Дойчин Дойчев и Руслан Колев окончателно на свобода

Прокуратурата дори не протестира мерките им за неотклонение
Обновена: 24 авг 2012 14:49 | 24 авг 2012 11:11,
123
Дойчин Дойчев и Руслан Колев окончателно на свобода
Прокуратурата изобщо не протестира мерките на спецсъда от миналата седмица. Снимка: БТА

В Aпелативния специализиран наказателен съд не е постъпил протест от прокуратурата за мерките за неотклонение на обвинените за превозването на три тона кокаин на кораба „Свети Николай” Дойчин Дойчев и Руслан Колев, съобщиха от съда.

От 10.00 часа днес трябваше да започне разглеждането на мерките за неотклонение на Дойчев и Колев, които бяха освободени на 20 август от Специализирания съд. След решението на обвинителите да не протестират определението на съда двамата обвиняеми остават окончателно на свобода.

Като основание за освобождаването им от ареста тогава Специализираният наказателен съд посочи, че липсват доказателства обвиняемият Колев да е ръководил, а обвиняемият Дойчев да е участвал в организирана престъпна група

Двамата бяха с повдигнати обвинения за организиране, ръководене и участие в организирана престъпна група във връзка със задържания в испански води кораб „Свети Николай” с голямо количество наркотици на борда.

Дойчин Дойчев е собственик на фирмата, менажирала кораба, а Руслан Колев е арестуван като организатор на транспорта на кокаина.

Още по темата
Разследващите не са събрали и доказателства за познанство между двамата обвиняеми и капитана на кораба и следователно няма как да се направи извод, че те представляват организирана престъпна група, посочи тогава съдебният състав и ги пусна без мерки за неотклонение.

Вчера след среща на вътрешния министър Цветан Цветанов с испанския му колега Хорхе Фернандес стана ясно, че задържаните 21 български моряци от кораба „Св. Николай” ще бъдат съдени в Испания.

МВР шефът коментира, че испанците останали изненадани, че задържаните у нас двама българи не са в ареста. Цветанов даде уверения, че ще се работи за събирането на още доказателства и че, ако такива бъдат събрани, то екстрадицията в Испания няма да е проблем. 

Чрез куха фирма е ставало менажирането на плавателния съд, посочи още вътрешният министър и категорично заяви, че освободените от съда в България Дойчин Дойчев и Руслан Колев са се познавали.

Според него собственикът на кораба Дойчин Дойчев и обвиненият в трафик на тонове кокаин в Италия Евелин Банев – Брендо също са се познавали отдавна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Значи нещатА се повтарят и повтарят , вероятно Испанците искат да разпитат и собственика на корава , но бъл прокутатура днес излиза с окончателно решение .А същият този собственик е обвинен в Италия за пренасянето на тонове наркотици. Неговият кораб пренася само наркотици , и той незнае печалбите си от наркотиците ?
108
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За много пари ли вм и освобождават" За много евро лиии?
107
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kakvito i medicite vav libia umoriha decata taka i tezi ne sa vinovni a naroda 6te pla6ta dalgovete na tezi UBICI kak 6te gi osvobodat tezi kad stava tova samo vav balgaria no sa6to 4e kakvoto kaje boiko taka stava
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
G-N SADII samo taka vav koraba e imalo bra6no da si mesat pitki nali AKO NE VQRVQTE PITAITE BOIKO I CVETANOV
105
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така и трябва да е-тия двамата са невинни!Знам кой е виновен за цялата работа,оня,юнгата дето мие палубата и чиниите в кухнята-той е мозъка,точка!
104
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите съдии следват примера на колегите си в Норвегия. Видяхте, че там за 77 убити осъдиха убиеца на 21 г. комфорт зад решетките.
103
2
 
5
 
! Отговори
ГРОЗНИЯ ЦИГАНИН преди 11 години
ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ, ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА ;)
102
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип е много трудно да се докаже вината на босовете, защото не работят директно с мулетата. Затова повечето от босовете на картелите в Латинска Америка са все още на свобода. Жалко е че в този случай може само морячетата да го отнесат, ама да са мислили преди да приемат работата. Ама тази пуста българска лакомия...
101
0
 
6
 
! Отговори
@ k.110 преди 11 години
Бате, говорим за общ корен още от началота на т.нар. демократичен преход и "разпределяне на работата" : едните в началото усилено приватизираха и сега са милионери, а тези с тогите усърдно ги защитаваха, както и сега ги защитават - виж присъдата по делото Ковачки. Не става въпрос за роднински връзки в истинския смисъл на думата. Тези връзки ги търсете другаде - напр. в благоевградския окр.съд, където съдията (съпруг) отсъжда, а адвокатът (съпругата) защитава обвиняемите.
100
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Парламентът на колумбийския нарко картел "coca con coca-cola" единодушно е гласувал вот на недоверие лично към Министър-председателя Бойко Борисов. Информацията беше разпространена в ранните часове на деня от агенция "Срещи с отвъдното"...
99
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Окончателно на свобода със три тона кокаин ?????????????????????????????Другаде няма такъв съд.Даже и във Латинска Америка.
98
3
 
2
 
! Отговори
ффф преди 11 години
До ГабиМойто момиче като не разбираш недей говори. Ако имаха роднинска връзка мислиш ли, че нямаше да се знае, а? Хайде стига с леки изказвания.
97
0
 
10
 
! Отговори
предложение преди 11 години
Съда от Страсбург да дойде да работи в София . Нашите съдии и прокурори преквалифицирани.
96
0
 
15
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Ха сега познайте кой има апартамент за 1,5 млн евро в Барселона ! Откакто *** откри офис у нас, работите ставана сериозни ... Който е вътре в ' бизнеса ' , да му мисли !Задайте си сами въпроса защо корабът често е плавал в открито море под различни имена и сами си отговорете на него ! То е все едно някой ' бизнесмен ' през ден да си сменя колата . Защо трябва през ден един ' бизнесмен ' да си сменя колата - от любов към различните марки автомобили или за да не го разпознае някой ?А и тази операция е проведена от чужди служби, които няколко месеца са следили въпросния кораб . Някой мисли ли си, че дори не може да има и снимки от някой сателит , в които дори да се вижда кога и от кого е натоварена ' стоката ' ? А и след като Испания е част от ЕС, нека да се доверим на испанските служби и съдии , които безпристрастно ще си свършат работата ! Който е невинен и няма нищо общо със ' стоката ', не би трябвало да се притеснява от нищо, нали ? Важното е чуждите служби да разкрият ' големите риби ' от българска страна ! Както се казваше - като се проследи пътя на парите в Испания , т.е. кой какви скъпи недвижими имоти има там , ще се нареди и пъзела ... Просто и логично , нали ?И нека никой да не опитва да измества темата , като сравнява този случай със случая в Либия ! Кадафи не е европейски лидер, а Либия не е част от ЕС !
95
4
 
6
 
! Отговори
ново преди 11 години
"Арестуваните моряци да бъдат изслушани пред комисията Антимафия" към Европейския парламент, ще настоява евродепутатът Слави Бинев. Това той заяви днес на пресконференция в Монтана. "Ще се опитаме да действаме според политическите възможности, които имаме. Държавата явно се е отказала, Европа може да помогне повече", каза още Бинев и допълни, че ще направи всичко възможно истината да излезе наяве."Въпреки че е Слави Бинев, добре е ЕВРОПАРЛАМЕНТА да чуе!!
94
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ах ахахаааа-шерпите моряци го отнесоха...големия...правосъдие по български...съд-мафия..едно и също
93
0
 
17
 
! Отговори
Захари Стоянов преди 11 години
Не е нужно да си завършил правния факултет за да разбереш, че Дойчин Дойчев и онзи измислен бизнесмен Руслан Колев са в една много добре организирана престъпна група! Но явно и тези съдиика дето я гледам на снимката и прокурорите са в една много добре организирана престъпна група. Но сега испанските власти като ги изискат там а те се окажат в Южна Африка тази измислена съдиика и тези *** прокурори трябва да влязат в затвота за престъпление по служба!
92
2
 
12
 
! Отговори
666 преди 11 години
"Чрез куха фирма е ставало менажирането на плавателния съд"- КАЗВА ЦВЕТАНОВ.КОЯ Е "КУХАТА" ФИРМА БЕ ЦВЕТАНОВ?ТАЗИ НА ДОЙЧИН ДОЙЧЕВ, КОЙТО СЪДА ОСВОБОДИ ПОРАДИ ЛИПСА НА ДОКАЗАТЕЛСТВА!!Как ли този Дойчев е щял да преодолее митническия контрол в България? Сигурно с обаждане на Ваньо Танов от един господин който изпълнява длъжността министър председател.Моряците шерпи не са организираната престъпна група.ОПГ са хора във висшите етажи на властта.
91
0
 
14
 
! Отговори
Габи преди 11 години
ИСПАНСКИТЕ РАЗСЛЕДВАЩИ: ЗАЩО ПУСНАХТЕ ДОЙЧИН ДОЙЧЕВ И РУСЛАН КОЛЕВ? Защо ги пуснаха ли: ами защото са такива спецпрокурорите и спецсъдиите ни! Нищо чудно да се окаже,че са първи братовчеди на престъпниците! Само че едните вършат престъпления за десетки милиони долари, а сетне техните адвокати вероятно делят със съдиите "припечелените" пари. Сега служителите на Бг Темида ще видят как спецпрокурори обвиняват, а спецсъдии съдят! Та дори при липса на съъвсеем категорични и убедителни , ама на 100% ,та дори на 150% доказателства (изискване на чернодрешковците от НО на софийските съдилища). По-голямо доказателство от 3 т. кокаин на кораба здраве му кажи! Само че нашите съдийки и съдии непрекъснато търсят под вола теле и естествено не го намират! Затова пуснаха Д.Дойчев и Колев от ареста.
90
0
 
7
 
! Отговори
Габи преди 11 години
ИСПАНСКИТЕ РАЗСЛЕДВАЩИ: ЗАЩО ПУСНАХТЕ ДОЙЧИН ДОЙЧЕВ И РУСЛАН КОЛЕВ? Защо ги пуснха ли: ами защото са такиа спецпрокурорите и спецсъдиите ни! Нищо чудно да се окаже,че са първи братовчеди на престъпниците! Само че едните вършат престъпления за десетки милиони долари, а сетне техните адвокати вероятно делят със съдиите "припечелените" пари. Сега служителите на Бг Темида ще видят как спецпрокурори обвиняват, а спецсъдии съдят! Та дори при липса на съъвсеем категорични и убедителни , ама на 100% ,та дори на 150% доказателства (изискване на чернодрешковците от НО на софийските съдилища). По-голямо доказателство от 3 т. кокаин на кораба здраве му кажи! Само че нашите съдийки и съдии непрекъснато търсят под вола теле и естествено не го намират! Затова пуснаха Д.дойчев и Колев от ареста.