Добрата новина: Бургас – шести най-любим на туристите за шофиране

На първо място в класацията е Гран Канария
26 сеп 2019 17:15, Нели Христова
17
Добрата новина: Бургас – шести най-любим на туристите за шофиране

Далеч в миналото са времената, в които прекарвахме часове, за да измислим маршрутите от точка А до точка Б, когато сме в чужда държава. Наемането на кола е все по-достъпно и лесно, а маршрутът се чертае от GPS. Може би ще сте изненадани да разберете, че в най-любимите градове на туристите за шофиране попада и един български – Бургас.

Според анкетата на портала за автомобили под наем Discover Car Hire, морският ни град се класира на шесто място.
В допитването са участвали над 2500 туристи, които са се наслаждавали на гледките през прозорците на колите си под наем. В своя текст, авторът отбелязва, че и дори самият той не бил чувал някои от любимите места на туристите.

Най-приятно им било в Гран Канария, Канарски острови, следвано от Измир в Турция и Кернс в Австралия.

На четвърто и пето място се намират курорти и то близки до нас – Кефалония в Гърция и Сплит в Хърватия. След тях се нарежда Бургас следван от Нок в Ирландия, Понта Делгада на Азорските острови, Йоханесбург в Южна Африка и Варшава в Полша.

Добрата организация на пътищата е част от критериите на туристите, по които те са избирали любимото си място. Все пак е по-добре да каращ върху гладък път, отколкото по такъв, осеян с дупки. Но най-вече са повлияли и красивите гледки, на които са се наслаждавали, докато са карали автомобилите си.

Все пак туристите, участвали в анкетата, отбелязват, че „местните шофьори“ все още ги притесняват, тъй като те карат много по-бързо, свирят с клаксоните и са непредвидими, тъй като познават пътя перфектно.

Discover Car Hire отбелязва и градовете, които са най-неприятни за шофьорите. Това са Атина, Белфаст, Глазгоу, Лондон и Дубровник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
ха ха ха ха ха ха преди 4 години
Голям смях,ха ха ха ха ха.....
14
0
 
2
 
! Отговори
Абе, другаде си бил преди 4 години
До Анонимен 13Елхово, Грудово, Звездец. Там още не са добре пътищата, наистина.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бургазлиятаШопите отдавна си топят макарите в Егейско, нещо си у грешка.
12
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не бях ходил в Бургас около 10г, тази година минах. Дупка връз дупка, иначе трафика беше слаб към нормален
11
0
 
4
 
! Отговори
Навсякъде преди 4 години
ПродължениеЗащо розови? Защото цветът е сигнален и се вижда отдалече. Дори частните плажове на петзвездните хотели не смеят да спират въпросните чернокожи, филипинци, араби и т.н. Всеки предлага различни стоки и услуги - масажи, чадъри, слънчеви очила, чанти, хавлии. Така, за пет години, ще си отработят логистичната подкрепа, която им е дадена от Боса, за да влязат в Европа...Перфектен ред, но усещаш, че не идва от държавата Италия.Мноооого имат да учат нашите "батки" кое как се прави.
10
0
 
6
 
! Отговори
Навсякъде, преди 4 години
където има ЕДНА мафиотска групировка, гушнала даден град, както е в Бургас, цари спокойствие за чуждестранните туристи.Същото усещане е и в Таормина в Сицилия. Всички таксита са мерцедес. Всичките возят до цент еднакво от една дестинация до друга. Там турист дори да се напие и да се сбие няма да отнесе и шамар. Босът не дава да се пипат. За да няма лош ПР. Отделно са африканците, които обикалят плажовете на ВСИЧКИ хотели. С розови раници(това значи, че са "негови хора"). Продават ментета.
9
2
 
1
 
! Отговори
бургазлията преди 4 години
Да бяха описали маршрута през града,че да му се порадваме и ние.Благодарности към шопите.За да могат по бързо да топнат макарите в гьолаоправиха околовръстното към Созопол,но понеже по традиция/манталитет/няма големи табели да ги информират по рано за отбивката повечето минаха през Трапезица.Така успяха да разгледат чудесният ни градпък и да се порадваме един на друг в задръстването.
8
0
 
10
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 4 години
Страшен е за шофиране Бургас. Само дето никой от местните не е чувал за мигач и предимство и карат със Силата от Междузвездни войни, като изключим, че трябва да си непрекъснато нащрек, е идеален, така е.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бургас е града на Адидас !
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бургас? После става, още по смешно.. ИЗМИР ХАХАХАХА няма по смешна класация.
5
5
 
0
 
! Отговори
Цецо Мен преди 4 години
Що за новина е това? Липсва ли добра новина?
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто там работят светофарите.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Годината е 1992г. Франкфур. Англичани на маса по чаша бира ми се хвали. В Слънчев бряг 1986г. Пие вино и си карал мерцедеса и на всяка прека го проверява милиционер за алкохол. Дава му 1 марка и кара. Така пет проверки до хотела. .
2
5
 
9
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Бургас хахах ..... платена реклама на Митьо Дъ Айс
1
4
 
12
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Въъй маняк мноу яко