Меркел иска бежанците да се интегрират на трудовия пазар

Компаниите не са оптимисти: Не знаят езика и няма квалификация
15 сеп 2016 07:55, Красимир Ангелов
59
Меркел иска бежанците да се интегрират на трудовия пазар
Снимка: БТА

Германия има нужда от "надеждни решения" за по-бързо интегриране на бежанците в трудовия пазар, заяви канцлерът Ангела Меркел след среща с ръководителите на водещи германски компании, наели по-малко от 100 бежанци, след като в страната миналата година са пристигнали милион бежанци, предаде Ройтерс.

Меркел, която е критикувана за политиката си на отворени врати, привиква в Берлин ръководителите на най-влиятелните компании, за да отговарят за бездействието си и да обменят идеи как могат да се справят по-добре.

Много от компаниите отбелязват, че незнанието на немски, невъзможността бежанците да докажат квалификациите си и несигурността около разрешителните им за престой в страната означава, че няма голям шанс фирмите да направят нещо повече в близко бъдеще.

Ако е необходимо ще бъдат разработени специални условия, които да ускорят интеграцията на бежанците в трудовия пазар, каза днес канцлерът. Тя все пак призна, че за това ще бъде необходимо време.

Много от бежанците посещават интеграционен курс или чакат да започнат такъв. Така че според мен трябва да покажем известно търпение, но по всяко време трябва да сме готови да разработим надеждни решения, отбеляза Меркел.

Проучване на Ройтерс сред 30-те компании на германския борсов индекс DAX установи, че са наети едва 63 бежанци.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 7 години
Квалифицираните беганци работят в ТурцияВ Швабско само 3% от мигрантите са квалифицирани(" дойче веле")
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терорисгите във Франция работеха на стратегически места - градски транспорт Меркел знае, че това са войници. Очаква се да ги въоръжи и да ги назначи в арвията и полицията
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е много лоша новина за всички българи и като цяло източноевропейци. Нали знаете какво значи това за нас? При нас няма "война" и могат да ни натирят обратно в България и на нашите работни места да наемат ей такива дето мути Меркел много ги обича.
36
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как се интегрира стършелите в кошер? Ако пчелите ги отърват вътре,те започват да убиват пчелите,докато лапат меда!Избиват пчелите,изяждат медът и търсят друг кошер! Ако някой желае,да направи аналогия.
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никаква управленска воля не може да спаси положението. Мюсюлманите не се интегрират.И няма в света сила, способна да ги накара. Кой до сега успя да интегрира българските мюсюлмани. Вече 630 години? Ако се заговориш случайно с тях те гледат враждебно и дори не влизат в разговор. И това винаги е било така.
34
0
 
4
 
! Отговори
Какво са очаквали? преди 7 години
Изглежда,пришълците са се надявали спрямо тях да бъде приложен модел,който е нещо средно между българския в недалечното минало и съвременния западноевропейски образец.С други думи,разчитали са да бъдат абонирани за заплати така, както преди 40-50 години у нас бай Тошо приемаше номади от съседните държави, даваше им общински жилища и веднага ги настаняваше на работа с добри заплати, макар че онези нямаха професии и образование.Разчитат хазната да хрантути с помощи техните 20-30-членни семейства
33
0
 
6
 
! Отговори
Продължението преди 7 години
Затова официално да се изисква и съпругите, както и всички пълнолетни деца на пришълците да работят, освен ако не учат.Едва след третото тяхно поколение, родено в Германия, да им се предоставя правото, което имат досегашните германски граждани - сами да решават дали съпругата ще работи или ще си стои у дома да се грижи само за домакинството.Който е негоден за подобен житейски и трудов режим, да си търси държава, която му подхожда.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нужна е само управленска воля, за да бъде постигнато това, за което се говори в коментар Народът го е казал.Нужно е още нещо - да се вземе решение на парламентарно ниво и после да се огласи - Германия има нужда от работна ръка, а не от храненици. С оглед на това се обръща внимание на пришълците, че за Германия не е рентабилно да обучи един низш технически изпълнител със скромен коефициент на полезно действие, а в замяна на това да изхранва чрез соц.помощи цялата му многобройна фамилия.Продълж
31
0
 
5
 
! Отговори
Народът го е казал: преди 7 години
На тежки болести - прости церове.Така е и с проблемите, които на пръв поглед изглеждат сложни.Професия на изпълнителско равнище се усвоява за месеци, най-много за половин година, стига човек да има някаква основа - поне основно образование.През този период може да се усвои и необходимият речников запас от думи и изрази, с които да се контактува на битово равнище и да бъдат понятни поставяните от работодателя задачи.Който е неспособен на това просто си заминава за там, за където е годен.
30
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички държави (САЩ Канада Австралия и т.н.) имат правила за подбор на емигрантите ПРЕДИ да влязат в страната. Само ЕС пуша всички да влязат и след това мисли какво да ги прави. Даваме им храна жилище и дребни по 30 евро на ден на човек за да не правят нищо ама те вместо това правят деца мюслимчета, които ще станат също толкова нека и мързеливи.
29
0
 
17
 
! Отговори
От Германия преди 7 години
Че те повечето никога не са учили и никога не са работили. На каква работа да ги наемем освен да чистят тоалетните? За това в Германия тоалетните са платени докато в България са безплатни. Ама и тоалерни те свършиха. Къде да ги слагат?
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Окончателно губя уважението си към германците. Знам защо загубиха две световни войни . Липса на гъвкавост и раболепие пред авторитетите, независимо че са пълни перковци. Нямам вече грам уважение към тях. Те два пъти се опитаха да унищожат Европа за 100 г. , това е третият им опит. Австрийците искат да се присъедини към Вишеградската четворка и ще се оформи Австроунгарската империя в която дано и ние да се включим. А западналата Европа да продължава с опитите да направи от *** човек.
27
0
 
30
 
! Отговори
боже-е-е-е! преди 7 години
Имам чувството, че бабата изобщо няма представа, какво представляват т. нар. "бежанци". Тя живее в някакъв паралелен свят, нямащ нищо общо с действителността. Не може да е толкова глупава, или продажна, или и двете, та да не забелязва, че те идват в Европа не за да се интегрират и да работят и живеят в съгласие с европейските закони, а да крадат, убиват, дерибействат и в най-безобидния случай - просто да си цицат социални помощи, парите за които сме изкарали ние - европейските данъкоплатци!!!
26
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българи, ясно е, че скоро ще станем излишни в тази новоизгряваща исламскя държава на територията на Германия. Единственото ни спасение е да си стегнем родната татковина като минираме границите и създадем ядрени оръжия.
25
0
 
27
 
! Отговори
Тъпата меркел! преди 7 години
Интеграцията в трудовия пазар не означава културна и цивилизационна интеграция *** краво!
24
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел може би иска Германия да е като древния Рим-той е дължал богатството и просперитетът си преди всичко на робския труд. Навсякъде и за всичко роби, които осигуряват богатството на останалите.Били са дори писари,счетоводители и т.н. Но днес нещата са други, живеем в ерата на високи технологии, за които трябва добро образование и квалификация.Тежкият робски труд не може да осигури икономика. А имигрантите са неуки, без умения и мързеливи. Те ли ще създават ВБП на Германия??!!
23
0
 
28
 
! Отговори
Мисля си преди 7 години
Дали няма скоро германците да интегрират Меркел нейде при любимците й! Я в Сирия, я в Афганистан...! Изперкала работа...! А от нея зависи Европа! Пенсионирайте я тази...!
22
0
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Ако ще ги интегрират,да ги пращат на полето.Там има дефицит на раб.ръка.А не да ни вземат хляба.Като знам и прос.то.тията ни-ще бъдат и с високи заплати.Няма да са като нас-с 400лв.
21
0
 
21
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Абе, тези така наречени бежанци, някой пита ли ги какво искат? Щото аз други впечатления имам.
20
0
 
14
 
! Отговори
prorok преди 7 години
Това вече ще е фаталната грешка на бабата. Досега скакалците вредяха на немците само с присъствието си и някак си немците го приемаха, а след като почнат да ги наемат ще почнат и заплатките да тръгнат надолу. А също така и добре известаната социална защита ще изчезне, защото фирмаджията ще уволнява без да му мигне окото, защото пазарът ще е пълен с нови скакалци вече научени на немски.