Нямало "свински опашки", нямало ганджа... Перата – чист като сълза!

Допуснати са редица пропуски в разследването, твърдят магистратите
3 авг 2017 13:30, Анисия Иванова
47
Нямало "свински опашки", нямало ганджа... Перата – чист като сълза!
Архив: Булфото

Бургаският окръжен съд потвърди оправдателната присъда на Петър Низамов - Перата, който бе разследван за граждански арест на трима имигранти, станал популярен като "ареста със свинските опашки".

Според съдийския състав с председател Събчо Събев са допуснати редица пропуски в разследването като едни от тях са при извършване на разпознаването във входа на досъдебното производство.

Още по темата

Заради лошото качество на записа на гражданския арест, направен с мобилен телефон, не можело да се установи с точност кои са участниците в гражданския арест.

Съдът оправда Перата и за откритата в дома на семейството му марихуана, тъй като и там разследващи допуснали сериозни пропуски, съобщава "24 часа".

Петър Низамов, по-известен като Перата, бе задържан през април след като залови нелегални бежанци в Странджа и ги "арестува" със свински опашки. Досъдебното производство срещу него продължи 4 месеца.

Според прокуратурата 31-годишният Низамов противозаконно е лишил от свобода трима нелегални мигранти. Обвинението срещу него е и за това, че вместо да ги предаде на властите, ги насочил към границата с Турция.

Перата, който преди 5-6 години бе известен като близък до наказателния отряд Рижите, сам пусна клипа с "гражданския арест" във Facebook, след което прокуратурата се самосезира. Обвинението поиска за него 2 години затвор.

На първа инстанция той получи оправдателна присъда. Районният съд в Бургас реши, че не са събрани категорични доказателства, че подсъдимият е участвал в задържането на тримата пострадали, а твърденията в обвинителния акт не са проверени. Прокуратата обжалва и делото отиде на втора инстанция.

Решението на Бургаския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма свински опашки, няма ганджа даже и Перата го няма. Остава само един гол видео клип, но той най вероятно е по сценарий на нов български филм "Граница 2"!
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 28Тоя батка, дето ще връзва такива със свински опашки, след това ще върже и тебе за да те изтръска - просто не си му паднал.Ама ни сме си такива - ако ще те върже батка - да е наш батка, щото по-малко ще боли.Оказва се обаче, че нашите батки - от 150 години насам връзват по-яко и изтръскват по-силно.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо медиите в бг ударно правят звезди от *** като тоя нещасник
34
3
 
8
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 6 години
Какво сте се размъркали всички, не мога да разбера? Всичката ни е наред, не се крадат милиони, милиарди, не се съсипват бизнеси и човешки съдби, не се разсипва природата и Черноморието, не се вкарва България в заробващи договори с концесионери - само Перата ни е големият проблем. Що? Щото тръгнал по селската да върши работата на заспалите и продажни институции!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Амчи те бургаските батки всички са чисти като сълзи.
32
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Магистратите пари под взимат, ама онзи горе рушвети не приема.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно всички сме се объркали. Перата не е наркодилър, не е аресутвал никого и не е скачал на военния, който уби Рижата. Сега, че имало някакви видео материали, не означава нищо. Ние може да сме ги гледали друсани.Така че извинявай, Пера, че си позволихме да се усъмним в почтеността на толкова морален човек като теб. Даже в знак на извинение, ще те обезщетим с някоя хилядарка от нашите данъци.Дълбоко се разкайваме.
30
4
 
9
 
! Отговори
ззз преди 6 години
Извинявайте братя "Българи" ама пред алтернативата да избирам м/у високоинтелегентни, мултикултурни, избягали за океана "патриоти" , убеждаващи ме колко е неморално да гледам лошо на "емигрантите" и как трябва с отворени обятия и граници да прегърнем цялата...пaплaчи от друга страна бивши нискоинтелегентни мутри , но пък опитващи се както си знаят и могат да спрат тази паcмина..А "държавата" само гледа на кой да се нaдyпи,Ами СОРИ ама ИЗБИРАМ (де'т се вика с отвращение) простите мутри-селяни!
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето Лисичков освен голямата Рижа трябваше да ощрака и това лумпенче което му беше аверче
28
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То излезе, че едва ли не Перата е преподавал безплатни уроци по български и самозащита при нападение на мигрантите, а със свинските опашки е показвал изход от много критична ситуация! Тотална пародия!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да учиш 5 години за следовател,да искаш повишение на заплатата,да ти даваме 1 милиард от бюджета за издръжка на МВР,и накрая да не можеш да събереш годни доказателства?
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23Прав си, но ако всяка *** в Европа се захване активно да връзва ислямските изнасилвачи със свински опашки, ще живеем в един по-добър свят. И ние, и децата ни.Подозирам, че когато килимарите започнат да правят още повече поразии, няма да има вече само перовци и динковци, а цели отряди за борба с ***. И така е редно, защото евролеваците и нашите сервилни мутри не правят нищо по въпроса.
25
1
 
2
 
! Отговори
Бълхарийо преди 6 години
Немайте грижи, невинни "батки", мутри и бандити!!! В *** всичко се купува, стига да имате достстъчно дебели пачки с кинти.Може да си купиш кола. Може да си купиш книжка за кола. Може да си купиш диплома за "вишо".Калинка ги продава. При ГРОБ е така...
24
0
 
1
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Нямайте грижи, Ушев може всякакво разследване да ***.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
V BALGARIA NYAMA PRAVOSADIE
22
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам каква му е историята на Перата, но за тази постъпка наистина не заслужава наказание, а похвала.
21
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Перата е един от малкото свестни българи, който виждат, че държавата не върви на никъде и правят нещо по въпроса, вместо да се заробват за жълти стотинки на изедниците и да се правят, че всичко около тях е наред. Не, нищо не е наред в чорбаджийското ви подобие на европейска държава. Чорбаджиите ще бъдат изтребени и на тяхно място ще управляват свестните българи, като Перата.
20
7
 
11
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
А за провокатора оператор от БТВ, за който се видя ,че първи удря, няма ли арест и съд ?
19
2
 
16
 
! Отговори
Пухкав магистрат преди 6 години
И мигранти е нямало, дори Перата не е бил там. Видеото е снимано в Камбоджа.
18
0
 
3
 
! Отговори
Знам ви аз! преди 6 години
Поделиха тортата ли? - че нещо не загрявам.