Студенти на Андрей Баташов играят в подлеза на НДК

Актьорите ще представят хърватска комедия
21 яну 2016 09:52, Петя Славова
0
 Студенти на Андрей Баташов играят в подлеза на НДК
Андрей Баташов. Снимка: архив, Булфото
Трима от студентите на Андрей Баташов и проф. Снежина Танковска, които участваха в "Ритъм", се събраха отново за първи път за нов театрален проект.
 
Стефан Спасов, Александър Митрев и Божидар Попчев пак са заедно години след появата на хитовия музикален спектакъл, за да представят комедията "До Мюнхен и назад".
 
Премиерата по текст на хърватския автор Мате Матишич се състоя в най-новото кафе-театрално пространство в София - Клуб на хорото (в подлеза на НДК откъм "Хилтън"). Следващите представления са 21 и 27 януари от 21.00 часа. Продуцент е "Чанове и приятели" ООД - Милена и Костадин Господинови.
 
"До Мюнхен и назад" е забавна история за дългото пътуване към дома, разказана с типичното балканско чувство за хумор, в която главен герой е приятелството. Пиесата връща зрителите в 1991 г., за да разкаже за незаконно пребиваващи в Германия хърватски емигранти, които мечтаят да се върнат в родината след падането на комунистическия режим.
 
Забърквайки се в редица комични ситуации, приятелите кроят планове как да надхитрят немската бюрокрация, за да вземат посмъртна пенсия. Единият дори е готов да инсценира собствената си смърт.
 
Театралният проект е четвъртият в кариерата на Стефан Спасов като режисьор. Миналата година той постави в Стара Загора спектакъла "Иванов" с участието на Иван Ласкин.
 
Александър Митрев е добре познат в средите на свободния театър с участията си в независими проекти. Божидар Попчев играе в постановки на Сатиричния театър "Алеко Константинов" и в собствения си спектакъл "Пропукване" по Ерик Богосян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари