Отново агресия срещу медик, пиян удари фелдшер в Момчилград

Агресивният мъж бил с прорезна рана
23
Отново агресия срещу медик, пиян удари фелдшер в Момчилград
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поредно нападение срещу медик. Фелдшер от Момчилград е бил ударен от пациент.

Случаят е от събота. В Спешния център в Момчилград е получено повикване за пациент с прорезна рана от село Багрянка.  На място отива екип, който обработил раната. Насочили го за хирургически шеф. Пациентът е отказал. След около час и половина обаче пристигнал във филиала в Момчилград сам. На работа вече била нощната смяна.

„Колегата Юлиан Ангелов му обработвал раната и я е промивал с кислородна вода. Пациентът е станал агресивен, ударил е колегата по рамото, след което е избягал. Уведомена е полицията и е арестуван”, каза д-р Атанас Митков, началник на Спешния център в Кърджали, пред Нова телевизия.

Д-р Юлиан Ангелов твърди, че не е дал повод за агресия. „Видях го, че беше в нетрезво състояние и леко агресивен. Тогава поканих и една от жените да ми помогне. Започнах да обработвам раната, обърнах се да взема марля и той скочи и ме удари по рамото. Отдръпнах се. Жената отвън се намеси, започнаха да го дърпат. Той ме обиждаше и се заканваш”, разказа д-р Ангелов.

Той вече се замисля дали да продължи да работи в Спешния център.

Според д-р Митков от началото на годината има 3-4 вербални нападения над медици.

„Уведомили сме полицията. Имаме и една присъда по такъв случай”, каза д-р Митков. Притеснява се обаче, че вече има примери на напуснали медици. „В Хасково имаше нападната млада лекарка, която напусна. А кадровият дефицит е един от основните проблеми не центровете за спешна помощ”, обясни д-р Митков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: Момчилградлекарпиян
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Това вече има ли хора- алкохолици , побойници и наркомани! Почти няма Човеци!
18
0
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
не е дал повод за агресия, и пари също не е искал
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шефе, пише се "шев", в множествено число "шевове".
16
2
 
6
 
! Отговори
Браво 16-ти, преди 1 година
запознат си с текстовете на Чалгаря, много умнотия ви "вкарва" в главите този иdиот ! Направи ви толкова "умни" колкото лесно да ви манипулира, *** и използва за да влезе в политиката и подкрепи ДПС и ГЕРБ ! Как не те досрамя да го дадеш за пример този пропаднал и лъжлив индивид ?
15
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом заслужава
14
5
 
7
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Не съм чул или прочел тук на Запад да има набит медик ! Който си върши добре работата никога никъде не го бият ! Първото нещо което медиците трябва да научат е любезното отношение към клиентите,това им е професионално задължение за да се осведомят и открият болестта, да не стресират пациентите си с държание и отношение с което да попречат на пълното обяснение за болестта на пациента ! Така се прави тук и винаги пациента е прав, той отива за помощ, не отива в болницата за да разбере кой е шефът !
13
0
 
8
 
! Отговори
От бореца преди 1 година
Зулусите не само нападат медицински лица ! Тези от тях които се имат за по - умни вече драскат по сайтове и фейсбук и се опитват да ни учат на развален български с турски акцент! Да не говорим за айшетата, учителки по български на турски , вай аман - аман , зор - заман !
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
шеф - началник, шев - шевове нещо ушито с игла например. Неграмотни сте, поне сложете програма за проверка на правописа.
11
1
 
5
 
! Отговори
От бореца преди 1 година
Зулуси от турското културно наследство! Никой ветеринар не би се наел да ги лекува.!.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Я*стреба брат"чет му.
9
2
 
13
 
! Отговори
бг преди 1 година
тези сами се връщат в средновековието .Да се лекуват с баячки и шамани защото не заслужават медицински кадри.
8
8
 
2
 
! Отговори
до 3 преди 1 година
На кого пишеш ? Къде в статията има шеВ, ако се отнася за журналиста ? Вместо да търсиш грешки се научи да те разбират ! Греши всеки и по всяко време, никой не е безгрешен Бог ! Грешки има неволни, съзнателни и от необразованост, знаеш ли каква е грешката, че бързаш да покажеш компетентност, или пък комплекс ?
7
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може пък след удара,касапина с бяла престилка да се почувства по-добре. Кой е решил ,че ударите са лошо нещо.
6
12
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Отговорът на медиците е "смърт", сега ще видим кой и в коя болница ще е "късметлията" ? Винаги се чудя как така тези медици ги бият или удрят, ако си вършат спокойно съзнателно и отговорно работата ? Как така те винаги са си мълчали пък ги пердашат ? Аз не им вярвам, тези хора гледат пациентите си "от високо" с надменност, винаги намръщени, винаги отговарят строснато на пациент, винаги недоволни от заплащането си, а веднъж ми каза един лекар, колкото му плащат за толкова ще ме лекува ?
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналистиката значи - писане, а вие "драги" дори не знаете правописа, как изобщо пишете, на късмет явно, ако уцелите правилните букви - се радвате. И аз се разнообразявам с вашите писания по разни теми, които не разбирате, но ви плащат да пишете нещо, простичко, като за вас. Забавно е за читателите, грешките ви постоянно ни карат да се смеем. Да сте живи и здрави журналистчетата.
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете тези хора без медици, да се лекуват сами. Безмислено е да оказваш помощ на такива същества, по-добре ги остави на самотек, в нещо като анклав за нискоразрядни същества.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хирургически шеФ или хирургически шеВ, шефове, шевове, направете си го множествено число и ще знаете коя буква трябва да бъде.
2
0
 
12
 
! Отговори
Котка преди 1 година
Етнически културни особености.
1
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
А дано останете без нито един федшер и сестра и да пътувате по двеста км за спешна помощ и да ви дойде акълът в главата, но доста се съмнявам в това.