Лек трус от 2,7 по Рихтер бе усетен близо до София

Той е бил усетен в Мирково
5 мар 2020 17:55, Нели Христова
4
Лек трус от 2,7 по Рихтер бе усетен близо до София
Снимка: БГНЕС

Земетресение с магнитуд 2,7 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България.

Земният трус е усетен в 15,07 ч. с епицентър на 5 км североизточно от Мирково и на 56 км източно от София, с дълбочина 5 км, уточниха от Европейския сеизмологичен център, цитиран от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
На посетил селото депутат му се отпушила тапата, след 5 дена запек...
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София най силният трус беше през 1977 г. Март месец в 21,30 часа. Тогава Вранча се разстресе и ни удари със 7,5 степен. Усетиха го в цяла България. В Свищов паднаха блокове които убиха стотици сред тях имаше и деца. Родените след 80-та и след 2000-та година изобщо незнаят какво е земетресение. Кръстете се и се молете на Бог да не се събуди Вранча че тогава ще видите на какво се казва земетресение. Пригответе се повечко памперси че ще омажете пейзажа.
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е за трус в София да се освободи напрежението. Очаква се всеки момент около 4.5-5.5. Пригответе се посред нощ да се съберете пред панелките да се надлъгвате кой, какво и как и да си разправяте как са ви се разтресли гардеробите и как са тропнали вратите. Може и едно хорце да тропнете долу пред блока, ама не се застоявайте, че утре сте на работа. Аз ще си спя- имам култура при земетресения, защото за 15 сек не мога да изляза от сградата, а и съм на най-безопасния последен етаж на нов блок.
1
4
 
5
 
! Отговори
noFreeman преди 4 години
бре... чак европа го е усетила... а ние не...