Готви ли се скоро среща между Путин и Обама

Руски издания: Евентуална среща ще е символична
20 авг 2015 10:54, Елка Василева
58
Готви ли се скоро среща между Путин и Обама
Барак Обама и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters

Кремъл се готви за среща между Владимир Путин и Барак Обама. Вчера руският външен министър Сергей Лавров допусна, че двамата може да се срещнат в Ню Йорк, когато Путин пристигне там за Общото събрание на ООН. Ако се осъществи, това ще е първият пълноценен контакт между президентите на Русия и на САЩ след Крим, пише "РБК дейли".

Евентуалната среща ще бъде символична, смятат експерти на вестника. "В противен случай бихме научили за подготовката предварително, за Ню Йорк щяха да се стягат министерски делегации", разсъждава политологът Андрей Кортунов.

Той вижда в думите на Лавров за възможна президентска среща "публична оферта", която издава, че е имало все пак някакви предварителни консултации с Вашингтон и реакцията е била положителна.

Но ако среща не се състои, това ще е сигнал не само за Русия, но и за американския истеблишмънт, и за целия свят: Администрацията на Обама не смята, че може да има диалог с Владимир Путин. Тогава може да очакваме от Кремъл и засилване на антиамериканската риторика, и някакви последици за американските организации, действащи в Русия, добавя експертът.

Според "Аргументи недели" Москва вече е започнала подготовка за среща между Путин и Обама.

"Ведомости" обаче пише, че САЩ не коментират такава възможност, а "Росийская газета" твърди, че президентска среща в най-скоро време няма да има, като се позовава на Белия дом.

Засега няма планове за лична среща в обозримо бъдеще между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Барак Обама. Такава проява в момента не се подготвя и още няма какво да обявяваме, заявил цитиран в московския официоз говорител на американската администрация в отговор на въпрос на ТАСС.

По-рано руският сайт РосБизнесКонсалтинг получи от федерален служител потвърждение, че се подготвя такава среща. А източник от американските дипломатически среди допусна, че организирането й е било обсъдено на преговорите на Путин с държавния секретар на САЩ Джон Кери през май, пише електронният в. "Ридус".

Друг дипломат от САЩ обаче е настроен скептично - той заявил пред РосБизнесКонсалтинг, че "вижда много малка вероятност" за среща между президентите, допълва "Ридус".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Ню Йорк Путинчо щял да си направи и поредната пластична операция за опъване кожата на лицето.
18
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Че е уме и владее доста езици Путин се знае, ама че е научил и маймунски досега не сме чували. Дали ще се справи да си говорят по маймунски.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Щяли ли да се срещнат, или пък не щяли. Дрън-дрън. Ало, "редакцията", това не е тема за статия. Какво разбрахме, след като я прочетохме? Нищо."=====Аз не се оплаквам. Разбрах, че "редакцията" полага усилия да запази в тайна предстоящата на 03.09.2015 г. знакова среща между Владимир Путин и Си Джин Пин в Пекин.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Засега няма планове за лична среща в обозримо бъдеще между президентите на Русия и на САЩ Владимир Путин и Барак Обама. Още повече такава среща става невъзможна след грубото потъпкване от страна на Барак на конституционните права на американските граждани, а именно, забрана за влизане на въоръжени лица в киносалоните в САЖД.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
много остър език, да не сте прекалили с "пушенето" ?
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PUTIN SHTE NAPRAVI MNOGO GRUBA GRESHKA AKO SE SRESHTNE S OBAMA.OBAMA E NEKADAREN PREZIDENT,A S NEKADARNIZI NIAMA KAKVO DA SI KAGESH.AKO VSE PAK SE VIDIAT PUTIN DA MU UDARI DVA SHAMARA,ZA DA MU DOIDE UMA V GLAVATA,NO EDVA LI.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До странджатаЗа мьжете сьдят не по това какво им на главата, а по това какво им в главата, не по това колко е висок , колко високо е служебното му положение,,,не по това колко му е голям или мальк носьт му ,а колко далеч от носа си вижда,,,и много други неща, но за травестит като тебе това е неразбираемо,,,,истинския Мьж не е нужно да бьде секс символ, а символ на власт и действие
12
2
 
6
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
До до Ха- ха- хаАко не си се излекувал един ходжа може да те долекува с праз.
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама от гигантизъм ли страда? Не мож Жужо да е такъв миньон! На всички снимки от Русия изглежда левент, най-малко десет санта по-голям от събеседниците си. Това требе да е некъв сороски монтаж! Що манипулирате народа бе сороси?
10
16
 
3
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 8 години
Докато е в САЩ , в Русия ще му спретнат един преврат и ще обяват награда за главата му. Ще се наложи да търси политическо убежище от Обама.
9
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Путин за зелена карта ли ще се моли на Обама?
8
0
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Щяли ли да се срещнат, или пък не щяли. Дрън-дрън. Ало, "редакцията", това не е тема за статия. Какво разбрахме, след като я прочетохме? Нищо. Нямам много време, иначе щях да ви направя показно за статия, за да ви светне пред очите. Излагате се.
7
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Вашингтон са категорични, че не е предвидена среща с Жужи. Ако се срещнат някъде из коридорите ще си кажат "здрасти" и толкова. Единствената ОФИЦИАЛНА среща, която префстои на Жужи е със съдиите в Хага.
6
2
 
9
 
! Отговори
Футуролог/изперкал/ преди 8 години
Доналд Тръмп като стане Президент на САЩ,Барак Обама ще поиска политическо убежище при Путин!Бил Клинтън като беше опозиция на Буш-младши само байпаси един след друг му правеха и година-две живот му даваха а сега при хюсеинчо разцъфна!Действат с ВЪЛНОВИ ОРЪЖИЯ на замесените в 11.09.2001!Спор няма!Да не мислите че по-случайност умря първородния син и законен престолонаследник на СаксКобурготски!Колкото случайно умря и първородния син на ДЕЙСТВАЩИЯ президент на България,Плевнелиев!Няма да спрат!
5
2
 
13
 
! Отговори
бобец преди 8 години
странджа,одисей и вам подобни-жалки стеКомплексари
4
2
 
9
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Чета коментарите и оставам с впечатлението, че единственото качество, с което Обама превъзхожда Путин е ръста :)
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На следващата среща между Обама и *** трябва да дойде и Медведев, за да може джуджето да се качи върху него за да се изравни на ръст с Обама.
2
0
 
5
 
! Отговори
Окупатора преди 8 години
До СТРАНДЖАТАИ като гледам Путин как се хили ехидно знаеш ли какво е отговорил : Няма проблем , а аз ще дойда 48 след това в Вашингон да приема оставката ти :) :) :) Америка не диктува пазара на перола а ОПЕК . Вземи и прочети какво е ПетроДолар и се просвети . Между другото на арабите им писна да губят заради това ,че Америка се прави на отворена и не случайно самите те искат вече Иран да се върне на пазара за петрол . А всички знаем Иран на кой е играч ;) .
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое е това джудженце до Обама, което е с 1 глава по-ниско?