Борис Велчев: Ще има развитие по "Килърите"

Те са опасни и не случайно са задържани, смята обвинител №1
Обновена: 18 окт 2010 11:42 | 2 сеп 2010 10:17,
40
Борис Велчев: Ще има развитие по "Килърите"
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Борис Велчев обеща, че ще има ново развитие по операция “Килърите” в близките седмици.

Обвинител №1 припомни, че хората, които бяха задържани при операцията за убийството на самоковския бизнесмен Юри Галев, бяха пуснати от ареста, а впоследствие бяха задържани при операция “Килърите 2” за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев.

“Хората, които бяха освободени, бяха арестувани за друго дело, но във връзка с първото. Те са опасни и не случайно са задържани”, отчете Велчев и допълни, че става дума за група, която е била ангажирана с повече от едно убийство.

По думите на главния прокурор в близките месеци предстои да се види за колко убийства ще бъдат повдигнати обвинения на задържаните.

Обвинител №1 коментира и провала на прокуратурата по делото срещу Маргините.

“Този процес не завърши добре. Трябваше да има осъдителни присъди”, призна Велчев.

Той обаче бе категоричен, че не бива за всяко загубено дело се вини само съдът, а и прокуратурата да потърси собствените грешки.

Още по темата

По думите му съдията по делото Лада Паунова е един прекрасен професионалист.

Dnes.bg припомня, че през юни Софийският градски съд реши, че Красимир и Николай Маринови – Братя Маргини, са невинни по всички обвинения – подготовката и планирането на три убийства (ген. Любен Гоцев и покойните вече Никола Дамянов и Иван Тодоров – Доктора – бел. ред.), ръководене и организиране на въоръжена престъпна група, както и за притежанието на незаконно оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: МаргинитеЮри Галев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Това е част от Протокола срещу Дамбовците!Този Велчев, на кого ПОМАГА с Безхаберието си, или умишлено се прави всичко?????Г-н Главен Прокурор, за Университетски Преподавател, може и да ставате, но не и за Поста на който Ви сложи ГОЦЕ!!!Явно е имал причина!:))))
39
0
 
1
 
! Отговори
Nasko преди 13 години
Наказателното производство срещу обвиняемите се води вече в продължение на повече от шест месеца твърде дълъг период, през който не са извършвани никакви процесуално-следствени действия с тяхно участие и не са събирани активно нови доказателства в подкрепа на обвиненията срещу тях след произнасянето на САС, в рамките на производство по чл. 64 от НПК, по мерките им за неотклонение на 18.02.2010 г., при което от съда е прието по категоричен начин, че липсва обосновано предположение двамата обвин
38
0
 
2
 
! Отговори
коментор преди 13 години
Докато не започне да се търси персонална отговорност от държавните чиновници,които калпаво са си свършили работата /поради глупост, мързел или умисъл/, до-тогава ще има освобождавани престъпници или държавата ще бива осъждана вСтрасбург да плаща.
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОКАТО ТОВА КОМУНИСТЧЕ,ЧОВЕК НА ПЪРВАНОВ Е ГЛ.ПРОКУРОР НЧМА ДА ИМА ОСЪДЕНИ МАФИОТИ ОТ КЛАСА.
36
0
 
5
 
! Отговори
Цецо преди 13 години
Щом съдиите ни са прекрасни професионалисти, тогава всички в прокуратурата и следствието са непрофесионалисти. Нали така излиза, след като оправдават такива изявени мутри като Маргините?
35
4
 
5
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Не искаме развитие искаме екшън филми.С главен герой Бати Цецо физкултурника.Развитието си го правете Вие в прокуратурата с въжетата и на дърветата.
34
0
 
4
 
! Отговори
Гешев преди 13 години
Мразя комунистите, затова ги е....х. Но не успях да се справя с Васил Мръчков, предишния главен прокурор, забравих му името К. къв беше. Ама прокурори ви казвам. А този? Вземи се обръсни бе човек, не ходи като хипи .Вземи китарата и Боб Дилан.Все пак глаДен прокурор си
33
0
 
6
 
! Отговори
pegeourer преди 13 години
Срещо килърите няма достатъчно доказателства и за това само ги хващат и пускат, но аз вярвам в съдебната система че рано или късно срещу тях ще бъдат намерени достатъчно доказателства и да бъдат осъдени и да влазат за дълго в затвора.Чл. 115. Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години. Но за да стане това разследващите трябва да си вършат работата както полицията в чужбина: (работи и ден и нощ) а нашите полицаи си пият по цял ден ка
32
1
 
6
 
! Отговори
Боби-до 31 преди 13 години
Явно бъркаш: Киларите са траино свързани с Червен бряг и с едно кафене в този град,дори един от тях е "работил"за шефа му...Там или по-точно до него е и клубът на местната структура на една партия,в това кафе "отсадят"и Васко"Кеца" и ...областният управител и депутата от града!!!??? ТОВА Е ИСТИНАТА...БРАТО !!! ИНФО...от града на киларите.....
31
0
 
7
 
! Отговори
ТО СЕ ЗНАЕ преди 13 години
Килърите са тясно свързани с Румен Петков, Валентин Петров и бившия зам. шеф на ГДБОП Иван Иванов.
30
1
 
7
 
! Отговори
Severus преди 13 години
Заемете се с МАНГАЛСКИЯТ ПРЕСТЪПЕН ГЕНОЦИД над българския народ!!!!!!! И без това не можете да се справите с тях, поне с *** се помъчете. Видя се, че мафиотите са ви голяма хапка, поне СПАСЕТЕ хората от ЕЖЕДНЕВНИЯ *** ТЕРОРИЗЪМ!!! Ще има война, м**** д**** ако още малко се правите на дръж ми шапката!!!!
29
4
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Докато *** от съд и полиция симулират дейност с акции с *** имена, десетки хиляди *** бандити тероризират България - грабят убиват, извършват терористически актове - БЕЗНАКАЗАНО !!!Мечтата на животът ми е да видя тоя опулен престъпник-прокурор да виси на въжето - а редом с него павианът-министър Цветанов.
28
0
 
11
 
! Отговори
Sabrax преди 13 години
Никой съд не може да реши проблема на некадърната прокуратура и разследващи органи. Никой мафиот няма да тръгне да подкупва съдии на 3 инстанции, когато може да се оправи с един прокурор и разследващи органи на дсп, който да не събере никакви доказателства - а на съд без доказателства не може. Дори МНОГО МНОГО да иска да осъди някой, няма на база на какво.
27
0
 
9
 
! Отговори
Велчев, преди 13 години
Да те таковам в манекена. Костюмчета и поза само .....
26
0
 
13
 
! Отговори
keke25 преди 13 години
Лада Паунова вече е Мерцедес Пунова...хахахаха
25
1
 
7
 
! Отговори
л.л. преди 13 години
Капо Винету съм го прочела много отдавна , но явно ти не схващаш. Много са ми симпатични братя Маргини и да ти кажа право като ги гледам колко са спокойни направо съм сигурна в тяхната невинност . Само, че всичките тези арести, дела и пр. са за наша сметка, да не говорим, че могат да осъдят България и да им изплатят обезщетения разбирай пак от нашия джоб.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
toi e kato TOM kRUZ SIMPATICHEN PROKURORA
23
1
 
4
 
! Отговори
до #10 преди 13 години
Елементарната етика и възпитание задължават, когато се пействат пасажи или цели статии да се цитира оригиналния автор
22
1
 
3
 
! Отговори
до Атанас Панайотов преди 13 години
Собствено мнение нямаш ли, та ни пробутваш мнението на един декласиран журналист, без нито един документиран факт
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само специализираният съд който подготвят ще реши проблема. Вчера са гласували създаването му.