Белгийският външен министър сложи подписа си за СЕТА

Нищо не е просто в Белгия, коментира той с ирония в Twitter
29 окт 2016 15:50,
56
Белгийският външен министър сложи подписа си за СЕТА
Снимка: БТА

"Нищо не е просто в Белгия, но малко неща са невъзможни", коментира днес с ирония в Twitter белгийският министър на външните работи Дидие Рейндерс.

Още по темата

Малко преди това той подписа от името на страната си споразумението за свободна търговия с ЕС, известно като СЕТА, след седмици на вътрешнобелгийски разногласия.

Подписването стана в двореца Егмонт, където се намира централата на външното министерство в Брюксел, в присъствието на еврокомисаря за търговията Сесилия Малмстрьом, водила преговорите по споразумението от името на 28-те.

Самото Всеобхватното икономическо и търговско споразумение трябва да бъде подписано утре в Брюксел от ЕС и Канада в присъствието на канадския премиер Джъстин Трюдо.

След като бъде ратифицирано от Европарламента през идните месеци, то ще започне да се прилага частично и временно, докато бъде одобрено от всичките национални парламенти на страните членки.

Тази процедура може да отнеме години, уточнява АФП.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: подписбелгияСЕТА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
БатБулгар преди 7 години
До ммАбе хора вие не разбрахте ли, че демокрация не съществува и никога не е съществувала. Кое не разбрахте? Паднахме ВСВ и от тогава го духаме, кое не разбрахте? При нова война ще има ново разпределение. Това е. До тогава се наслаждавайте на живота, защото малко ни остава )
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Русия също искаше да си предложи пазарите на Европа ... Защо от САЩ отказаха ? Защото Европа и Русия в съюз са заплаха за САЩ диктаторски режим !!!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БОЛКАТА Е ГОООЛЕМАНаистина е добра ... Този предателски народ ще бъде по-бързо ликвидиран и държава ще се заема от арабските терористи бежанци ! това е радост за теб .... Обаче няма да е за дълго тая радост , защото в същия момент Русия ще изстреля всичките ядрени ракети към САЩ и Европа и това ще е вашия край !!! След това света ще се радва на дълги години мир , защото Европа и САЩ ще бъдат негодни за живот територии за 2-3 000 години !!!
34
2
 
3
 
! Отговори
Атем преди 7 години
До Анонимен Сигурно ти харесва България да бъде ограбвана и затова не искаш Русия да се намесва ... Защото ще спре ограбването на България и отново ще я превърне в развита държава !!! Затова не искаш Русия да си върне България .. за да може да бъде ограбвана от САЩ и ЕС !!!
33
1
 
2
 
! Отговори
Атем преди 7 години
До АнонименИ скоро ще бъдете унищожени ... от Русия !!! Защото сте на грешната страна за пореден път и тоя път мършавши Българи ще бъдете избити ...
32
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия на мен поне изобщо, ама изобщо ми е през сайдeра, стига да не сме в един пазар ако ме разбираш изобщо
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
41, подозирам обаче че въпреки че "вече сме от правилната страна на завесата" след 2-3 и повече години ще продължавате да пискате с тънички фалцети, че всичко би било ок, но гаданта Русия с нейните пипала продължава да ви реди битието:))))))
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее корупцията. Удовлетвориха се интересите и нещата се случиха. Това е САЩ, това е ЕС, това е България, това е " цивилизования евроатлантически свят" пълно щастие!
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чудесно се нареждат нещата за България. Вече сме окончателно от правилната страна на завесата, както и Русия.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
39, напушва ни смях от жалката ви патетика. Ами че нали същите работи - за ликвидирането на моснополните струкктури на бКП ги говорехте и преди 10 години, когато влизахме в ЕС. Оказа се, че ЕС се первърна в прекрасен инструмент за растежа именно на тези същите монополни структури:) А бе вие като изоглавени повтаряте само едно и също - "комунистите, БКП, ДС", все ги громите, все ги биете и всеки път аха да ги утепите и те взели, че станали още по-силни:))
27
6
 
4
 
! Отговори
БОЛКАТА Е ГОООЛЕМА преди 7 години
КРАЙ --НА БЪЛГАРСКИТЕ "МОНОПОЛНИ СТРУКТУРИ" НА БКП--ПО СЪВЕТСКИ ОБРАЗЕЦ!!!!КАНАДА И ЕС-----НАЛАГАТ ЗАПАДНИЯ ВИД ДЕМОКРАЦИЯ И В БЪЛГАРИЯ!ГОЛЕМИТЕ ЗАПАДНИ МОНОПОЛИ -----ПОГЛЪЩАТ НАШИТЕ "ЧЕРВЕНИ ХАЙДУЦИ" --рожби на БКП/ДС!!ДОБРА НОВИНА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПОТРЕБИТЕЛ!!!!!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 35Значи Русия да откажем да й платим за атомните реактори заради арбитражния съд ?
25
0
 
3
 
! Отговори
Абе , преди 7 години
...тия ги разправяй на бегълците от ПКК..ха,ха,хааааааа...На др.К.Нинова , синчето и то ли работи .....в САЩ , така--без да му плащат??!!!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
абсолютно трябва да се забранят арбитражните съдилища,арбитражен съд според моите разбирания означава--,лично мой съд с който мога да те осъдя за каквото си поискам и винаги в моя полза
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и какво точно спечели европа от това
22
0
 
8
 
! Отговори
Батко преди 7 години
Зад тия дълги и сложни наименования за икономически сътрудничества стой безкрайно лицемерие и пошлост . Цивилизацията си прави гавра с всичко което е морално и етично. Всичко облечено с власт смърди.
21
1
 
18
 
! Отговори
Xexe преди 7 години
С този подпис се сложи краят на ЕС мир на прахът му!Само не знам къде ще се скрият тези като залеят Европа с безмитна евтина селскостопанска продукция и като наизлезат фермерите във Франция Белгия и Испания на улицата!
20
0
 
24
 
! Отговори
мм преди 7 години
Добре бе, как ще подписваш подобно нещо бе? Имаш ли право, имаш ли мандат за това, натоварен ли си конкретно с тази отговорност? Не знам, не го разбирам това. Разочарован съм от европа и от демокрацията и и от западната цивилизация изобщо. Нито съм русофил, нито съм американофил, нито еврофил, просто до гуша ми дойде вече човешкия цинизъм и продажност. Да си бършеш гъZа с правдата и морала стана световен спорт.много жалко.
19
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цивилизованите страни разширяват пазарите си, Русия остава все по изолирана. Радост в България.
18
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Продадоха се и тия, майка европа си отива бавно но сигурно без война.