Трима загинали и стотици ранени при жп катастрофа в Ню Джърси

Влакът не намалил скоростта и се врязал в перона
Обновена: 29 сеп 2016 19:30 | 29 сеп 2016 18:30,
7
Трима загинали и стотици ранени при жп катастрофа в Ню Джърси
Снимка: БТА

Най-малко трима души загинаха и между 75 и 100 бяха ранени в железопътна катастрофа днес на гарата в Хоубоукън, в североизточния американски щат Ню Джърси, съобщи телевизия Ен Би Си, цитирана от ТАСС.

Много от пострадалите останаха блокирани след инцидента.

Според източници на Ен Би Си разследващите органи не изключват хипотезата за умишлена повреда или тероризъм като причина за катастрофата.

По-рано друга американска телевизия, Си Ен Ен, съобщи, че към 8,30 ч. (15.30 ч. българско време) по неизвестни причини крайградски влак не намалил скоростта си при подхода към гарата. Композицията с около 250 пътници излязла от релсите с пълна скорост и се врязала в перона, разрушавайки металните колони на навеса.

Кадри от вътрешността на покритата гара показаха преобърнати вагони, наглед без повреди. Част от покрива над пероните е рухнала.

Очевидец казал за излизащия в близкия град Нюарк вестник "Стар-Леджър", че повечето пострадали са получили леки наранявания, предаде ДПА.

Асошиейтед прес цитира говорител на щатската жп администрация, според когото някои ранени са в тежко състояние.

Хоубоукън се намира на западния бряг на река Хъдсън, срещу манхатънските квартали Гринич вилидж и Челси. Гарата е на крайбрежната алея, северно от тунела "Холанд" под реката.

Пътуващите от щата Ню Джърси за град Ню Йорк обикновено използват гарата в Хоубоукън, за да се прекачат на друг влак или на ферибот за Манхатън, посочват агенциите.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Не ти е лесно преди 7 години
До Анонимен 4 Лелелелелеле не знам , какво да напиша , че да не го изтрият по твой адрес. Жалко, имахме такова добро образование . . . . . . .
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Ти пак не си разбрал, както винаги, микроцефарче акано! Ню Джърси все още не е в Русия, а си е американски.
2
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Русия човешкият живот не струва пукната копейка.
1
2
 
6
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
"... не намалил скоростта и се врязал в перона" дали па не е отвлечен от нЕкой умерен глав.рез ???