Осъдиха мъж на 8 месеца "пробация", ударил полицай в Лом

Той оказал съпротива при арест и направил опит да избяга
11 дек 2020 12:12,
21
Осъдиха мъж на 8 месеца "пробация", ударил полицай в Лом
Снимка: БГНЕС

Осъдиха на 8 месеца "пробация" мъж от Лом за противозаконно пречене на служители на МВР да изпълнят задълженията си и причиняване на лека телесна повреда на полицай.

На 9 август 2020 г., около 00:15ч., в Лом, 25 годишният мъж бил спрян за проверка от двама полицаи от група "Охрана на обществения ред".  Мъжът не се подчинил на разпореждането да представи документ за самоличност, да се качи в патрулния автомобил и да придружи служителите на реда до сградата на РУ- Лом. При задържането му той оказал съпротива, ударил един от МВР служителите и направил опит да избяга.

Младши инспекторът е с оток и кръвонасядане в областта на лявата скула.

Пред съда арестуваният – със средно образование, безработен и неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумението за наказание.

Подсъдимият трябва и да заплати по сметката на ОД на МВР- Монтана направените по делото разноски - 80 лева за изготвяне на съдебно – медицинска експертиза на досъдебното производство. На пострадалото от престъпното деяние лице - младши инспектор в РУ- Лом, ще бъде съобщено за одобреното от съда споразумение, като му се укаже, че може да предяви граждански иск за неимуществени вреди пред гражданския съд.

Определението на съда е окончателно и има последици на влязла в сила присъда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
+- преди 3 години
До РумянаНе закона е виновен и не е направен за...а просто всичко се продава в съдебната система и ...не е виновен асан ,че яде баница... .Нали ?)
17
0
 
8
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ЗА ПОСЕГАТЕЛСТВО НАД ПОЛИЦАЙ И ЛИЦЕ НА ЗАКОНА ---ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА!СТИГА ЛИГАВЩИНИ И КОМПРОМИСИ!ДЕМОКРАЦИЯТА ---Е ЗАКОННОСТ И СТРОГО СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!ДРУГОТО СА ..." ИЗВРАТЕНИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТОТИИ"!
16
1
 
12
 
! Отговори
Туск преди 3 години
Тва ако беше станало по времето на народната милиция 1 бой на място 10 човека 2 бой в патрулката 3 бой в районното 4 бой преди да отиде на съд 5 бой в съда 6 бой в затвора 7 бой в белене
15
0
 
0
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
До Анонимен 14Защо "трябва"?
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с разпореждането е много относително.Но! Не може да посягаш на полицай. Не може пробация. Полицията е Държавата. Закона трябва да се промени. Незабавен съд и затвор.Трябва да имаш уважение към Държавата, каквато и да е.
13
0
 
3
 
! Отговори
до Румяна от славяни преди 3 години
А знаеш ли колко убити полицаи годишно има в щатите!?
12
1
 
1
 
! Отговори
свирепия заек преди 3 години
До НаблюдателМи свиквай бе,човек!Боко за икономии затвори половината лудници,и продължава да ги затваря!Не обръщай внимание,друг полезен ход нямаш!
11
3
 
3
 
! Отговори
Brutality до 10 преди 3 години
В щатите, ако полицай си превиши провомощията и държавата изпада в хаос от протести. В Гърция, ако полицай си разреши нещо извън закона и Атина е в пламъци. В Испания директо издигат барикади.
10
3
 
13
 
! Отговори
Румяна преди 3 години
В щатите ако окажеш съпротива при арест или нападнеш полицай - стрелят и не питат, а тука уж ги съдят .... и уж некорумпирание съд ги осъжда на пробация. Защо ли? Дали разни НПО-та не решават присъдите??? Или Закона е направен в полза на мафия, шведи и престъпници???? Това е подигравката за данъкоплатците, които заработват заплатите на съдии, прокурори,депутати и полицаи. Срам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малко му е!
8
0
 
1
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
Ей, търтeй! Помним те как яде парите на русенци! Общински съветник бил. Ама съдбата май си каза тежката дума. Не те съжалявам!
7
5
 
1
 
! Отговори
славянин преди 3 години
На слуги и *** на властта никой не трябва да се подчинява! Жалко че само е ударил шапкаря!
6
3
 
6
 
! Отговори
Сметалото преди 3 години
Значи, когато полицай блъска главата на журналист в плочките зад колоните, а журналиста там е със съответната карта и акредитация + скъпа камера, се започват едни "вътрешни проверки", които обичайно приключват с "няма нарушение", а ? Впрочем СКЪПАТА камера и до днес не е намерена. И казвате на кое място сме по свобода на словото? Ама някакъв *** го осъдили моментално, че полицая си наранил кутрето докато си бърка в носа! Аре стига!
5
4
 
1
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Следващият път, полЮ-цаите пак само за пари да протестират и да стачкуват !!!
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре е да е 8 месеца обществено полезен труд,може като санитар. Без това е безработен.Каква пробация,какви 5 лева-това не е наказание за такава постъпка.
3
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До Що лиОше един луд!
2
2
 
16
 
! Отговори
Ето това е! преди 3 години
Псуваш, биеш полицая и накрая - пробация. Ето това е демокрация!
1
4
 
6
 
! Отговори
Що ли преди 3 години
В Концлагер в Перник изтезават хора с месеци но полиция така и не идва!