Биг Брадър иска смърт

Продуцентите на предаването - Endemol, предлагат "шоу", в края на което ще има истинска човешка смърт
29 май 2007 16:44,
123
Биг Брадър иска смърт
Рекламата на шоуто. Снимка:bnn.nl

С постепенното развитие на риалити формата става ясно, че нещата ще стават все по-дръзки и все по-интересни за милионите обикновени хора, следящи живота на себеподобните си по телевизията.

И ако досега беше въпрос на забавление, разочарование, срам, радост или кратка слава, то вече зрителят иска нещо повече.

Зрителят иска някой да умре.

Именно това може да стане факт, благодарение на продуцентските ръце на Endemol, фирмата създала Биг Брадър. Новият проект на Endemol се очаква да стартира в Холандия под заглавие The Big Donor Show.

Накратко: 37-годишна жена на име Лиза, неизлечимо болна от рак, ще трябва да реши на кой от трима млади кандидати за трансплантация на бъбрек да остави ценния си орган.

Всички те са в критично състояние на диализа и чакат донор, за да бъдат спасени.

Тримата кандидати трябва да спечелят симпатиите на умиращата, за да могат да бъдат избрани пред съперниците си. Публиката също ще помага в избора на умиращата и ще гласува с SMS, за своя фаворит.

"Шоуто" ще бъде излъчвано по холандската телевизия BNN.

Райнер Хофман, говорител на Холандската фондация за трансплантации, коментира: ”Това е скандал и не е по-добро от продаването на органи. Тези хора се възползват от хората в безизходна ситуация, за да продават забавление за други.”

В същото време холандската телевзия BNN се защити, като отговори, че това предаване е по-скоро опит да се обърне повече внимание на проблемите на хората, чакащи донор.

"Шоуто" стартира на 1 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
Petrov преди 16 години
Tova e izvrashtenie, dano ne im bude pozvoleno da go napravqt. Taka pari ne trqbva da se pravqt!!! Ne znam kakvi mozaci trqbva da zasqdat noshtem pred televizorite si i da gledat tazi 4oveshka drama. SMURT ZA PRODUCENTITE bih kazal!
25
1
 
2
 
! Отговори
Valeri Angelov преди 16 години
poveche ne mi hrumna.
24
1
 
2
 
! Отговори
vesi преди 16 години
producentite da otidat da se pregledat 4e ne6to sa mradnali mai.....
23
1
 
2
 
! Отговори
Ивайло Стефаноб преди 16 години
Това направо е безумие! Това е нечовешко. Ще подлагат хората които се нуждаят от донор едва ли не на изпит. Какво, ако си малко по- грозен от другия, ако си малко по- раздразнителен от другия кандидат и какво, нямаш право на да получиш донора ли. Нямаш право и ти да се лекуваш. Това ми изглежда "Абе дай да им погледаме сеира и най- готиния да живее, пък другите... Мхъ тях вятър ги вее на бяла кобила, да се оправят, да си търсят друг донор" Дискриминация от всякъде. Много правилно си правят болниците, като си имат регламентиран ред. Когато ти дойде реда, тогава получаваш. Не да се чуди болния "Абе аз по- лош ли съм от тоя, че той взе на тая бъбрека, а хората предпочетоха аз да не го получа и може би да умра. Аз по- малко ли заслужавам да живея?" Аз ако съм така ще си мисля. Всеки има право да живее. Не мисля, че е редно точно по такъв начин хората да получават донори. Просто не е честно и е дискриминация. За мен това е пълен абсурд и ми е жал как може да има толкова комерсиални хора и да гледат да вадят пари дори и от хорското нещастие. Сякаш си на Колизеума, да гледаш как гладиаторите се мъчат. Дори за мен леко бие на нехуманно поведение. Резил...
22
1
 
2
 
! Отговори
Kiril преди 16 години
И аз си мислех че съм ***.... има и по-извратени от мен :) Много алчни за пари бе, и майките си ще продадат, много зле... нека им е гот на малките деца, добре ще празнуват.
21
1
 
2
 
! Отговори
Petko преди 16 години
Статията ми напомня на гладиаторските борби в Рим, пръста надолу смърт, нагора живее, публиката реве и ръкопляска.Наро дът щастлив, цивилизацията в упадък, накрая идват варварите от изток и променят пейзажа. Но както се казва, горе главите, докато ги имате и на се започнали да ги разиграват със смс-и :)
20
1
 
2
 
! Отговори
:\ преди 16 години
Продуцентите явно минават всякакви граници в стремежа си да привлекат повече зрители! Следващото им брилянтно хрумване може да се окаже - Боже, опази! - съквартирантите да си изберат кого да убият в ефир! Лично аз отказвам да бъда зрител на тази гавра с хората!
19
1
 
2
 
! Отговори
Лъчезар Рачев преди 16 години
Спомняте ли си филма от младите години на бати Арни - "Runing man" ? Е, няма да се учудя и това да видя от екрана! За пари човек е способен на всичко (казвам го и в двете посоки). Продуцентите ще искат все повече и повече, а "телетата& quot; - по-вероятно Земята да се разпадне, отколкото телетата да свършат. ..... и, после, защо имало насилие?! Не се притеснявайте - шоуто щте се гледа! Причината е много проста - още римляните са разбрали една истина - "Хляб и зрелища!". Ами, огледайте се! Горе, долу, в България, може да се каже, че болшинството от хората изкарват насъщния - остава да им се осигурят зрелища! После питайте - За какво гласуваме? (визирам репортажи на NOVA телевизия за "прясно протеклите избори"). Зрелищта ще има, защото иначе хората ще насочат гнева си в друга посока! Повтарям се - още римските властимащи са го разбрали! Ще се радвам, ако разбуня нечий заспали духове, иначе..... това е идиотщина - да посегнеш на човешки живот! Животните го правят само когато се гладни - е, май не се различаваме много от тях! Крайно време е да се направи колония на Луната или някъде там от разумни същества наричащи себе си хора! :)
18
1
 
2
 
! Отговори
!!!!! преди 16 години
ТАКИВА ПОБЪРКАНИ ПСИХОПАТИ ТРЯБВА ДА ИЗМРАТ ДО КРАК!!!НЕ ОЧАКВАХ ЧЕ ЩЕ ДОЖИВЕЯ ДОКАТО СЪМ ЖИВ ТАКАВА *** И ***!
17
1
 
2
 
! Отговори
amito0o преди 16 години
egati te pa go izmisliha mn tupo
16
1
 
2
 
! Отговори
muahahahha преди 16 години
Честит празник, деца! :D
15
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Това са *** изродските глупости вече честно !!! Няма ли веече кво да измислят,че тръгнаха и да убиват пред хората за да спечелят някой лев ? Боже нямам думи !!!
14
1
 
2
 
! Отговори
Ivan преди 16 години
Предричам грандиозен успех на този вариант в България. Хората тук биха пощурели от кеф да гледат толкова много страдание.
13
1
 
2
 
! Отговори
mcalavera преди 16 години
то просто е против всичко в човешката природатези хора не си дават сметка какво правят за пари?!
12
1
 
2
 
! Отговори
gadost преди 16 години
kakvo li ne bi napravil 4ovek za visok reiting!!!! tova obache mina vsqkakvi granici.nqma li zakoni v taq strana???
11
1
 
2
 
! Отговори
!Човек преди 16 години
Това е меко казано извратено! Тези хора нямат никакъв морал и чувство къде е поносимия максимум, който нормален човек може да понесе!Когато прочетох заглавието на статията си помислих, че то е оставено на журналистическа та свободна мисъл, но след като прочетох написаното наистина ми се повдигна.
10
1
 
2
 
! Отговори
Атанас Атанасов преди 16 години
Това е една ужасяваща гавра със всички хора ,неможе здравето ти да се определя от SMS-и.Нямам какво друго да кажа ...
9
1
 
2
 
! Отговори
gk преди 16 години
Znam 4e se povtarjam no njama kak da ne se vklju4a. Tezi hora sa za ludnicata. Ne moje prosto taka da se podigravash s bolnite hora i s tjahnoto jelanie za jivot. Ne e normalno Vie horata koito gledate tova shou da si igrate na bogove. Vie reshavajte dali da go gledate tova shou i se zamislete v kakto si vlagate parite!
8
1
 
2
 
! Отговори
Az sym be преди 16 години
"...опит да се обърне повече внимание на проблемите на хората, чакащи донор."Г лупости всичко е за пари
7
1
 
2
 
! Отговори
monarch преди 16 години
Тези на Запад окончателно изкукуригаха. Нямам идея на какво се дължи, но желаещите да гледат нечия смърт на живо са някакъв особен, рядко срещан вид психопати. При това *** и без въображение. И що им трябва на Ендемол да търсят жертва? Да закачат две камери в някоя реанимация с агонизиращи трупове и да излъчват вълнуващата гледка 24 часа в денонощието. Със сигурност ще им излезе без пари и ще ударят по свръхпечалби наркобароните даже. Може да организират и залагания кой от живите трупове ще изока първи, а позналите да получават най-скъпите траурни атрибути. За пореден път се убеждавам, че един ден и света може да свърши, но шашкъните и *** ще го надживеят. Изглежда тях и радиация не ги лови.Да речем, че сега умъртвят(убият) някой ***. И какво?Психопа тите ще са доволни. Доволни, ама от ден до пладне.А после?Сигурно тогава на маниаците ще им се прище собственика на Ендемол да се самоизнасили пред камерите, проявявайки невиждана и нечувана креативност при избора на атрибутите за ритуала.Ще му стискали тогава на този селски тарикат да задоволи мераклиите да го гледат?