Сенатът одобри правилата за процеса по импийчмънт срещу Тръмп

Отхвърлено е искането на демократите да бъдат призовани свидетели
22 яну 2020 11:05, Елка Василева
13
Сенатът одобри правилата за процеса по импийчмънт срещу Тръмп
Снимка: архив, БГНЕС

Сенатът на САЩ одобри правилата, по които ще протече процесът по импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп.

Гласуването премина строго по партийна линия - резолюцията бе приета с подкрепата на 53-мата републиканци в горната камара на Конгреса, а останалите 47 сенатори (45 демократи и двама независими, клонящи към партията) гласуваха против.

Гласуването беляза края на първия ден от процеса в Сената вчера. Той приключи чак след полунощ.

Още по темата

Първият ден от процеса по импийчмънт премина под знака на гласувания строго по партийна линия. Сенатът отхвърли с 53 гласа "против" при 47 "за" предложенията на демократите да бъдат призовани редица свидетели, сред които началникът на канцеларията на президента Мик Мълвейни и бившият съветник на Тръмп за националната сигурност Джон Болтън.

Сега предстоят шест дни на излагане на аргументи за и против отстраняването на президента от обвинителите демократи и правната защита на Тръмп.

Процесът по импийчмънт ще бъде подновен днес в 13 ч. (20 ч. българско време). Думата ще имат демократите, които ще изложат своите аргументи за отстраняване на президента Тръмп.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сготвиха го рижавия и скоро ще го изпържат.
7
3
 
7
 
! Отговори
xa преди 4 години
демократите либерасти си мислят че като не спряха 3г да плюят по Тръмп и ще привлекат повече избиратели, но така целия свят видя истинското им лице и затова ще бъдат изгонени и от европа, тези демократи дърпат конците на меркелица, макрон, и на ЕС, сега Тръмп ще вземе не само преизбиране а и конгреса, а сената още повече републиканци.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До номер 5"Всеки един замесен от Републиканците само ще потвърди всичко, което вече бе изнесено"Което е едно голямо нищо. Три години фалшиво разследване и накрая се оказа не само че нямат никакви доказателства но няма даже и обвинение.
5
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам какви " сведения" са казали фалшивите " свидетели" на комунистите- демократи в " разследването" на евреите Шиф и НаДлер, всичките им лъжи са в трето лице- една жена казала на пазара..! Това не са доказателства за СЪДЕБЕН ПРОЦЕС- ИМПИЙЧМЪНТ, ТОВА Е НАРОДЕН СЪД СЛЕД 9.9.44Г ПОЗНАТ И НА НАС БЪЛГАРИТЕ!
4
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Либералчетата са корумпирани социални работници . Няма такава ***.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и това е демокрацията, която се налага по целия свят от краварите?!? защо не допускат свидетели?!? и там е едно замитане на миризливите и неприятни неща под килима... Тръмпела е за затвор с поразиите, които сътвори!
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно имат нещо за криене щом не допускат свидетели, това безусловно ще се отрази на следващите избори за сенатори.
1
4
 
12
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Отхвърлено е искането на демократите да бъдат призовани свидетели" - така се прави! Още от началото трябва да е ясно кой ръководи парада, кой взема решенията и какво решение ще бъде взето! ОКакто и е редно да бъде. Ревете либерали, вие го заслужавате!