Биг Брадър иска смърт

Продуцентите на предаването - Endemol, предлагат "шоу", в края на което ще има истинска човешка смърт
29 май 2007 16:44,
123
Биг Брадър иска смърт
Рекламата на шоуто. Снимка:bnn.nl

С постепенното развитие на риалити формата става ясно, че нещата ще стават все по-дръзки и все по-интересни за милионите обикновени хора, следящи живота на себеподобните си по телевизията.

И ако досега беше въпрос на забавление, разочарование, срам, радост или кратка слава, то вече зрителят иска нещо повече.

Зрителят иска някой да умре.

Именно това може да стане факт, благодарение на продуцентските ръце на Endemol, фирмата създала Биг Брадър. Новият проект на Endemol се очаква да стартира в Холандия под заглавие The Big Donor Show.

Накратко: 37-годишна жена на име Лиза, неизлечимо болна от рак, ще трябва да реши на кой от трима млади кандидати за трансплантация на бъбрек да остави ценния си орган.

Всички те са в критично състояние на диализа и чакат донор, за да бъдат спасени.

Тримата кандидати трябва да спечелят симпатиите на умиращата, за да могат да бъдат избрани пред съперниците си. Публиката също ще помага в избора на умиращата и ще гласува с SMS, за своя фаворит.

"Шоуто" ще бъде излъчвано по холандската телевизия BNN.

Райнер Хофман, говорител на Холандската фондация за трансплантации, коментира: ”Това е скандал и не е по-добро от продаването на органи. Тези хора се възползват от хората в безизходна ситуация, за да продават забавление за други.”

В същото време холандската телевзия BNN се защити, като отговори, че това предаване е по-скоро опит да се обърне повече внимание на проблемите на хората, чакащи донор.

"Шоуто" стартира на 1 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
кон с капаци преди 16 години
Защо всички се възмущавате? Това, че не харесвате нещо, не означава, че не може да се случи.Преди време показаха филма на BBC "Човешкото тяло" Много интересен филм. Нещата бяха представени от друг ъгъл. Сниман е в продължение на години. Последната серия на този филм беше за смъртта. Беше заснет човек, който умираше. Показани бяха последните му мигове на тоя свят, а после и гроба му. Всичко беше направено точно и професионално. Защо не видях нито един лош коментар за това?Защо критикувате нещо, което дори не знаете как изглежда? Нима не умират хора? Нима хора не се нуждаят от животоспасяващи трансплантации? Нима на всички може да се помогне?В заключение мога да кажа, че не съм гледал нито едно издание на Биг Брадър. Слушал съм само коментари и ми е много интересно! Прилича ми на нещо от рода: Пия, но с отвращение! Ами не го гледайте и няма да има Биг Брадър бе...
45
1
 
2
 
! Отговори
tihomir преди 16 години
adive ot m1kata na horata 6te praqt pari mamu stara vsi4ki sa sduhaha
44
1
 
2
 
! Отговори
Slevin преди 16 години
do kyde stignahme.. tiq maloumni li sa?! tfa e gavra..
43
1
 
2
 
! Отговори
orient4o преди 16 години
a be teq hora ludi li sa be?kak ne gi e sram!napravo za zatvora sa!bati prostacite?kak moje da im hrumvat takiva idiot6tini!zatv or!!!
42
1
 
2
 
! Отговори
Европейка,ама не съв преди 16 години
Ако това са забавленията на европейците,то аз не искам да съм европейка.Това минава всякакви граници на човешкото въображиние.С една дума-извратени психари.Ама какво ли се чудя,специално за Холандия-полови ната им нация са черна *** откъде ли не и вече им се отразява на всички.
41
1
 
2
 
! Отговори
krokslin преди 16 години
към Декстър - хаха, то смешно-смешно, но ако двамата, които тя няма да избере не си намерят бъбрек, а третия го отхвърли, така или иначе всички си отиват!! Ама тия са пълни *** верно!
40
1
 
2
 
! Отговори
Hitler преди 16 години
*** shte vi opravii
39
1
 
2
 
! Отговори
nqmamime преди 16 години
ae gluposti moje li takoa neshto pfff...
38
1
 
2
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
Sram e za Evropa i to v 21 vek, che nqkoi vuobshte bi dopusnal tova da se sluchi! Az vse oshte ne moga da povqrvam!
37
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Безобразие е меко казано то си е направо трагчно мен би ме било срам дори да си го помисля.
36
1
 
2
 
! Отговори
ned преди 16 години
i dago dadat po televiziqta,dan o vav b g nikoga ne pokajat takava idiot6tina,nezn am ve4e kvo stava i nakade tragna 4ove4estvtoto,d ori nesuml saglasen na tva 4e,go pisaha,6te6e dae po dobre dane bqh pro4el za tva
35
1
 
2
 
! Отговори
dexter преди 16 години
...поне да имаше опция девойката да ги прецака и всички да си отидат...
34
1
 
2
 
! Отговори
playmer преди 16 години
awe teq 6to ne napravqt tva predavane kato obreden dom
33
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 16 години
Безобразие!
32
1
 
2
 
! Отговори
mopse преди 16 години
шах с пешки! Просто нямам думи!!!! Нормални хора, които са виждали умиращ човек, страдали са последните му дни, почувствали са болката му, никога няма да пожелаят да гледат това като забавление!!!! Просто нямам думи!!! Толкова се изродиха хората, че вече не знам, какво може да очаквам!!!! Това е най-абсурдното нещо което съм чувала през живота си!!!
31
1
 
2
 
! Отговори
гост преди 16 години
Няма никаква гаранция , че дареният няма да развие впоследствие някакъв рак от новополучения орган.Няма никаква гаранция , че жената изобщо ще доживее до края на шоуто.Няма никаква гаранция , че ако зрителят наистина поиска някой да умре , този някой няма да бъде продуцентът.
30
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
koiato televizia pusne tva shou da zabravi za nas zritelite za vinagi
29
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
това ми мяза на снъф по тв! ужас. Имаше един филм с никълъс Кейдж..."9 мм". Ужасен съм че вече такива неща ще са не на лента а на реалити формат. Това са антихристи, болна западна цивилизация, която бавно но сигурно върви към своята смърт. Затова ще бъдат завладени отвътре от арабите като от метастази. Жалки и безмозъчни европейци, мислещи се за Господ Бог. А един БГ участник в ББ бе казал анатема и го обявиха за луд тогава. Ама евала на човека. И дано нямат рейтинг на сметка на чуждата смърт, защото това значи, че и тези които го гледат ако още нямат травми мозъчни, това ще ги увреди доживот. Боже опази Хомосапиенс. Пс: Спомнете си и за онзи филм с Дж. Деп, където му плащат да го убият. Срам за цивилизацията. Да се евтанизират тия от ендемол в ефир...там е законно.
28
1
 
2
 
! Отговори
z3al0t преди 16 години
offf tiq kakvo li ne biha napravili za po-visok reiting....neno rmalna rabota.... (puke)
27
1
 
2
 
! Отговори
Yahoo_GR преди 16 години
LUDNICA 6E PO4NEM DA GLEDAME SAW PO TV NA JIVO COOL ;[[[[[