До 12 години затвор за осиновителката, била до смърт бебе

Обвинението към нея ще бъде променено в причиняване на смърт по непредпазливост
18 окт 2022 21:09, Красимир Ангелов
22

Двегодишното момиче, прието в кома в пловдивска болница след нанесен побой от осиновителката си, е починало от тежка черепно-мозъчна травма, съобщиха от районната прокуратура.

Малката Севда беше приета в болница на 23 септември с наранявания, разкъсан бял дроб и следи от ухапвания. Тогава осиновителката ѝ - 41-годишната Анка Михайлова, обясни, че детето паднало от леглото и тя го хапала, за да го свести. Лекарите обаче се усъмнили във версията и сигнализирали на полицията.

Още по темата
Обвинението към майката, която е задържана от самото начало, ще бъде променено в причиняване на смърт по непредпазливост. Наказанието е до 12 години затвор.

"Нямаме никакви данни, че някой не си е свършил работата. Съдебно-психиатричната експертиза казва, че майката е обвиняема, тоест че може да носи наказателна отговорност", обясни районният прокурор на Пловдив Чавдар Грошев.

"Осиновителката е предоставила всички необходими документи, на които тя отговаря. Преминала е съответното обучение", каза директорът на "Социалното подпомагане" в Пловдив Надя Танева.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
нарочно е искала да го осакати но се е престарала на 5 години ще проси сакатона 12 години проституция умишлено причиняване на тежка травма има пари данаема 3 адвокати
10
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
ДО ЖИВОТ, а не до 12 г, като я гледам личи си, че не е хубав човек егоист....
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно не ми е ясно. Съдебно-психична експертиза доказва вменяемост относно жена, която хапе двегодишно дете?! Нещо не се връзва. Още когато е кандидатствала да стане осиновителка е трябвало да установят, че не става въпрос за нормален човек. Или и този вид документи се купуват? Или и контактуването посредством хапане е някаква културна традиция в една определена общност?
8
0
 
23
 
! Отговори
Batman преди 1 година
Ако това бе детето на съдиято дали би дал такава присъда
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Анка сега е на 41, ще излезе преди да е навършила 50. И, помнете ми думата, пак ще иска да осинови дете, това са си парички на ръка все пак. И защо да не и дадат, това са български институции, все пак.
6
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая съдебна система не може да не се издъни. В други случаи казват имал връзки, платил... Сега като е убийство на дете по особено жесток начин в условия на системно домашно насилие! Непредпазливост!? Без да иска го е пребивала системно, така ли.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма правосъдие в България, това си е убийство, как така 12 години.
4
0
 
35
 
! Отговори
Каква преди 1 година
непредпазливост, бе. Този бик системно налагал с такава жестокост едно малко същество, което носи душа под наем и не е предполагал, че може да го нарани смъртоносно нали? С каква злоба и сила го е удряла, за да му скъса белия дроб и да му счупи черепа, само тя си знае. Нека тези, които са позволили осиновяването от този неграмотен злобен *** да бъдат наказани от съдбата.
3
0
 
30
 
! Отговори
Космонавт преди 1 година
Какви са тези смешни присъди? Хвърлете я от покрива на някой вход.
2
0
 
30
 
! Отговори
999 преди 1 година
Какъв Срам за Човека!!! И как се разкъсва бял дроб при побой? То не е било побой, а смачкване! УЖАС!
1
0
 
25
 
! Отговори
Чудно преди 1 година
Убиваш някой, в случая невръстно дете и излизаш до 10 години....