вижте снимката и я сравнете с такава от задръстване в Германия.
13
5
 
4
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
От едното село в другото село - както по-долу някой написа. Дядо ми беше от с.Слатина, сега част от "аристократичната" ни столица. Гордейте се , "столичани", нахлули след 1878 г. от села и паланки в други такива
12
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Вън и на бюджета идващ от морето и планината в София да храни на късо и дребно шопски мързели и схемаджии. Създавайте си БВП в София и си го харчете със здраве. Е да ви пращаме помощи и да знаете много :)))
11
1
 
14
 
! Отговори
От провинцията преди 4 години
Айде да си тръгват завърналите се "софиянци", че и тук стана лудница последните три дни, няма къде да паркирам.
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вън от град София провинциалните скакалци, бачкащи за къси заплатки като продавачи, келнери, сервитьори, общаци, дограмаджии, стъкломиячи, раздавачи на флайери, готвачи, телефонисти, доставчици,бакшиши и прочие неквалифицирана дейност!Товарене в конски вагони и насилствено депортира е - за една Чиста Столица!Всеки с доход под скромните2ооо лв чисто - ВЪН!
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Клонираните атакуват София за пореден път.***, стойте си в провинцията!!!
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е световна икономическа сила.Трафика е навсякъде.Не само по граничните пунктове.БОКО ТИКВАТА открива по няколко завода на ден,защото за всяка голяма компания е въпрос на "престиж" да инвестира в България.
7
2
 
14
 
! Отговори
АПИ преди 4 години
Ако си купите още една винетка, задължително ще пътувате по-бързо. И да не забравите да включите ламбите и да надуете чалгата. И да не ви прави впечатление, че тунелите са в перманентен ремонт, липсват мантинели , знаци и маркировка на опасните места, затова пък където вече не са необходими старите знаци си стоят."Приятен" път от ръководството на агенцийката.