Литва ще прати военна помощ на Украйна

Балтийската държава предложи и общи военни учения
Обновена: 24 ное 2014 14:54 | 24 ное 2014 14:54,
37
Литва ще прати военна помощ на Украйна
Снимка: Reuters, архив

Литва ще осигури определена военна помощ на украинските въоръжени сили, за да ги подпомогне в борбата срещу проруските сепаратисти в източната част на страната, заяви днес украинският президент Петро Порошенко, цитиран от Ройтерс.

"Договорихме се за доставки на конкретни елементи от конкретно въоръжение за украинските въоръжени сили", каза Порошенко след разговори с литовската си колежка Далия Грибаускайте. "Това е реална помощ", посочи той. От думите му не стана ясно дали става въпрос за несмъртоносно оръжие, например радар, или за доставка на огнестрелно и друго оръжие.

Грибаускайте потвърди договарянето за военно сътрудничество. "Литва е готова да сподели опита си във всички области, включително военната. Ще ви оказваме подкрепа и ще осигурим обучение за военните", каза литовската президентка, цитирана от ТАСС.

Литва предложи на Украйна да организират общи военни учения и да завършат сформирането на литовско-украинско-полска бригада, съобщиха от литовската президентска пресслужба.

Украйна ще подложи решението за влизане в НАТО на референдум, отбеляза на пресконференция след срещата с Грибаускайте Петрошенко.

"Решението за влизането на страната в НАТО ще се взема на общоукраински референдум", каза украинският държавен глава. За да се присъедини към НАТО, "Украйна трябва да стане напълно демократична страна", изтъкна Грубаускайте.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 20- Малеее- как си личи злобата на руснака в този коментар:) Утре така ще казвате и за България, нали?;) Особено, когато спрем издаването на визи за руски граждани- веднага българите и България ще станем по-черни и от дявола и по-големи фашисти и от хитлер и ***, взети заедно:D Ражда се "вековната злоба на роба"...:)
21
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 26- А какво казаха триполовите ..китайци на твоята терораша, знаеш ли?:) На- чети и се ограмотявай- според китайците има реална възможност рашата ДА ФАЛИРА и за това искат да се ОТКАЖАТ от някои проекти! Толкова на китайците:)
20
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен23Ти не бери грижа за Русия.Само виж какви неща подписва Китай с Русия и какви с триполовите.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен18Да имахме и ние един Путин тук,ама нейсе.Ти си гледай Плевньо.
18
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Бризбейн САЩ и Китай подписаха договор за 10 годишни американски визи с право на закупуване на недвижим имот......,договор за намаляване на вредните газове в атмосферата,Китай подписа и договор с Австралия за свободна търговия,същия и с Южна Корея,с Япония-за подобряване на отношенията.Русия никой не я утеши,поне с един договор и някой си тръгна да спи.Че и от Литва я нарекоха терористична държава.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2На някои "хора", човече, само на някои - тези с огромен, свръх дълъг стомашно-чревен тракт, които накрая му произвеждат само л.... и усмърдяват целия свят с отровата си. За себе си носят противогази. Свалят ли ги - ще умрат от собствената си отрова.
16
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 18Най-после верен коментар. Така е, възмогна се Русия! Путин я изведе нагоре и напред. Само каква олимпиада направи! Някои държвни глави дори не отидоха там, за да не им пукне жлъчката от черна завист и запазят остатъка от психиката си. А какви грандиозни строежи направиха и правят. Грандиозни! Човечеството трябва да е гордо! Дано има сила да помогне и на Украйна, но без да пилее средства и да ощетява своя народ, та да помага на фашисти. Стига е помагала Русия на подлеци към нея.
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това за общата литовско-украинска бригада е доста опасна пързалка за Литва. Тя винаги е била злобна, претенциозна и подла държавица, податлива и приемаща чужди дарове и внушения. Но да се обединява във фашистки комплот и да прави неофашистки военни форвироватия е твърде опасно и грозно решение, което ще и струва много. Никой не знае, какво ще стане утре. И тогава, "умни"литовци?
14
1
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
На гол тумбак - чифте пищови...
13
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С Путин никой не може да се майтапи, щото той знае как да прецака всяка страна! Я вижте какво направи с тая голяма страна Русия, направо и такова мамата, а сега и на Украйна!
12
0
 
18
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
САЩ - Литва - Украйна . Нов път препродажба на оръжие и боеприпаси. След обявената военна помощ от САЩ за УКРАЙНА днес. И накраякой нарушава международните договор - Литва но не и САЩ последните са просто страна по безпроблемна търговска сделка.
11
0
 
24
 
! Отговори
бг преди 9 години
Ако канадски военен кораб навлезе в Арктическия Континентален Шелф на Русия,то руснаците требва да го унищожат без предупреждение.
10
0
 
21
 
! Отговори
бг преди 9 години
Русия трябва да обяви Лакота за страна,окупирана от САЩ.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Договорихме се за доставки на конкретни елементи от конкретно въоръжение за украинските въоръжени сили"========Срам го е да уточни, защото Даля Грибаускайте друго освен прашки няма и друго не може да предложи. Последната се чуди как да нагади на руснаците, които разкриха, че била комсомолски секретар по времето на СССР.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
защо само военна?, да пратят газ, въглища и пари за пенсии и заплати.и много поздрави на Кличко
7
1
 
14
 
! Отговори
бг преди 9 години
Русия има пълно право да нанесе въздушни удари над САЩ и Канада.
6
0
 
18
 
! Отговори
бг преди 9 години
Варварите,швабите и вандалите също не са коренно население на Америка.
5
0
 
13
 
! Отговори
бг преди 9 години
Литва е част от НАТО-ОТАН,само едно сандъче с патрони автоматично превръща целото НАТО-ОТАН в терористична организация.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си купят партенки !
3
0
 
30
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 9 години
Забележете обаче как мазно и подмолно се насъскват бившите соц-държави - все славянски народи срещу мачканите източни области в Украйна, населени с голям процент етнически руснаци. В същото време слушаме и четем ежедневните халюцинации на Бялата къща и НАТО за "руско нахлуване", "руска артилерия" и т.н. Тези империалистически и ционистки *** твърдо са решили да подпалят славянския свят и да раздалечат Европа и Русия.