Меркел недоволна от расистките постове във Facebook

Зукърбърг ще осигурява интернет достъп в бежанските лагери
27 сеп 2015 09:11, Елка Василева
157
Меркел недоволна от расистките постове във Facebook
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел изказа пред създателя на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг недоволството си, че ръководството на мрежата не отчита призивите на Берлин за противодействие на разпространяването на расистки и ксенофобски послания, съобщи ТАСС.

По данни на агенция Блумбърг Меркел е задала въпрос на Зукърбърг по темата, на който той отговорил уклончиво, заявявайки, че "трябва да се работи над това". Меркел, очевидно неудовлетворена от отговора, попитала повторно работи ли се по въпроса. По-нататъшният разговор не е бил чут поради прекъсване на превода.

Въпросът е актуален за Германия, към която се стичат бежанци, отбелязва ТАСС. На 11 септември Меркел призова ръководството на Facebook да се бори по-активно с разпространението на ксенофобски изказвания. "Когато хората в социалните мрежи се занимават с настройването на една част от населението срещу друга част, не само държавата трябва да им противодейства, но и компанията Facebook трябва да се бори с разпространението на подобни изказвания", подчерта Меркел. Тя посочи, че социалната мрежа вече има правила в тази насока, но остава те да се приложат на практика.

По-рано Меркел заяви, че правителствата няма да могат да изпълнят сами амбициозните цели за развитие, поставени на срещата на високо равнище на ООН. Имаме нужда от помощта на гражданското общество и на икономическите среди, подчерта Меркел, цитирана от ДПА, по време на официален обяд с правителствени и бизнес лидери.

На същото събитие Зукърбърг заяви, че достъпът до интернет трябва да бъде в центъра на глобалното развитие. Интернет е основен двигател на социалния и икономически напредък в наши дни. Когато хората имат контакти, имат достъп до възможности, познания и ресурси, за да променят живота си, подчерта създателят на социалната мрежа. Той обеща да работи съвместно с ООН, за да осигури интернет достъп в бежанските лагери.

Певецът Боно заяви, че частният сектор играе важна роля в развитието и подчерта, че въпреки корупцията и експлоатацията компаниите не са неморални, а аморални. Техните ръководители трябва да ги насочват как да действат. Точно частният сектор и търговията ще дадат възможност на хората да се спасят от крайната бедност.

Боно благодари на Меркел за лидерската й позиция в европейската бежанска криза. "Това е лидерство, което отдавна не сме виждали на глобалната сцена", подчерта той.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
kami преди 8 години
sega feisa i vinovan na taia prodagna esesovka nali iska emigranti sega kakvo se stresna doide i v mnogo
100
0
 
5
 
! Отговори
Майка ви да ева преди 8 години
Певецът Боно да прибере 3-4 бежански семейства в именията си. Много е лесно да говориш общи приказки. Айде направи нещо реално....Тъпан. Ще си промени мнението си като свари някой "сириец" да мандръса жена му, щерка му или сина му
99
0
 
7
 
! Отговори
ама не! преди 8 години
До Митридат 89Меркел не е германския народ! Дебилизъм е последното, което може да се каже за тази нация. По-скоро бруталното превъзпитание от десетилетия насам прави германците по-предпазливи и търпеливи, но и това ще има край. И тогава да му мислят добрите превъзпитатели и техните слуги!
98
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво да се направи.Работата е изтървана от всякъде! Затова няма и какво да се напрягаме толкова.
97
0
 
28
 
! Отговори
не на този ред преди 8 години
Госпожо Меркел, защо не попитахте народа си преди да поканите 2 милиона чужденци в домовете им, съгласни ли са да ги издържат /и да приемат техните порядки/? Или емирите те купиха с обещание за милиарди долари за джамии??? И защо като ги покани сега искаш да ги разквартироваш у съседите?????? Срам и позор за ГЕРМАНИЯ - за трети път тя унищожи международните порядки /хубави или нехубави, но все пак утвърдени / !!!!
96
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако хората пишат лоши неща значи нещо не е наред- нека ги попита, а не да им докарва милоини джунгатайци в държавата!
95
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно е това, че всички бежанци имат смартфони, но никой няма паспорт! Как един поне не си загуби някъде смартфона вместо документите?! Направо е трагедия, че тези номера минават в "крепостта" Шенген! "-Загубих си поспорта" ;"-Нищо, моето момче, минавай! Добре дошъл!" Егати, майтапа е цялата система! То, се оказа, че пародията не е била само в България, а всеобща! Само не знам дали това да ме радва или не?!:)))))
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ako taia taka se grijeshe za sobstvenia so narod, kakto za tia..... Shteshe da byde mnogo po dobre.
93
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега пък фейса виновен!? Ами да го накаже със забрани, както наказа Путин! Тая не е у ред! Във фейса пишат милиарди потребители и е радостно, че всички виждат колко е смахната тази ***! Махайте, я че вече буквално изкрейзи, щом погна и фейсбук!!!
92
0
 
14
 
! Отговори
йо преди 8 години
До непукистЗащо само Дахау, трябва и Бухенвалд.
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СИНДРОМА НА ДАУН НЕ ПРОЩАВА А ЗАДЪЛБОЧАВА ПРОБЛЕМИТЕ НА ГЕРМАНЦИТЕ..
90
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никога не е късно да станеш за резил! А, тази демонстрира все по-голямо безсилие и безпмощност.
89
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бабата "овапца" цялата картинка! И Пикасо не е рисвал такива хоръри.
88
0
 
22
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Фрау Меркел била недоволна от нещо си , нима забрави че тя сама с непремерените си изказвания наля масло в огъня и не е ли странно да е само срещу расистките изказвания в Facebook , а по ирония на съдбата може би една от емблемите за престъпление срещу човечеството концлагера Дахау да отвори врати за бежанци .
87
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората са недоволни от липсата на действия за прекратявате на войната в Сирия
86
0
 
18
 
! Отговори
Госпожа мМеркел преди 8 години
изглежда странно на последните снимки, като че и е изпран мозъкът. Сякаш не е тя. Съвременните техники са напреднали доста доста
85
0
 
31
 
! Отговори
уууууууу преди 8 години
тези са луди- в къщата на бащата на приятел на семейството ми в Дюселдорф,идвали от общината направо да настаняват бежанци -но това е частен имот и собственика е подготвил етажа за децата си ,които са на по 20 години,но още не са семейни,представяте ли си,в къща за 600 000 евро -ТАМБУРАКИ..
84
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фрау Меркел не се съобразява какво казват избирателите й? В кой свят живее тази другарка. Европейците трябва да я издухат. Крайно време. И какво правят германците. Докога ще я търпят. И какво да се предприеме - кръстоносен поход за прочистване от неканени гости.
83
0
 
26
 
! Отговори
сашо преди 8 години
тоя *** вампир да си ги води у дома а не да ми ги праща у дома.
82
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Меркел и другите двама, трима евроглаватари защо ще разселват насилствено бежанците и з цяла Европа? Където искат бегачите, там да живеят. Искат в Германия, Англия - те ги гонят като кучета. А после обвиняват Фейсбук за глупости.