Bitcoin? А защо не... PutinCoin

Криптовалута с лика на Владимир Владимирович? Защо не!
5 сеп 2017 14:15, Екип на Bloomberg
25
Bitcoin? А защо не... PutinCoin
Снимка: Кадър YouTube

Безспорно в последно време криптовалутите, в частност биткойнът, стават обект на огромен интерес, като въпреки голямата си волатилност често носят немалки печалби на инвестиралите в тях. След бума на биткойна се появиха редица негови сериозни аналози като Ethereum например, но и други доста, меко казано, неортодоксални такива.

Една от тях е криптовалутата, наименувана в чест на президента на Руската федерация Владимир Путин – PutinCoin. За нея разказва Bloomberg TV Bulgaria.

Защо именно Владимир Владимирович е вдъхновил създателите на въпросната криптовалута и къде и за какви транзакции по-конкретно може тя да бъде използвана, не е напълно ясно.

Разработчиците на PutinCoin аргументират "изобретението" си с желанието си да "изразят уважение към най-влиятелния човек на света – Владимир Путин и целия руски народ“, пише РИА Новости.

Според създателите на криптовалутата, единица от която се търгува за $0.03245 (към 10:20 часа българско време), тя е предназначена да поддържа „бързо растящата руска икономика“ и да предоставя „много възможности за руския бизнес, трейдъри, частни лица и социални проекти“.

"Съществуващата вече структура, обединяваща електронни портфейли, блокчейн проекти, апликации за игри и платежни решения, позволява PutinCoin да се използва като универсално средство за извършване на финансови операции", пише в сайта на проекта.

За какви точно операции може да бъде използвана монетата с лика на руския лидер и кой би я приел за легитимно платежно средство, обаче не се пояснява. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!! преди 6 години
Bitkon Merkel kakvi pari e?
16
3
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Бързо разтящата руска икономика?! Те за това толкова си обичат рублата щото икономиката им е цъфната та вързала. :)
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
биткойна реална монета ли е или картинка на монитора,как можеш да я притежаваш?къде можеш да я съхраняваш, как можеш да я даваш,неясна работа
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е тази валута вече ще закопае долара и еврото. Ха хааааа......
13
0
 
1
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 6 години
До Анонимен 17-Съгласен сам.Тогава поне на околовръстното щеше да върви като платежно средство...
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До #ZFix..бързо растящата руска икономика...само се кефир не става ... треба и леб... ха х аха....пък като знам, че кефира им е с имплантирани фсб-ешни бацили за по-бързо вкисване , ни бих такова мляко... ха ха ха...
11
5
 
4
 
! Отговори
#ZFix преди 6 години
...бързо растящата руска икономика...Без думи съм...
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ангел до 11Също ти казвам че до края на годината Рипъл ще 1 долар..елате милиони офчици ... дигнете RIP-пчето, след което може и да рип-нете... дреме ми... ха ха ха
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ангел до 8закучи ли се работата от няколко дни, а ? свършИ ли горивото у ракетата а, бат ангеле ?ама без нови безноколноки новата схема понци, нещо не ще ,а? върви ли майнинга или вече картите не вършат работа а, бат ангеле и бизнеса на радеоните умря... :)))
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До vargкриптовалутите не могат да бъдат проследени.---Грешиш. Целия блокчейн, или леджър, или по-просто казано счетоводната книга на Биткоин е 100% публична. Всички транзакции между биткоин адреси от първата до последната са публично достояние. В тях не са записани никакви лични данни, само едни дълги числа. Но изобщо не мислете, че данните които обвързват едно IP, или ЕГН с биткоин адреса не съществуват. Напротив.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгелПечалбите могат да бъдат 1000% и то само за месеци.Искренно вярвам че много скоро ще ме направят милионер!!!...това да се чете: "елате милиони офчици, повдигнете ***-са, че съм купил от кота $100 и треба да ви го лашна 5 хилки"...
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До vargкриптовалутите не могат да бъдат проследени...ха ха ха... приказки под шипковият храст... коя държавна машина ше въведе разплащания с нещо, дето няма да може да го наблюдава...няма такъв филм като "анонимност"... да, "анонимно е" само за "непосветените"...ше си наденат офцете сами хомота, знам аз...
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За какви точно операции може да бъде използвана монетата с лика на руския лидер и кой би я приел за легитимно платежно средство, обаче не се пояснява." Ще може само Боярашник да се купува с нея.
4
10
 
2
 
! Отговори
varg преди 6 години
До АнонименПълни глупости,хартийките се обезценяват,докато криптовалутите не могат да бъдат проследени.
3
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
криптата - новото ограбване на 21 - и век.същността на тази схема - "изсмукване" на кеша на хората (който реално няма как да бъде забранен), при което хората сами, доброволно да влязат в цифровият капан, при което постепенно "ще изчезне необходимостта" от кеш, а който държи кеш, ще бъде обявен "за престъпник", защото хартията в джоба не е под контрол!ей ви го т.н "нов световен ред"
2
7
 
7
 
! Отговори
varg преди 6 години
Аз вече притежавам един Путинкоин.Това ще се превърне в най-търсената валута в близките години по целият свят.
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мали русофилите ни ще се подмокрят до ушите сега...