Ще секнат ли бригадите в САЩ заради Тръмп?

Специалисти съветват да не се отлага решението за заминаване
9 ное 2016 12:30, Екип на Bloomberg
25
Ще секнат ли бригадите в САЩ заради Тръмп?
Снимка: Reuters

Българите са били посочени, като №1 служители за американските работодатели, на срещата на спонсориращите американски организации през октомври. Компаниите имат желание по-голяма бройка български студенти да заминат за овакантените летни позиции. На второ място са филипинските студенти, но те са далеч назад. Тази тенденция продължава вече четири-пет години. Това каза образователният консултант Светлан Данев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Има тенденции за въвеждане на квотен принцип и е добре студентите да не отлагат кандидатстването си, все пак е препоръката на специалистите.

"Въпреки че Доналд Тръмп декларираше, че ще се разправи с всички емигранти и нелегално пребиваващи, това по никакъв начин не касае легално пребиваващите студенти, защото това не е работна програма, а програма за културен обмен, въпреки че студентите се връщат в България с една не лоша сума", каза още Данев.

Неведнъж се е спекулирало от страна на различни американски политици да бъдат прекратени или променени студентските програми, но има много добри аргументи защо тези програми трябва да останат, каза от своя страна Румяна Сотирова от usitcolours.bg.

"Мен малко ме изненадва позицията на Тръмп, защото не много отдавна, преди 6-7 години той самият наемаше български студенти по тези програми. Имали сме имали студенти, които са работили в негови курорти в Атлантик сити". 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено че няма да секнат студентските бригади в САЩ. Каква по добра реклама за американският начин на живот може да се измисли от това?
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ТОВА ЗА АСЕН ГЕНОВ Е ГОЛЯМА МЪКА.И ЗА ПРОТЕСТОРИТЕ.
12
0
 
0
 
! Отговори
някой преди 7 години
Стига с тези апокалиптични статии!Стига сте всявали страх и паника, само защото Клинтън не спечели.Та президентството наследствено ли е?Нали съпругът й беше президент - това е достатъчно. Трябва ли непременно и съпругата му да бъде президент и по силата на каква логика?Нека избраният с мнозинство президент да встъпи в длъжност, да се види как ще управлява и тогава на базата на предприетото от него да се правят заключения.Ясно е, че ще има промяна, но пък може и да е в положителна посока.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ауу сега ще секнат разни студентчета идващи си с по 5 лаптопа преоценени щото никой не иска да ги купува. Няма вече да се правят на американци с разни чуждици и да се държат все едно са хванали Господ за шлифера щото видиш ли са били готвачи в някое провинциално градче. Айде знаеме си се...
10
0
 
6
 
! Отговори
Далай Лама преди 7 години
Как няма да работиш след като в САЩ за 5 месеца изкарваш кинти колкото за 3 години в БГ...Само дето мафията -бизнес-политика-държавни агенции яко експолоатира пЪтриотите в бг
9
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Последно повикване за миячи на чинии и клозети ,самолета излита!
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз на бригада в Щатите не съм бил, но на бригади в бившия СССР като комсомолски секретар съм се находил. Леле какво бране падна на свежи руски п...раскови!!!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вече ще ходим на бригади в русия
6
9
 
23
 
! Отговори
На Буров чичата преди 7 години
Ами да секнат ! Учим за сметка на българският бюджет,спим за символични цени в студентски общежития,а работим за американската икономика !
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Може и в къщи да берете домати, спокойо.
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
е, като не е на бригада в щатите или да берат ягоди в Англия, да ходят на бригади в Русия, както едно време.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-важен е въпросът ще секнат ли американските шпиони в България неумело прикрити като НПО, емисари и нетрадиционни вероизповедания?
2
2
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Оказва се, че Путин е спечелил изборите и в САЩ :) а, тия бригади са си чиста форма на експлоатация на студентите. За съжаление стандарта ни на живот е такъв, че приемаме това унижение като възможност :-(
1
5
 
25
 
! Отговори
Гай Юлий Цезар преди 7 години
Направо ще получа оргазъм от вида на гърчещата се, агонизираща сороссоидна пасмина. Горко на победените!