Късно ли е, либе, за китка? 420 000 британци искат нов вот

Петиция събра нужните подписи за разглеждане в парламента
25 юни 2016 07:44, Александър Попов
206
Късно ли е, либе, за китка? 420 000 британци искат нов вот
Снимка: Reuters

Британските привърженици на евроинтеграцията събраха над 420 000 подписи под онлайн петиция, призоваваща депутатите да разгледат възможността за нов референдум за членството на Обединеното кралство в ЕС, предаде ТАСС.

Още по темата

"Ние, долуподписаните, призоваваме правителството да приложи правилото, според което, ако гласувалите за или против (членството в ЕС) са по-малко от 60%, а участието на избирателите - под 75%, то трябва да бъде проведен нов референдум", се казва в текста.

Във връзка с масовия наплив на интернет потребители, работата на сайта на британския парламент, където е регистрирана петицията, беше временно преустановена.

По закон за разглеждане на петиция в парламента са необходими 100 000 подписа, така че депутатите може да разгледат искането следващата седмица, посочва ТАСС.

Вчера пък десетки хиляди лондончани подписаха петиция с искане британската столица да получи независимост и да остане в Европейския съюз. Над 40 000 души подписаха в сайта change.org петицията, в която призовават кмета на Лондон Садик Хан да "обяви Лондон за независим от Обединеното кралство и да внесе кандидатурата на града за присъединяване към ЕС".

На референдума 60 на сто от лондончани се произнесоха за оставане в ЕС.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕмигрантаКъде сега ще тоалетни чинии почистване?
117
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16 милиона има време!
116
1
 
3
 
! Отговори
Емигранта преди 7 години
Вече са над един милион а са нужни 100 хил
115
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Начий Онлайн петицияЯсна е работата всичкото Хакер иска да гласува Онлайн Ахахааахаааа
114
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
малко като охито на гърците.
113
0
 
7
 
! Отговори
хахахахахаааа..... преди 7 години
До Анонимен 170За България е тежка катастрофа - приключи тоалетни чиния
112
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Никойпаки,индийци, афганистанци,азиатци===================Те не гласуват, умник ! Образованите и квалифицираните англичани искат в Европа. Провалените като теб се радват. Понеже живеят с илюзията, че Европа е причина за жалкия им живот.
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Същата история като с нашите зи га ни и ана долски хюмбета, сега емигрантите с право на вот вече управляват истинските британци и те им решават съдбата с мнозинство при гласиване... а полиитическата пап лач няма да остави така неща, обикновенните хора да решават каквото вряват, че е добре за тях...
110
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пфууу май радоста ми ще бъде кратка
109
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕСKaзваш... "Въпросът е някой иска ли ги обратно!"...Това, че е проведен някакъв референдум за излизане от ЕС и че е имало повече хора да гласуват, че искат излизане, не означава, че страната автоматично на секундата от обявяването на резултатите вече е излязла от ЕС.Ще мине време.Пък и до колкото разбирам законите там позволяват ако няма достатъчно мнозинство, да се проведе още един референдум.Не бързайте!
108
1
 
10
 
! Отговори
До 158 преди 7 години
Е ти сега каква теза застъпваш ? Че и българите са гости ли ? Да върнем държавата си на кого ? На Турция ? На Византия ? Давай да видим на кого ? Искащите Лондон да се отцепи какви са ? Дали това няма да предизвика една гражданска война а ? Не е за първи път. Английската войска е все още английска . Дали кралицата ще си даде двореца на гурбетчия без бой? Що си мислите че правата на *** муните са защитени винаги!Тези които искат Лондон без англичани какви са ?Константинопол без византийци какво е
107
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Ангел до ГурбетчияНе си прав. С приятелката ми сме от 7 години в Англия. Постигнахме всичко, което не успяхме да постигнем в България. Работим и живеем без напрежение. Имаме пари да ходим 2-3 пъти на почивка, където си изберем. Трапезата е пълна. През зимата ми е топличко. Осигуряват ме с всички възможни осигуровки. В България са много малко фирмите, които си плащат всички осигуровки. Има ги, но повечето те лъжат с пари в пликче или т.нар. "допълнително материално стимулиране".
106
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ОвиTи някога бил ли си в Азербайджан? Много са назад миличките още. А кои са им туристите... (за малко да кажа терoристите... заради хората които ходят там) това няма да коментирам...
105
2
 
0
 
! Отговори
Ови преди 7 години
Frexite , Frexite ,Frexite. Няма такова животно- Европа, тия статистики за некви силни икономики тук на континента не са истински. Добре дошли ,имигранти .Погледнете на изток какво става, една красива страна като Азербайджан бие по туризъм България, Гърция и Турция заедно. Като качество, а скоро и количествено.
104
7
 
17
 
! Отговори
Ангел до Гурбетчия преди 7 години
Живете като скотове по 5 човека в каравана или най много в стая.За живота в България през вечер по кръчми с мацки и приятели само може да си мечтаете.Преживяваш 355 дена в годината и живееш само 10.Когато ти дойде отпуската да измиеш дупето на Палмата в Майорка.Накрая младоста и силата в теб си е отишла .Поглеждаш назад и си казваш--Какво имамам!!!!Какво постигнах .Мизерно съществуване без семейство дом и прочее .Накрая ще си кажеш защо живях по този начин!!!!Късно е либе за китка !
103
4
 
2
 
! Отговори
tıp&#30 преди 7 години
Каква е ползата от членство в Е с. Кралството е един верен щат на Америка. Откакто Англия излезе от ЕС сън ме не хваща.
102
2
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До Анонимен151Англичаните също са гости в Британия. През 5 век те нахлуват заедно със саксонците и се заселват изтласквайки местните брити в Уелс.
101
4
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До Анонимен 155.......а Крим?
100
4
 
2
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До Анонимен 154 Евразийски мечти
99
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези които са поискали Лондон да се отцепи са национални предатели. Пподписалите петицията са метежници и би следвало незабавната им депортация или да бъдат вкарани в затвора за антидържавна дейност. Ако Англия е все още държава ще се активизира. Отцепване на територия не е демокрация . Тези хора не са Британци по дух или произход. Те са там за пари и това е което искат да защитят , дори на цената на раздробена Англия. Това са хора престъпници и опасни за сигурността на държавата им в бъдеще.