Взрив по време на митинг в Анталия, двама са ранени

Самоделното взривно устройство е било оставено на пейка
Обновена: 4 авг 2016 09:11 | 4 авг 2016 08:06, Елка Василева
45
Взрив по време на митинг в Анталия, двама са ранени
Снимка: архив Reuters

Самоделно взривно устройство, оставено върху пейка, избухна снощи в центъра на турския град Анталия, съобщи телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк, цитиран от ТАСС.

Леко ранени са двама души, участващи в провеждащия се там митинг в подкрепа на правителството. Те са настанени в болница. Местопроизшествието се намира на 150 м от Площада на републиката.

След потушения опит за преврат на 15 юли из цяла Турция се провеждат митинги в подкрепа на президента Тайип Реджеп Ердоган и правителството под лозунга" "На стража на демокрацията".

Очаква се кулминация на тези акции да стане масовият митинг, насрочен за 7 август в Истанбул, отбелязва ТАСС.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: Анталиявзрив
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кюрдите искат да се освободят. и това тяхно желание с годините се усилва. Това е, което е най-важно, а не колко гмногобройна и обучена е турската армия. Натам върви историята. Много европейски държави са се разпаднали на отделните си нации, а сега видяха, че да враждуват е безсмислено и създадоха ЕС. Създадоха и обща валута. Това се случи и с бивша Югославия и с Македония и България. И вече никой европейски народ не желае да обявява война за територии.
26
2
 
8
 
! Отговори
Глупчо преди 7 години
Кого лъжат турците с митингите страж за демокрацията? Ердоган им надяна шамиите, върна светска Турция към исляма, в затвора всички мислещи и сега бранят демокрациятаУтре и бурките ще сложат и в къщи
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КЮРДИТЕ СА 20 МИЛИОНА - 25 % от населението на турция. Освен това има големи територпии населени с кюрди в Сирия, Ирак, Иран. Това ще бъде една доста голяма държава с монолитно население. Докато няма независимост ще има терористични актове. Дори армията да е 10 милиона, пак не може да се справи с терористите.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преди 150 години никой не е очаквал, че Сърбия, Гърция, България ще се откъснат от Османската импеия. Но това се случи. За Сърбия и Гърция беше по-лесно, защото бяха по-далеч от Истанбул. Войната на Гърция продължи близо 30 години. Сръбската съпротива също продължи дълго и в нея участваха и българи. Най-трудно ни беше на нас, защото сме най-близо до Истанбул и най-лесно можехме да бъдем контролирани. Армения също се освободи след Първата световна война.
23
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как очаквате кюрдите някога да се отделят, при положение че турция има 1 милион армия, въоръжена до зъби? И въобще да се отделят кюрдите е все едно нашите *** да се отделят. Кюрдската работническа партия, призната за терористична организация от цял свят, е създадена с помоща на СССР за да дестабилизира Турция.
22
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция е основана през 1923-та година от Ататюрк. Той дава името на новата държава и бивша Османска империя. Дали се казва турско или османско, хората са едни и същи. Ако не е бил Ататюрк, който организира съпротивата и се бори за създаване на новата държава Турция отдавна да е разчленена от Великите сили САЩ, Англия, Германия и Франция. Не случайно хората там го боготворяха, защото им запази държавата.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха-ха, май Гала се хвалеше, че заминава да кара отлуската в Анталия.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 15Ама сега Турция ще бъде под свое собствено робство!
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесвах Турция като държава. Но и на нея и намериха цаката да и вкарат вирус. Минаха всичките видове "пролет" - Тунизийска, Либийска, Египетска и т.н. и т.н.Египет е най-добре, защото техният военен преврат си свърши добре работата. В Турция сега тепърва ще започват гражданските протести.
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Близо хилядолетната означава само едно- по-малко от хиляда, но близко до хиляда.Запомни го, за да не ставаш смешен и да не се объркваш когато "много" четеш!
17
5
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 7 години
Можеш да си го наричаш както си искаш, но Турция не е завладявана никога и не е била под чуждо господство.
16
0
 
9
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 19. А я ми обясни какво означава думата "хилядолетна"??? Не произлиза ли от думите "хиляди" и "лета". Или ти имаш някакво друго, съчинено обяснение на тази дума, за което ние грамотните не знаем
15
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Zlobnite balgari vsichko sa opravil i sa poch nali da komentirat za gospodarite si,,i da iskate i da ne iskate Etdogan shte stoi tam na
14
2
 
12
 
! Отговори
ердоган ще си замине преди 7 години
Ще си замине ,но със сила ,а не по демократичен пък чрез избори ! Ще си замине със сила защото си позволява да манипулира избори , позволява си да ликвидира опозицията чрез нападки ,че опозицията служила на терористите и прочие ! В това реме на управление на Ердоган не е важно за кого гласува турският народ ,а е важно кой брои бюлетините ,затова на изборите Ердоган " печели " ! Няма никаква логика да печелиш избори по демократичен начин пък голяма част от медиите и народа да са против теб !
13
2
 
2
 
! Отговори
До 16 преди 7 години
Явно имаш проблем с възприемането на информация. Как от "близо хилядолетната" си помисли за много хиляди лета?
12
1
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 7 години
И ние под строй ходихме на манифестации под зоркото око на партийния секретар и по списък за присъствие .Кучето скачали според тоягата,а "тоягата" на Ердоган е като на Сталин и Хитлер...
11
3
 
8
 
! Отговори
Shark преди 7 години
До 8. Турция с хилядолетна история??? И колко хиляди лета преброи ако мога да попитам. Че ти я изкара по-древна от Римската империя, то бива бива да съчинявате история ама хайде спрете се малко че ставате смешни. Надминахте и макетата. Османската империя е съществувала има-няма 700-800 г. Вземи чети и се ограмоти малко, ***.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че ОИ е престанала да съществува. След ПСВ доста неща в света не са останали същите.
9
1
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Ти на това ли викаш завладяване?
8
6
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ЕРДОГАН ГОДИНИ НАРЕД РУШИ ДЕМОКРАЦИЯТА В ТУРЦИЯ , АРЕСТУВА ЖУРНАЛИСТИ ,ЗАКРИВА МЕДИИ , УВОЛНЯВА АДВОКАТИ ,ПРОКУРОРИ,ВОЕННИ ,ЛЕКАРИ ,ИНЖЕНЕРИ И ПРОЧИЕ ,И ВСИЧКО ТОВА УЖ ЗАРАДИ ТОВА ,ЧЕ ТЕЗИ ХОРА БИЛИ ТЕРОРИСТИ И ПРОТИВНИЦИ НА ТУРСКИЯТ НАРОД ! ДОРИ САМ СИ ОРГАНИЗИРА ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ ЗА ДА МОЖЕ БЕЗ ДА ДАВА ОБЯСНЕНИЯ НА НИКОЙ ДА ЛИКВИДИРА ОПОНЕНТИТЕ СИ ! НО ТУРСКИЯТ НАРОД НЯМА ДА ОСТАНЕ БЕЗУЧАСТЕН И БЕЗЧУВСТВЕН КЪМ И.ДИОТЩИНИТЕ НА ЕРДОГАН И ТЕЗИ АТЕНТАТИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДОКАТО ДЕМОКРАЦИЯТА СПЕЧЕЛИ !