Отличиха Милена Милотинова с наградата Гоце Делчев

Журналистът я получи за опазване на военната ни история
Обновена: 20 дек 2022 09:48 | 19 дек 2022 22:30, Петя Славова
10

Военноисторическата комисия раздаде годишните си награди за 2022 г. Журналистът и телевизионна водеща Милена Милотинова е отличена с наградата на името на Гоце Делчев за принос в опазването и популяризирането на българската военна история.

Родственикът на Гоце Делчев маестро Христо Христов връчи наградата на Милена Милотинова. Специално за нея беше изпята и оперна песен по негова инициатива.

Емблематична е тази награда, защото е на името на Гоце Делчев, именно затова е изключително скъпа за мен", заяви Милотинова. По думите ѝ звучат абсурдни споровете в една историческа комисия на две държави какъв е бил Гоце Делчев, като самият той е казал, че е българин. "Гоце е един от големите будители не само в своето време, но може би и днес", подчерта тя.

Бригаден генерал Станимир Христов е удостоен с почетното звание "Командир-пазител на славните традиции на българската армия". Полк. Иван Иванов връчи сертификата с думите, че генералът обучава българските войници, а не наемници. "Ще продължаваме да обучаваме нашите момичета и момчета на това, което трябва да правим за майка България", заяви той.

За изследване на балканската история и сближаване на държавите и народите от региона наградата на Военно-историческата комисия за 2022 г. получи Вукота Вукотич от Черна гора. Доц. Марияна Стамова връчи наградата и отбеляза, че носители на приза през годините са били представители от Румъния, Северна Македония и други държави, предаде БГНЕС.

Д-р Снежана Радоева е отличена с голямата годишна награда на Военно-историческата комисия за 2022 г. за приноса ѝ в изследването на духовността и традициите в българската армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари