Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а

Свръхзвукови ракети също ще постъпят на въоръжение
21 юли 2017 08:37,
196
Русия се въоръжава, пуска роботи на фронта от 2030-а
Снимка: Reuters

Свръхзвукови ракети и роботи ще бъдат приети на въоръжение на руския флот след 2025 г., се казва в документа за държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г., утвърден с указ на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС.

Свръхзвуковите ракети и роботизираните апарати с различно предназначение, включително така наречените "автономни необитаеми подводни апарати", ще постъпят на въоръжение след 2030 година.

В същия документ се казва, че Русия смята стремежа на САЩ за господство в световния океан за заплаха за националната си сигурност.

"Съществуващите опасности и заплахи за сигурността на Руската федерация в световния океан се запазват и се появяват нови. Основна сред тях е стремежът на редица държави, преди всичко Съединените американски щати и техните съюзници към господство в световния океан, включително в Арктика, както и към постигане на смазващо превъзходство на своите военноморски сили", се казва в документа.

Като други заплахи за сигурността на Русия са посочени териториалните претенции на чужди държави към руски крайбрежни територии и прилежащите води. Заплаха за сигурността създава и увеличаването на броя на държавите, притежаващи мощни и боеспособни флоти, както и разпространението на оръжията за масово поразяване и ракетните технологии.

Друга заплаха произтича от стремежа на редица страни да ограничат достъпа на Русия до ресурсите на световния океан и излаза й към жизненоважните морски транспортни комуникации, както и от икономическия, политически, юридически и военен натиск над Русия, целящ да понижи ефективността на морската й дейност. Заплаха създава и отслабването на руския контрол над Северния морски път, чието използване от руския транспорт има исторически корени.

Москва се притеснява и от "увеличаването на мащабите на международния тероризъм, пиратството, бракониерството, незаконния морски превоз на оръжия, наркотични и психотропни вещества, както и на химически вещества и радиоактивни материали".

Притеснения предизвиква и "съществуването на огнища на въоръжени конфликти и ескалацията на такива конфликти на територии, имащи стратегическо значение за Русия и нейните съюзници, както и на територията на държави, имащи излаз към световния океан".

Концепцията на САЩ за "глобален удар" заплашва директно международната сигурност и сигурността на Русия, се подчертава в документа, озаглавен "Основи на държавната политика на Русия в областта на военноморската дейност до 2030 г.", като се отбелязва, че военноморските сили имат важно значение за изпълнението на тази концепция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
6
 
4
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До nikiРазбери че Рашките решават по различен начин проблемите сиИстория на Т-62Проблем да направиме нов ТАНК? Всички нови западни оръдия пробиват Т-55 на всички дистанции - Не можем да увеличим масата на танка мостовете в Европа няма да го издържат - Решение композитна броняТрябва ни ново оръдие 100 или 115мм гладкостволно да изберем? Второто защото има по-мощни снаряди срещу пехотаЕксри като нов двигател, хидро мех скоростна кутия и пр - НЕЕ само старите надеждни и евтини от Т-558000бр
139
9
 
10
 
! Отговори
niki преди 6 години
До 133Руснаците нямат никакви технологии, нито военни, нито космически. За това си плащат на пропагандни медии да лъжат света, че имат такива технологии.
138
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До наблюдаващотдалеч 151Наблюдателю Ладата е Лицензен ФИАТ а после ги купиха ДжМ до колкото си спомням, Рено направи завода за двигатели на КАМАЗ, Курск кога потъна 90-години когато Русия беше разграден двор реално с убивана икономика.8 години не могат да направят кола за президента защото не правят кола реално а КОМПЛЕКС за ЗАЩИТА(на първо място), БЯГСТВО(ако може) и чак тогава са подобни неща като Лукс и външен вид. Това не се прави за един ден нито година.
137
6
 
5
 
! Отговори
kireza преди 6 години
ВЕЧЕ СЕ Е ВЪОРЪЖИЛА....В СИРИЯ,С ПОМОЩА НА РОБОТ,ИЗТРЕБИХА БАНДИТИ И ОТКРИХА ПЪТЯ ЗА СИРИЙСКИТЕ ВОЙНИЦИ....В ЮТУБ ИМА КЛИП,ПОГЛЕДАЙТЕ ГО!
136
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Нормално е да се въоръжават.. логично е че суверенитет е невъзможен без армия
135
6
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
До Анонимен149и джинджипляктори за префундация за прещамповани гълъмбурняци. тия легенди от осемдесетте важат за диванните поцреоти. като се тегли чертата, ссср събра , досущ като кредитен милионер,всички активи на сив и на варшавския договор и остави останалите страни да се оправят- с вересиите и с наложената им върхушка от руски поклонници. за това , като завъди некой лев се случват мигове и аец - белене. въпроса с русия е не дали, а кога ще обърне точилото.
134
2
 
15
 
! Отговори
смрад преди 6 години
абе тия като пият по един одеколон стават много силни на думи
133
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Боби:))))))))))))))))))) Факт, руснаците нямат технологията да полагат тръбите в Черно Море. Иначе, ще правят роботи, ще пращат апарати до Юпитер и Марс ... опс, за последното се отказаха наскоро :))))Гроздето е кисело, а ?
132
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще пускат още замърсители на околната среда като Кузя :)))))
131
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе те един телевизор не могат да направят та.......Абсолютни глупости.
130
16
 
13
 
! Отговори
КРАЛИ МАРКО преди 6 години
СЛАВА И АДМИРАЦИИ НА ЕДИНСТВЕНАТА ВЕЛИКА СИЛА НА ЗЕМЯТА РАССИЯ !!!ПОКЛОН ПРЕД ТОЗИ МНОГО ,МНОГО ВЕЛИК НАРОД НЕПРЕОДОЛИМ ЗА САТАНИНСКИТЕ СИЛИ САЩ И НАТО.РАССИЯ ФОРЕВЪР НАШИ БРАТЯ И СЕСТРИ ,НАША КРЪВ И ПЛЪТ !!!
129
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
руснаците имат един голям проблем робот не върви с въглища
128
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
при тях винаги е ЩЕ ... те първо поне една нормална кола да направят
127
4
 
18
 
! Отговори
Блядистанци преди 6 години
И след 200 години няма да могат да построят самолетоносач като Джералд Форд ....
126
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възможно е! Те руснаците наскоро оптимизираха квадратното колело, като го направиха триъгълно - резултата е едно дрънкане по-малко на оборот. Като нищо и робот ще направят и да не забравят да му турят лика на путин, за да плаши западняците.
125
8
 
16
 
! Отговори
ашоле молодци преди 6 години
кви роботи кви ракети те един телевизор не могат да направят иначе като им слушаш раздувките са най-най-най големите (въздухари)
124
14
 
5
 
! Отговори
Торбалан преди 6 години
Що само краварите да гепят технологии?Знае се от Кого?
123
4
 
15
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Дано да не сме сред държавите със стратегическо значение за Русия , че лошо ни се пише.
122
9
 
11
 
! Отговори
пияни мечти преди 6 години
голям майтап ще са роботите ами като им спрем уай-фая ще се изпотръшкат всичките
121
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако и рАботите са им като мАсквичите, ще се изтрепят самички.

Спонсорирани публикации