Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S

Подозират Apple в незаконно ползване на технологии на Samsung
5 окт 2011 11:26, Елка Василева
94
Samsung иска глобална забрана на новия iPhone 4S
Снимка: Reuters

Южнокорейският концерн Samsung Electronics планира да действа за глобална забрана върху продажбите на новия модел iPhone 4S, представен снощи от американския му конкурент Apple, твърди в. "Чосун илбо“, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Възнамеряваме да се обърнем към съда и да се забрани продажбата на новия смартфон", посочи представител на Samsung пред южнокорейското издание.

Още по темата
5 окт 2011 08:17
71

Той добави, че концернът подозира Apple в незаконно използване на технологии на Samsung в новия модел на смартфона и планира да бъде направена експертна оценка.

Напоследък обемът на продажби на Samsung стремително расте и южнокорейците се превърнаха в основен конкурент на Apple на световния пазар на смартфони.

Отношенията между двете компании се изостриха, след като те внесоха една срещу друга искове с обвинения в кражби на технологии и плагиатство, което доведе до забрана на продажбата на южнокорейския таблет в Германия.

Сега компаниите водят няколко паралелни съдебни дела в различни съдилища по света. В края на септември един от вицепрезидентите на Samsung заяви, че концернът възнамерява да обяви "тотална война" на американския си конкурент, отбелязва БТА.

Снощи Apple представи новия си iPhone 4S, който е подобрена версия на четвъртото поколение от мултифункционалния телефон на компанията, с по-мощен процесор и нова система гласови команди, предаде Франс прес.

Анализаторите са разочаровани, че компанията не е представила iPhone 5 (смартфон от пето поколение) с още повече подобрения.

При представянето вчера котировките на акциите на Apple потънаха с 3,7 процента в началото на търговията, след това обаче котировките започнаха да растат и достигнаха 372,5 долара за акция. За цялата сесия спадът на котировките на Apple бе 0,6 процента (2,1 долара), посочва ИТАР-ТАСС, като цитира данни на агенция Блумбърг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: SamsungappleiPhone 4S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
4
 
! Отговори
Мариян преди 12 години
При мен всичко е Samsung,работят перфектно всички уреди!И телефона ми е Galaxy S2!!Най добрия до момента!!!Samsung са номер 1!А за невежите да поясня ,че Samsung са най големия производител на електроника в света!!!!
88
2
 
1
 
! Отговори
И аз до 86 преди 12 години
А да знаеш, че ябълка купиха завода на sharp за матрици. Балък!
87
4
 
1
 
! Отговори
До 86 преди 12 години
Да бягаш с тоз андроид. *** се скрий някъде разсъждаващ. Искам да разберете едно нещо веднъж завинаги. Не може една мулти платформа като андроид да е по-добра от IOS направена за няколко устройства. Всеки производител човърка мощно андроида и затова е такава чорба. Единствения най-малко непокътнат андроид е в HTC-тата. Насерете се от злоба, но факта си е факт. iPhone си е iPhone. Ясно ли ти е, бедняк!
86
5
 
4
 
! Отговори
Apple преди 12 години
Samsung тел, са за бълъците !
85
2
 
8
 
! Отговори
до"многознайков преди 12 години
Знаете ли кой прави дисплеите на Apple?.... LG (ISP - retina display е тяхна разработка)A знаете ли кой прави графичния чип за iPhone3 и iPhone 4 (Power VR SGX**) ... Samsung И какво излиза - глупавите и некадърни корейци продават продукцията си на Apple, а те от своя страна я продават на балъците по цял свят на двойно по-високи цени.P.S. Между другото графичния чип на iPad 2 също се прави от Samsung
84
2
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Не знам какво държат, но Джобс след като е видял Samsung Galaxy S2 сигурно се е хванал за сърцето и е решил да няма Iphone 5 в близката година-година и половина...
83
2
 
1
 
! Отговори
до 84 преди 12 години
Чак пък качествени продукти...Ти всичко от реклами ли си избираш?!?! Скоро не съм виждал реклама на Сони, но съм убеден, че техниката им все още е доста по-добра и от Самсунг, и от Беко!
82
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали знаете вица? В Самсунг има двама главни дизайнери: Единият държи новия айфон, другият го оглежда.
81
2
 
2
 
! Отговори
obi-wan преди 12 години
а аз имам Lenovo Think Pad R61 от 2008, ми все още може да тури на мястото им разни DELL, Sony и тн.Доста корава машина, обиколил съм с него цяла европа по командировки, то презентаци и кви ли не още неща. наистина е "железен", е с титаниева клетка е вътре. Батерията още прави по 2.5 часа. Малко му е груб дизайна, *** мен за тва ме кефи. Следващя ми обаче ще е Apple MacBook Air. Apple правят потребителски машини, най-добрите. Пък вии си харесвайте Samsung. Всеки има право на избор. Поздрави!
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вкъщи също всички уреди са ми Самсунг. Климатик - 9 години, хладилник 4.5 години, LCD телевизор 6.5 години, DVD система 6.5 години, монитор 6 години. Никога нищо не се е разваляло! Дори "дребни" ремонти не съм правил на въпросните уреди!
79
3
 
4
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
"Нe купувайте Samsung, купете си "маркови и качествени неща" от марките NEO, Crown, Elite, Grundig, Beko, Watson, Midea и т.н."Ей тука за BEKO много сбърка!! Това е турска марка и хората произвеждат качествени продукти и се налагат в цяла европа. Доскоро имаше реклама на БЕКО на стадионите на Висшата лига. Имам 2 електоуреда от марката и нямам никакви забележки като качество и надеждност.
78
0
 
8
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Samsung е лидер. Прави от монитори/телевизори до чипове за каквото се сетите.Който плюе тая марка, трябва да е луд просто.
77
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разсрочено изплащане за домакинска и аудио-визуална техника - НЕ!!! След като нямаш пари за нещо, не си го купуваш. То по тази логика може да си купя и шампанско "Дом Периньон" за да се почувствам като благородник за една вечер!
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само в България има простаци, които дават по 2 бона за телефон, който в чужбина струва няколко пъти по-малко! ---------------- А, само аз ли съм умника, дето си е купил Айфон 4 за 1200 лева разсрочено?
75
3
 
2
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
Но пък браво на Samsung - каквото повикало, такова се обадило.
74
4
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 12 години
73-ти,Galaxy S II е наистина страхотен смартфон, засега е най-добрият в света. В къщи имам пералня Samsung, която взех на втора ръка след по-малко от 1 година употреба. Много добра.Обаче дотук с хвалбите за тази марка. Имам десетки примери на брак и повреди от некачествено производство (седмици и месеци след покупката) от приятели и лично мой опит с LED монитор, който купих преди месец... Определено не е топ-марка за мен, когато говорим за качество.
73
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
JAPONZITE I KOREIZITE SA LIDERI V ELEKTRONIKATA NIAMA KVO DA SI GOVORIM
72
0
 
4
 
! Отговори
до 74 преди 12 години
Crown е собствена марка на ТВ Зора, които продават китайски самоделки със славното иначе име на CROWN - небезисвестната в България марка на качествени електроуреди от преди 1989 и Кореком!
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
USA I EU SA PALNA 0 V ELEKTRONIKATA S MALKI IZKLUCHENIA NA FINLANDIA MI KVO IM OSTAVA DA KRADAT TEXNOLOGII
70
5
 
10
 
! Отговори
do 63 преди 12 години
У нас всичко е Самсунг - телевизор, двд, аудиосистемата, хладилника, пералнята, климатика - тези неща ги ползвам от 4 години и половина и нищо досега не се е развалило. От две седмици съм с телефон Самсунг Галакси С2, в пъти по-добър от Айфон. Епъл просто не успяват на пазара на телефони, дори дисплеите си купуват от Самсунг, та покрай продажбите правят и кражби на технологии. Нищо ново, американци..

Спонсорирани публикации