10-годишно загина на най-високата пързалка в света

"Лудост" е дълга 51 метра, скоростта й достига до 29 метра в секунда
8 авг 2016 16:14,
29
10-годишно загина на най-високата пързалка в света
Снимка: Twitter

10-годишно момче загина при инцидент на най-високата водна пързалка в света. Атракционът се намира в аквапарк в Канзас сити, предаде Руптли.

Момчето се казва Калеб Шваб. "Натъжени сме. Безопасността е наш първи приоритет. Нашите мисли и молитви са със семейството", казаха от аквапарка.

Все още не може да се каже с точност какво е довело до смъртта на момчето. От полицията съобщават, че причината за инцидента все още не е установена. Случаят се разследва, а паркът е затворен.

Пързалката, която е наречена "Лудост", е дълга 51 метра, а скоростта, с която се спускат посетителите достига до 29 метра в секунда.
 
Атракционът е открит през 2014 година, като преди това три пъти е отлагано пускането й заради проблеми. По време на тестването й са "убити" няколко манекени. Няма ограничение на възрастта за желаещите да се спуснат по "Лудост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Големи физични изчисления има тука, но никой не изчислява флуида момчето е само обект в флуида.А скоростта на флуида се регулира от дебита и естествено от формата на канала.Жалко за момчето, не мисля че става въпрос за страх а по скоро за дете с не адаптиран дестибуларен апарат,което е възможно ако детето си стои постоянно в къщи и не се движи много и идвенъж реши рядко да натовари организма.По принцип пързалката трябва да е изчислена и за такива случай,на тях трябва само да им прилошее но не и
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може би момчето е починало от ... страх!Случвало се е многократно.Имаше една печална случка с българско момиче в Испания, паднало от скала, но починало не от нараняванията.
19
0
 
3
 
! Отговори
ФИЗИКА преди 7 години
Подобен пример. Ако човек падне (свободно) от 7-ми етаж, това са 22 метра, ще развие макс. скорост 21 м/сек, което прави 75 км/час. Формулата е v=sqrt(2*H*g).Представете си какво малоумие е да се пускате по такива "атракциони"!
18
0
 
1
 
! Отговори
Lora преди 7 години
До кандидат физиците - скоростта ДОСТИГА 29м/с. Четете условието на задачата преди да грабнете калкулаторите.
17
0
 
0
 
! Отговори
Lora преди 7 години
Според коментарите е имало проблем с колана или седалката, в резултат на което детето се е ударило в мрежата.... с тази скорост... чак ми става зле като си го представя :( :( :( Изключително нелепо и тъжно...
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тук има някаква грешка , скоростта не може да бъде 29 м в секунда защото тя е дълга 51 метра , това ще рече че за секунда и половина преминаваш през нея а скоростта се равнява долу горе на 500 км в час , това е невъзможно
15
0
 
1
 
! Отговори
... преди 7 години
До НютонЕй псевдо-физик! Пускане с лодка по пързалка, не е "СВОБОДНО ПАДАНЕ".Дали няма *** според теб? А и това не е отвесно пускане, а пускане по някакъв наклон.Стръмен наистина, но наклон.Плюс това е на два етапа спускането.
14
1
 
3
 
! Отговори
Sexileidi преди 7 години
До 13Вземи пообиколи пързалките и тогава пак спори. Друг е въпроса, че въпросните пързалки са забранени за лица под 18 годишна възраст и се подписва документ в който се съгласяваш ,че няма да предявяваш претенции в случай на злополука.
13
1
 
3
 
! Отговори
Man United преди 7 години
?!?!?!?!? Невъзможно!!! Вижте пързалката. По-безопасна - здраве му кажи!Тя е покрита цялата с мрежа, абсурдно е да изхвърчиш, плюс това се пускаш в нещо, като голяма лодка със седалки.Може да е умрял единствено от страх.Нещо сърцето да му се е пръснало.Друг начин - просто не виждам.
12
1
 
1
 
! Отговори
Я-я преди 7 години
Копирайте си следното в ютюб "The Verrückt Water Slide at Schlitterbahn Kansas City" и ще видите какво представлява пускането по пързалката. Човек трудно би изхвърчал или паднал от нея, при условие, че цялото спуснане е 14 секунди, обезопасена е с мрежа, а при тази скорост и центробежна сила е невъзможно за опит да скочиш. Но и никой не е застрахован при сърдечни или подобни проблеми. Всъчщност скоро даваха и филмче за построяването на пързалката по Нешънъл Джиографик.
11
0
 
4
 
! Отговори
До Sexileidi преди 7 години
На немски Verrückt означава точно лудост, а Schlitterbahn е точно в Канзас сити.
10
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Няма ограничения на възрастта" !!!! Важното е да се лапат кинти!
9
2
 
7
 
! Отговори
Sexileidi преди 7 години
Dnes.bg като преписвате новини поне го правете като хората
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По един от каналите на кабелната има предаване за екстремните водни атракциони. Тия пързалки са нещо невероятно - все едно се хвърляш от 15-16 етаж, но и много опасно! Според мен трябва да са забранени за деца.
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато лудостта няма граници, такива последици са неизбежни.
6
1
 
6
 
! Отговори
Sexileidi преди 7 години
До 7 Пързалката Лудост се намира в Бразилия а в Канзас има друг аквапарк който носи името Verruckt
5
5
 
21
 
! Отговори
Нютон преди 7 години
Сега като изчислих свободно падащ предмет от 51 м височина достига 31.63 м/сек, така , че падането от тази пързалка си е все едно да се хвърлиш от ~ 15 -я етаж на някоя сграда.
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С тази скорост, ако се удариш в бръмбар рогач.... Не ми се мисли!
3
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен29 м/сек. се равняват на 104 км. в час.
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ах, тези алчни гърла. Откачена работа. Дай емоции, дай адреналин. Е, това са прекалени неща. Много дивотия се навъди. По цял свят стана така.