Туск: Великобритания или остава в ЕС, или "твърд Brexit"

Страната обаче имала много малък шанс да си осигури "мек Brexit"
14 окт 2016 09:22, Елка Василева
26
Туск: Великобритания или остава в ЕС, или "твърд Brexit"
Доналд Туск. Снимка: архив, Reuters

Изборът пред Великобритания е "твърд Brexit" или оставане в ЕС, заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Туск е очертал перспективата Великобритания изобщо да не напуска съюза.

Страната ще открие, че всяка форма на развод с ЕС ще означава вреден "твърд Brexit", се аргументира председателят на Европейския съвет.

Туск призна, че хипотезата Великобритания да остане в съюза след референдума от юли е крайно неправдоподобна. Страната обаче има много малък шанс да си осигури "мек Brexit", подчерта в същото време той в реч пред Европейския политически център в Брюксел.

"Според мен единствената реална алтернатива на "твърдия Brexit" е да няма Brexit", обобщи Туск.

Ройтерс, отбелязва, че "мек Brexit" би означавало Великобритания да запази по-голямата част от ползите от членството в ЕС, без да плаща цената за тях.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
2
 
! Отговори
смешно преди 7 години
Дойде време ратая да се ежи на господаря. Какво ли следва за ратая?
20
0
 
3
 
! Отговори
До писалетя преди 7 години
Референдума беше ЮНИ.МОЖЕ ЛИ ДА СТЕ ТОЛКОВА НЕКАДЪРНИ ВСИЧКИ?
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
англетата бият и трепят поляците в англия но този поляк няма да им прости.
18
0
 
10
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
До 17Няма дълъг и дебел.Има тънък-дълъг,къс -дебел.На тях им тябва да бъде по-курав.
17
0
 
6
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Британеца обича твърдия и дебелия , като Туск,Юнкер , Оланд и др. евро - философи . Не знам защо ги питат . Ако ние се махаме никой нямаше да ни чете упътването , щяха да ни посочат вратата с крак.
16
1
 
17
 
! Отговори
Tвърд Brexit преди 7 години
UK плаща повече на ЕС отколкото взема,но при Tвърд Brexit настика върху пазара в ЕС на конкурентните стоки и услуги от UK ще намалее. ЕС ще се отърве от най големият противнина ЕС (но същевременно член на ЕС) и така ще може да се провежда много по силна политика на ЕС. В по далечен план единна армия ,полиция и държавен апарат. В момента ЕС е най голямата икономическа сила в света,поради това всички големи съюзи ще се опитват да пречат или да се присъединят.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Прусаците никога не са цакали Англия"----------------------Това изречение направо ме убива ! Прусаците следва да са германци, ОК? А "цака" си е чист "български" глагол: /Така или иначе Англия е създадена от древни германски племена наречени Англи, които са се настанили главно по южната й част. Това ми е най -неприятната част от историята на Англия обаче все пак няма да ме накара да харесвам германците.
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ne младото поколение британци забьрка голямата каша с това модерно наименование brexit! А старците им които следят и вярват на джон тирчилуд! На турчин да имаш доверие е все едно да имаш доверие на уяси!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прусаците не стават за цакачи, не могат да цакат и никой не са изцакали, най-големите цакачи са англичаните.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11"Прусаците никога не са цакали Англия" - така ли? Сигурно когато са се съюзили с Наполеон не са прецакали Англия и Русия, а империята на Захарния памук...
11
1
 
23
 
! Отговори
Бо преди 7 години
Не може и оная работа вътре и душата в рая. Така знам аз.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 11От това което си написал става ясно, че нямаш ни най-малко понятие от история и от геополитика. Прусаците никога не са цакали Англия, ами цакаха най-ного Русия и Испания, а испанците цакаха португалците, Италия винаги е била цакана, цакаха и Балканите докато САЩ цакаха всички.
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 7Я прочети малко история. Англия и Русия са исторически врагове, но когато Франция или Прусия са се пробвали да цакат Англия, тя винаги е предприемала рязко затопляне на отношенията си с Русия, и винаги е успявала да прецака франсетата и прусите.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В ЕС всичко се решаеа тайно и на тъмно, гражданите на ЕС научават послендни какво са решили вместо тях лобистите в Брюксел и винаги са поставени пред свършен факт.
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МитьоА какво ще стане с "финансите", ако Великобритания напусне сега ( и страда известно време) но ЕС се разпадне след 4-5 години? Всички страни в бившия ЕС ще са в криза, а Великобритания ще е излязла от кризата. Според теб къде тогава ще се пренасочат всичките финансови потоци от континента? Великобритания не е владяла 1/3 от света защото те са прости, а вие умни
6
2
 
7
 
! Отговори
до 2 преди 7 години
не словоблудствай, думите са да се творят разумни неща! Англия щяла да целуне ...на Русия, да набие ЕС......алоууу ..... недей са смя..недей са смя
5
5
 
29
 
! Отговори
Митьо преди 7 години
Поданиците на кралицата така си го нахакаха, че няма да може да го извадят цял живот, ни с олио, ни с вазелин.Франкфурт ще стане финансов център. Компаниите от трети страни ще предпочетат ЕС за офисите и дистрибуционни центрове. Работната ръка ще намалее. Пакистанци, индийци и афганистанции няма да намалеят. Абе ужас.
4
2
 
16
 
! Отговори
MGS преди 7 години
Ако съм разбрал правилно - Доналд Туск парира намеците, които направи техния министър председател, да се спазарят да плащат нещичко на EU, за да поддържат привилигированата търговия между EU и островната държава.И тук и в оригинала и тук, Туск приравнява оставането на UK в EU и "мекия" брекзит с "Кукуво лято"
3
10
 
14
 
! Отговори
BURZUM преди 7 години
Вън и да си вземат клошарите от България че не мога да ги трая....
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От 2* Че той НЕ този който командва парада