Тръмп започна да диша прахта на Клинтън

Разликата между кандидатите за Белия дом расте
25 юни 2016 10:28, Александър Попов
31
Тръмп започна да диша прахта на Клинтън
Снимка: Reuters

Претендентката за президентския пост на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън си е върнала солидната преднина пред републиканския си съперник Доналд Тръмп тази седмица, показа изследване на Ройтерс.

Проучването, осъществено между 20 и 24 юни, показва, че 46,6 процента от американските избиратели подкрепят Клинтън, 33,3 процента - Тръмп.

Други 20,1 процента не подкрепят нито един от двамата.

Тръмп се радваше на засилена подкрепа за кратко след масовото убийство на 12 юни в Орландо, след като поднови обещанието да забрани мюсюлмани да влизат в страната, свеждайки преднината на Клинтън до девет процентни пункта. Нарастването на популярността на Тръмп се оказа временна. Сегашната преднина на Клинтън от 13,3 процентни пункта е приблизително същата като преди атаката в Орландо.

Един от делегатите от Вирджиния за националния конгрес на Републиканската партия е завел федерално дело в опит да избегне задължителното гласуване за предполагаемата номинация на Тръмп на конгреса следващия месец, съобщи Асошиейтед прес. Карол ("Бо") Корел младши от Уинчестър, Вирджиния, твърди, че принудата да гласува против съвестта си е нарушение на конституционните му права.

Корел заявява, че няма да гласува за Тръмп, понеже смята, че милиардерът не е подходящ да служи като президент. Той посочва, че щатският закон налага углавни наказания на делегати, които не гласуват на първия тур за победителя на щатските първични избори на Републиканската и Демократическата партия.

Тръмп спечели първичните избори във Вирджиния при републиканците, а Клинтън - при демократите, напомня АП. Корел е подал жалбата във федерален съд в Ричмънд вчера с целта съдебното решение да важи за всички делегати на партийните конгреси на демократите и републиканците.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ердоган президент на русия
23
1
 
5
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Иска ви се или не, Доналд Джей Тръмп ще бъде президент! За жалост и мъка на глобалистката клика!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп все още не попитал Гугъл "Какво е това ЕС и Великобритания но се готви за президент"
21
2
 
10
 
! Отговори
Спеца преди 7 години
Няма нищо неочаквано !Тъй като паричния ресурс е в ръцете на Клинтън , то възможностите и за манипулации, с купени агенции са огромни!Трагедията на Клинтъница ще започне след средата на кампанията , когато Тръмп ще я атакува коварно и мощно, а нещастната жеца /женище/ ще мига на парцали и ще търси съчувствие от избирателите !Но ....милост от избирателите не чакай - виж "Брексит!
20
1
 
17
 
! Отговори
идиоти преди 7 години
Ами да го бяха издигнали клоуна на McDonalds да се конкурира за президент с вещицата, щеше да е същото . На кой му е нужна въобще тази пародия ? Тия искат да си доведат населението до пълно отчаяние .
19
0
 
19
 
! Отговори
Валентин преди 7 години
То и за Англия стъкмистиката каза, че ще гласува за оставане в ЕС
18
0
 
18
 
! Отговори
Сандо преди 7 години
Тръм президент !
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тръмп започна да диша прахта на Клинтън"================Ха-ха-ха! Сандърс пък, не се отказва от борбата, тъй като не без основание очаква дисквалификацията на Хилъри, която е с единият крак в затвора.Не е учудващо, че СПЩ залага в политиката на мутри и престъпници. Щото са управляеми.
16
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
както казва моят идол професор Мичио Каку Америка има голямото предимство пред останалите нации ,че предоставая възможност на специалисти от цял свят да живеят и работят там.Ако избератТръмп това предимство няма да го има.Да се надяваме,че американците са по разумни от англичаните.Между другото САЩ ще бъдат едни от печелившите от това,че Англия няма да е в ЕС.Досетете се накъде ще отидат прокудените от Англия чужди специалисти.
15
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При краварите народа не решава кой ще е президент. Там действа закона на джунглата. На мафията кой им е угоден него го качват на пиедестала. Кенеди го убиха заради това че не им играеше по свирката на същата тази мафия. Тръмп не им е изгоден защото казва нещата с истинските им имена без заобикалки. А това не се харесва на мафията. Бръкне ли им в дупките ще го убият. Там става въпрос за милиарди и трилиони долара. Тръмп много добре го знае и въпреки това не го е страх.
14
5
 
16
 
! Отговори
К.. за сащ преди 7 години
Не се заблуждавайте!!! Сащ правят най-копрометираните избори на Земята... црния го туриха да не почне гражданска война... Хилари ще спечели защото Тримата сенатори така нареждат.... Сащ е Сбор между Колониализъм Нацизъм Демокрация Комунизъм и Капитаризъм!!!
13
15
 
2
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Те и крeтените от ГДР-то са повярвали на съветските новини и сега гладуват на улицата в Масква Залатаглавая... хахаха. :)))
12
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние на стъкмистиката ли да вярваме или на новините?
11
15
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
А виждал ли си училище или гей бар изпълнени с разкъсани от куршуми тела и кръв като във филм с Фреди Крюгер, а? Какво друго си виждал? Сподели, жалкарю._________________________________________________________Виждал съм статистиката за убийства на 100 000 дущи, по държави. САЩ - 5, Русия - 10.
10
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, то не може само хубави работи - това Брекзит, сега и Тръмп президент. Скоро и капсулиране на Нато в САЩ и свободна България ще поискаме. Не може така.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Виждал съм....бабушка, която вие като вълк, щото не я пуснали. :)))))))))))))"А виждал ли си училище или гей бар изпълнени с разкъсани от куршуми тела и кръв като във филм с Фреди Крюгер, а? Какво друго си виждал? Сподели, жалкарю.
8
24
 
7
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Най-много обичам да чета анализи за Щатите, написани от хора, които никога не са стъпвали там, не познават нито един американец, но за сметка на това, ежедневно четат "Комсомольская правда". Хахахаха... виждал съм на американско летище стотици руснаци, чакащи да влязат в САЩ, както и бабушка, която вие като вълк, щото не я пуснали. :)))))))))))))
7
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ДО 5 НИКОЙ НЕ ПИТА АМЕРИКАНЦИТЕ КАКВО ИСКАТ. ТАМ РЕШЕНИЯТА СЕ ВЗИМАТ ОТ КУКЛОВОДИТЕ. ТЕ СИ ПОСТАВЯТ ХОРАТА В УПРАВЛЕНИЕТО ВЪПРЕКИ ПРОФОРМАТА НА ИЗБОРИ, КАКТО МЕЖДУПРОЧЕМ СТАВА И В БЪЛГАРИЯ. ДАЛИ НАРОДА ИЗБИРА ИЛИ ВСИЧКО ПОСЛЕ СЕ ПРЕГРУПИРА.
6
1
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
НЕ Е ТАЙНА, ЧЕ ИМА ИНДИКАЦИИ ОТ НЯКОЛКО ЩАТА НА САЩ КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ОТДЕЛЯТ ОТ АМЕРИКА КАТО САМОСТОЯТЕЛНИ. ТОВА БИ ТРЯБВАЛО ДА ГОВОРИ ВСЕ ПАК ЗА НЕЩО КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ. АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ СА ДОВОЛНИ ОТ ЖИВОТА СИ И ПОЛИТИКАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ СЕ ЛЪЖЕ. АМЕРИКАНСКАТА МЕЧТА Е САМО МИТ.
5
7
 
4
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Е, нали в "Комсомольская правда" вече са го написали... хахаха. :)))