Ексхумират тялото на полския президент Лех Качински

Прокуратурата все още търси истината за трагедията с президентския самолет
Обновена: 15 окт 2016 18:20 | 15 окт 2016 14:55, Красимир Ангелов
34
Ексхумират тялото на полския президент Лех Качински
Останките от разбилия се Ту-154. Снимка: архив, Reuters

Ярослав Качински, братът близнак на полския президент Лех Качински, който загина в самолетната катастрофа в Русия през 2010 г., съобщи, че тленните останки на брат му ще бъдат ексхумирани за следствието за смъртта на 96-те пътници в президентския самолет, предаде Франс прес.

Още по темата
"Съгласен съм с решението на прокуратурата за ексхумациите. За тленните останки на брат ми вече са определени срокове. Това ще бъде една от първите ексхумации, ако не и първата", каза Ярослав Качински в интервю за информационния сайт Онет.

Качински, който е лидер на управляващата в Полша консервативна партия “Право и справедливост”, нарече скандално следствието, извършено от предишното либерално правителство.

"Следствието при предишното правителство беше скандал, който трябва да прати някои хора на подсъдимата скамейка. Телата, транспортирани в Полша, не бяха подложени на аутопсия. Това бе обяснено с лъжа - поради санитарни причини. Дори телата на военни, убити в мисия, се подлагат на аутопсия, след като бъдат върнати в Полша", добави Качински.

Полското консервативно правителство, което допуска, че самолетната катастрофа се дължи на атентат, започна ново разследване.

То отхвърли официалните заключения на предишното правителство, че самолетната катастрофа се е дължала на лоши метеорологични условия и на грешки на полските пилоти и руските авиодиспечери. Самолетът с полския президент и с още 95 политически лидери и висши военни се разби край Смоленск, в западна Русия.

Президентът Качински и съпругата му Мария, която също загина в катастрофата, са погребани в криптата на кралския замък в Краков. Там са погребани полските крале и маршал Юзеф Пилсудски, баща на независимостта на Полша през 1918 г., напомня АФП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
И. В. Сталин преди 7 години
Кого надо, того и эксгумировали !
24
1
 
3
 
! Отговори
4epa преди 7 години
KOI NE E PRIATEL NA RUSIA !!!!! SAMOLETA MU KATASTROFIRA V RUSIA !!!!SAVPADENIE !!!!!
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще ексхумират тялото на КЕНЕДИ???
22
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поляците са т ь п а ц и качили цялата управляваща свита пияни в един самолет !
21
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малееее, поляците са тотално изкукале....
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 17"Там са погребани полските крале и маршал Юзеф Пилсудски, баща на независимостта на Полша през 1918ВИНАГИ ПРИ ОРЛИТЕ СЛАГАТ И ПО ЕДНА ГАРГА."Изказването ти само говори, че нищо не знаеш от историята нито на Полша нито на Русия. Пилсудски е човекът разбил войската на Сталин и я е обърнал в срамно бягство. Сталин е бил политически комисар на болшевишкия корпус нападнал Полша. Това е повода Сталин да убие 23000 полски военнопленника. С това Сталин си е въобразил че е измил срама
19
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полша мрази Русия , ето защо се спомина президента ... руснаците плачат за атомна американска атомна мега цар бомба :)
18
5
 
4
 
! Отговори
до 19Shopp преди 7 години
За такива надраскани гадости 100% ще пострадаш. Смел си пред компютъра но си спомни за един такъв украйнски фашистки блогър, какво се случи с него заради подобни долни коментари.
17
5
 
4
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
До Анонимен 17забраяш да споменеш и кои са пиянствали в самолета, както и неопровержимия факт, че самолета е бил пилотиран от пиян руснак... Макар, че пиян руснак 100 пъти по-добре би се справил в такава ситуация!
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президентът Качински и съпругата му Мария, която също загина в катастрофата, са погребани в криптата на кралския замък в Краков. Там са погребани полските крале и маршал Юзеф Пилсудски, баща на независимостта на Полша през 1918ВИНАГИ ПРИ ОРЛИТЕ СЛАГАТ И ПО ЕДНА ГАРГА.
15
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руските пиандурници са виновни но не си признават както винаги не на празно хитлер 30 милиона очисти
14
4
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Истината я знае цял свят и тя намирисва на ботокс.
13
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега ще изплува една обществена тайна, че Путин взриви самолета на Лех Качински и разстреля на земята останалите десетина живи след катастрофата. Ще излезе и истината че разчлени от тялото на Качински долните части на краката и ръцете му и ги погреба на четирите края на Москва по страр монголски обичай за разправа с враговете.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 11 бе те руските преди величаеха Хрушчов че тропал по масата с обувка,а сега го изкараха Пияница-ха ха ха .Та бившия полски президент няма да изкарат пияница..
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лъгаха за Катин деситилетия,и накрая си признаха.Лъгаха че в Крим зелените,,човечета,,без опознавателни знаци не са руски,а накрая си признаха ,че даже филм направиха.
10
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Каде са Руските ***,да ни разказват как полския президент бил пиян...:-) :-) и сам подкарал самолета:-) :-) :-) .
9
3
 
8
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
е тия изперкаха! Според една от версиите им, руснаците специално посадили пред пистата за кацане една СТОМАНЕНА бреза, в която се закачил борда на президента...
8
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А как само ни се кълняха Руските,че нямат нищо общо с Катин,а накрая сле 50_60години си признаха...А бяха тържествени обещания че те нищо не знаят...а какво се оказа,Сами си признаха.....а иначе ,,източни славянски ценности,, и други ред глупости ежедневно ни заливат от форумите.А за общия парад на червената армия с войските на хитлер в Полша,що мълчат...Абе.....
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как да вярваш на руските!Деситилетия лъгаха за Катин,накрая си признаха ,но на церемонията по повод на събитието самолета на Поляците ,,падна,:-) :-) :-) еи така
6
8
 
7
 
! Отговори
катински терористи преди 7 години
самолетната катастрофа се дължи на атентат ОТ РУСКИ ТЕРОРИСТИ!!!