Съветник на турския премиер: Ще пуснем бежанците към Европа!

Анкара чака паричната помощ и визовата либерализация от ЕС
27 окт 2016 08:26, Елка Василева
196
Съветник на турския премиер: Ще пуснем бежанците към Европа!
Снимка: архив, Reuters

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че няма да пречи на бежанците да напуснат Турция и да тръгнат към Европа. Това каза Мехмет Акарджа, съветник на турския премиер Бинали Йълдъръм, пред сръбския вестник „Блиц“.

Как иначе да реагираме? Нима ЕС очаква Турция сама да поеме последиците от бежанската криза? Нима очаква Турция да плаща, а Европа да раздава похвали?, казва Акарджа.

Те /ЕС/ обещаха парична помощ и визова либерализация за турските граждани, но нищо от това не е изпълнено, посочва съветникът на турския премиер.

Междувременно, констатира той, Турция се превърна в убежище за три милиона бежанци, за които досега са похарчени 15 милиарда евро.

Акарджа заяви, че съществува възможността бежанците отново да тръгнат към Европейския съюз. Нещо повече, ако ЕС не изпълни задълженията си до края на годината, този вариант е много вероятен, казва съветникът на турския премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Носи ни се славата , тука ще останат неколко слепи и недъгави авганистанци дето не могат да се завират по багажници и куфари . Другите не може да ги стигнеш да ги питаш кой ги гони. Те си знаят пътя
135
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
слагайте картечниците по границата след няколко опита ще заобикалят България.
134
1
 
4
 
! Отговори
True преди 7 години
Garcite sa strahlivi.Po ploshtadite I vestnicite sa Golqma rabota,no kato I'm vzeha Kipar samo skimtqha jalno.Tova mustakatiq kloun ot Ankara go znae I si pravi kakvo to iska s tqh.
133
0
 
3
 
! Отговори
рилийс дъ Кракен преди 7 години
тактиката на изнудване за още евра и долари не се отрази добре на Кадафито.но най-бързо ще му преведат парите, ако ги натовари на Туркишлайнерите и ги стовари директно на площадка Луфтенханзъ, иначе ще бъдат заклещени тук и ползата за сюлимана мижава, даже е опасно да си складира в гръб още кюрди.
132
5
 
1
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 7 години
ГЪРЦИЯ ИМА 1250 ЕДИНИЦИ ТАНКОВЕ..500 ЕДИНИЦИ ЛЕОПАРД 1, 300 ЕДИНИЦИ ЛЕОПАРД 2 ХЕЛЛ, 400 ЕДИНИЦИ М 60 US TANKS, 50 БРОЯ ДРУГИ -- РУСКИ Т 76, КОИТО СА ДИСЛОЦИРАНИ В КИПЪР....А ТОВА Е САМО LAND FORCE, КОЯТО Е НА ТРЕТА ПО СТЕПЕН НА ВАЖНОСТ В ХЕЛЛАДО СТРАТЕГИКОНА = ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ НА ГРЪЦКАТА АРМИЯ !...ПРИОРИТЕТ И ПЪРВИ ПО ЗНАЕЧЕНИЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СА -- NAVY THALLASA = ВОЕННОРМОРСКИТЕ СИЛИ, И AERO DYNAMIS = AIR FORCE. !!ХЕЛЛЕНИКЕ СТРАТОС ДИНАМИС ИМА РАКЕТНИ ВОЙСКИ, С МНОГОБРОЙНИ РАКЕТНИ СИСТЕМИ, РАЗЛ
131
3
 
2
 
! Отговори
до 132 преди 7 години
Нещо май ти е омръзнал жизнъ ....
130
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те ще пускат бежанци, а ние ще им пуснем ядреното гориво на Козлодуй във водните запаси.
129
1
 
6
 
! Отговори
ЛАУРЕЛ И ХАРДИ преди 7 години
БАЛКАНИТЕ-БАРУТНЯ ПОГРЕБ НА ЕВРОПА...... Сър Уинстън Чърчил в една своя реч в парламента
128
0
 
5
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Що през Гърция....направо през България...ти от София за Бургас през Лом лиминаваш?
127
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
През "братска" Гърция ли ще ги пуща ?
126
1
 
11
 
! Отговори
Циник преди 7 години
....за съжаление - трябва да повторя - няма вече Пустинни лисици - останаха в митовете, и легендите! Аз самия служих в Елхово - 27 месеца - твърдя, че бяхме по-корави кашици от немците! Изнежени дрисльовци - това не е Вермахта на ефр.Шикългрубер!Дано най-сетне ме разбра- тук намигам!
125
5
 
5
 
! Отговори
До Циник преди 7 години
Нищо не бъркам.Германците са хуманоидни машини. Ако можеше със същия числен състав, като този който участваше в пуча лятото да покажат на Ердоган и турските военни как се прави преврат...
124
1
 
8
 
! Отговори
Циник до 136 преди 7 години
Сори....ама май бъркаш Бундесвер с Вермахт! :-) Бундесвера не става и за ч*еп на буре....изнежени дрисльовци с купчина психоаналитици....пхахаха
123
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел да праща Бундесвер-а на Българо-турската граница
122
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудя се толкова ли няма мислещи хора в Европа? Ами той проблема се решава много лесно. Казва се : край с безплатната софра, парите свършиха, помощи няма, кой ял - ял, от днес нататък - кой от където е и който остане, ще трябва да работи. Щом не си намира работа, сигурно има много работа за вършене срещу храна, но само толкова, и то храна за работещия, не за родата до девето коляно, четирите му жени, ...найсте деца и т.н. и т.н. Гаранция, че още същия ден ще спрат да се натискат за Европа!
121
3
 
13
 
! Отговори
Циник до 133 преди 7 години
Като ти гледам правописа....и ти си от фесовете!Каква хигиена бе аланколу - турските ми колеги ( в немска фирма) продължават да стъпват с мръсните си обувки върху тоалетната чиния без да си правят труда да вдигнат пластмасовото седало!!!
120
22
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До do 114не мога да разбера в бг каква хигиена има и какви човешки права има.каде ходиш да се мериш със Турция.Турция има хигиена и човешки права, никаде др.го няма.Турските тоалетни са по чисти от апартаментите в които жижеят в БГстига сте ругаели Турция гледайте себе си.
119
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние пък ще ви ги върнем. Русия ще ви наводни с руски сволачи, а те са по-опасни и от джихадисти.
118
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа трябва да тълкува пускането на Бежанците като акт на Война от страна на Ердоган.Незабавно налагане на Икономически санкции ,пълна изолация ,ограничаване на достъпа на Турски граждани към ЕС .Експулсиране на Турски дипломати от ЕС консулствата.Отмяна на санкциите срещу Русия и затопляне на отношенията с нея в резултат на това ще се изгради ОС срещу Турция.На всички е добре известно че Путин затопли отношенията си с Турция заради санкциите срещу него!
117
1
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Ще върне - 3 синджира бежанци!