Техеран отрича: Руски самолети още излитат!

Председателят на иранския парламент отрече оттеглянето на Русия
23 авг 2016 13:00,
34
Техеран отрича: Руски самолети още излитат!
Снимка: архив Reuters

Полетите на руски бойни самолети от иранската военновъздушна база в Хамадан не са прекратени, заяви днес председателят на иранския парламент Али Лариджани, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"Полетите не са преустановени. Иран и Русия са съюзници в борбата с тероризма", каза Лариджани, като уточни, че база "Шахид Ноджех" "не е предоставена на никого за постоянно, а се използва за допълнително зареждане с гориво".

Лариджани каза това в отговор на депутатски въпрос, свързан с подписка на 20 законодатели, които настояват за разяснения за използването на базата в Хамадан. Искането ще бъде разгледано, увери председателят на парламента.

Миналата седмица руски военни използваха за първи път летище в Иран за нанасяне на удари срещу бойци в Сирия. Преди това руските бомбардировачи с голям обсег излитаха от руски летища, а фронтовите бомбардировачи - от авиобаза Хмеймим в Сирия.

Вчера говорителят на иранското външно министерство Бахрам Гасеми съобщи на брифинг в Техеран, че използването на базата в Хамадан от Русия вече е преустановено.

Лариджани, цитиран от държавната осведомителна агенция ИРНА, разкритикува иранския министър на отбраната ген. Хосейн Дехган, че не е "отговорил по подходящ начин" на изразената от депутатите загриженост, след като през уикенда министърът заяви, че използването на базата от Русия не е тяхна работа. Лариджани подчерта, че Дехган "би трябвало да спазва управленската етика", посочва Асошиейтед прес.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А ти за какво и за колко мучиш? 10 евро, 10$,? Не вярвам да си безплатно."То това ви е проблемът на краварите - че не вярвате в човешкото - емоциите и чувствата, а само в златния телец. Затова и няма да просъществувате и оцелеете.МУУУУУУУУУУУУУУУУ
17
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Малко история и ФактиСу-27П - чист прехващачСу-27УБ - двуместен напълно функционален пехващачСу-27С/СМ - Фронтови многоцелеви самолетСу-33 Палубен самолет първи с ПХО(предно хор оперение)Су-30 проект за Полярен изтребителСу-30МИ/МК експортен Многоцелеви за Индия (СМ версия за Русия)Су-30МКИ/МКИ2 Многоцелеви за Индия с ПХО и УВП(упр вектор тяга)Су-37 прототип с ПХОСу-32 ПрототипСу-34 Фронтови Бомбер с ПХОСу-35С Многоцелеви самолет с УВП и без пхо защото вече не е необходимоСу-45 Прото
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен.....Животновъде, *** си е гиведи, оно си сака зелена....И от руското посолство ми казаха същото. Не искали да мучат по форумите за рубли. Искали евро или американска зелена тоалетна хартия. А ти за какво и за колко мучиш? 10 евро, 10$,? Не вярвам да си безплатно.
15
7
 
1
 
! Отговори
Животновъд преди 7 години
До Анонимен......Животновъде, подбери говедата.....Тия мучащи животни пасат рубли, приятелю и мучат на руски с московски акцент. Не са много умни и американските кравари постоянно ги пращат за зелен хайвер.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16-я сор0соидален тъп0ъгълникСУ-37 не е един от най модерните руски изтребители, а е толкова стар, че вече е спрян от експлоатация и не е на въоръжение в руската армия. Не е на въоръжение и един друг, често цитиран от тъп0ъгълните сор0соиди, изтребител с обратна стреловидност на крилете - СУ-47 "Беркут".
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз като ви казвам че не бива да влизате в дискусии с клакьорите от Козяк вие не ми вярвате. Само им мучете, те друго не разбират. МУУУУУУУУ
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 16Ф-16 полезен товар 4,5 тонаСу-37 полезен товар 11,4 тонаМУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
11
2
 
11
 
! Отговори
до 16 преди 7 години
Накара ме да прочета данните. Ето какво пише Су-35 практическа далечина 4000 км.Което ще рече 2000 км боен радиус.F-16 block25- радиус 579км, което ще рече 1600 км практическа далечина. Четете като хората, не пишете, каквото ви дойде на ум!
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много сте жестоки! Такъв бурен възторг бликаше, като съобщиха, че Русия нямало да използва иранските летища, и изведнъж ги попарихте с тази новина. Някой ще хване дамла!
9
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До до 8Не мога да разбера вас путинофилите как непрекъснато покорявате нов и нови върхове на простащината!!! Нале знаете, че има интернет!!!! Защо продължавате да пишене тъпня след тъпня??? Да сравним далечината на полета на споменатия от теб /стар модел/ Ф-16 и един от най модерните руски изтребители СУ-37, резултата е 4 420 км/3 300 км. По природа ли сте без мозък или просто за това ви плащат? Вие сте най-добрата антиреклама на путинизма! Дерзайте!
8
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** хомобандитТи мучащ козел ли си! Това путинофилите сте направо феномени на тъпня-та!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че като летят по наблизо, ще носят по голям бомбен товар за сметка на горивото. Шорошките като си ходят на село и напълнят багажника със сланина и буркани, не горят ли повече бензин?
6
2
 
10
 
! Отговори
Козяшки хомобандит преди 7 години
МУУУУУУУУУУУУУУ
5
3
 
13
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Сигурно ще е така, както дрънкаш. Затова американските цистерни летят до всеки един Ф-16, за да дозареждат. Понеже бойният им радиус е 500 км., три пъти по-малък от руските. Та кой гори повече? Освен това руснаците имат самолети цистерни, но ги използват когато Ту-95 трябва да шашнат американците край Калифорния.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Руски самолети още излитат!" - логично, нали трябва да се върнат по базите си !А, Вие разбрахте ли нещо от статията?
3
3
 
14
 
! Отговори
леле преди 7 години
Гледай ти новината за спряната руска база май се оказа партенка,за кой ли път милите ни слугинажни СМИ увиснаха в безтегловност,краварската пропаганда - куц кон,от Козяк да измислят нов сценарий,балон изгърмя с трясък :)
2
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я истината се оказа прозаична - самолетите им харчат много и трябвало да се дозареждат. Това не било летище, а бензиностанция за новия авиодизел!
1
0
 
10
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Не разбирам на кого му е работа откъде и защо излитат, та съмнителни сайтове да ни "информират" през час!?