Президентът на Филипините се срещна със своя герой - Путин

Дутерте отново отправи тирада по адрес на САЩ
20 ное 2016 12:32, Елка Василева
67
Президентът на Филипините се срещна със своя герой - Путин
Родриго Дутерте. Снимка: архив, Reuters

Президентът на Филипините Родриго Дутерте срещна за пръв път своя "герой", руския държавен глава Владимир Путин, и се възползва от случая да изнесе нова тирада по адрес на Съединените щати, съобщи Франс прес.

Двамата разговаряха в кулоарите на годишния форум на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) в перуанската столица Лима, където този уикенд се събраха лидерите на 21 държави от региона.

Двустранната среща, която продължи 45 минути, бе заснета с камера, след което акредитираните за събитието журналисти получиха достъп до видеото.

Още по темата

"Напоследък виждам как западни държави тормозят малки държави. Но не само това, те са също и много лицемерни", каза Дутерте.

"Преструват се, че ще тръгнат на война, но ги е страх да го направят. Ето това не им е наред на САЩ и компания. Водиха войни на толкова много места - във Виетнам, в Афганистан, в Ирак уж защото имали оръжия за масово унищожение, а накрая се оказа, че нямат", каза филипинският лидер.

Преди да замине за Перу, Дутерте заплаши, че може да последва примера на Русия и да изтегли Филипините от Международния наказателен съд заради критиките на Запада срещу вълната от убийства в хода на неговата война срещу наркотиците.

"Ако Русия и Китай решат да създадат нов световен ред, аз ще съм първият, който ще се присъедини към него", каза той тогава.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя сигурно е докладвал на жужко какво последно му е казал Господ. Ето такива важни неща са си говорили. И жужко е слушал, защото нали ще го правят светия.
62
4
 
9
 
! Отговори
хари преди 7 години
русофилите сме много,измекярите сте малко
61
1
 
1
 
! Отговори
До До Анонимен 55 преди 7 години
Това е така както казваш, но преди това руснаците изкарват три Т-62 срещу китайците, които по това време са все още нов модел, като китайците унищожават единия, а други
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИВАН ЦЕНОВ СДС 1990Откога ги владее бе приятел и откога *** започна да напада съседите си?
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ИВАН ЦЕНОВ СДС 1990Откога ги владее бе приятел и откога *** започна да напада съседите си?
58
14
 
6
 
! Отговори
Ха- ха- ха преди 7 години
Наште русофили отдавна са изпаднали в душевното състояние на бай Родриго и са обявили Путин не само за герой, но и за светец. Нещи като Свети Георги дето убива змея на империализма.
57
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БрадванВсъщност Китай последните години мина ФАЩ по брой на научни публикации. Хората не могат да разберат, че количеството научен прогрес не се определя от това колко умна е една нация, а от това колко пари харчи за проучвания. Научния процес днес е като да търмъчиш пустинята, докато намериш нещо интересно, и евентуално нещо, което да направиш с него. Да играеш карти иска повече акъл от това да прави научни открития. Те не търсят да отворят правилата врата, просто ги отварят ВСИЧКИТЕ
56
4
 
7
 
! Отговори
ИВАН ЦЕНОВ СДС 1990 преди 7 години
ХООО ХОООО..КИТАЙ НЕ БИЛ ЗАВЗЕМАЛ ЧУЖДИ ЗЕМИ И ТЕРРИТОРИИ..КИТАЙ ДЪРЖИ В МОМЕНТА 6 ИЗКОННИ НЕ КИТАЙСКИ ЗЕМИ И ГОЛЕМИ ОБАЛСТ С РАЗМЕРА НА СУПЕР ДЪРЖАВИ = УИГУРИЯ-СИНДЗЯН, ТИБЕТ, ВЪТРЕШНА МОНГОЛИА, ЦИНХАИ-АЛТАЙ, МАНДЖУРИЯ + ТАЙВАН НАСИЛНИЧЕСКИ, НО НЕ ПРИЗНАТО ОТ НИКОЙ, ЧЕ ТАЙВАН Е ЧАСТ ОТ КИТАЙ. И ЗАРАДИ ТОВА КИТАЙ ЗАПЛАШВА ВСЕКИ С ВОЙНА, АКО ПРИЗНАЕ ТАЙВАН В ООН.
55
0
 
9
 
! Отговори
До Анонимен 55 преди 7 години
През 1969-та има кратък конфликт между Китай и СССР. Руснаците засипват китайските позиции с ракетни снаряди от установки тип "Град" и правят всичко леж в китайските окопи. Руснаците дават около 60 жертви а китайците над 1000.
54
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Брадван 49ВСИЧКИ ТЕХНОЛОГИИ СЕ ИЗМИСЛЯТ ОТ ХОРА, КОИТО краварията само засмука от бившия СССР и всички източно-европейски държави. Или ще ми кажеш че са ги измислили индианците!???? И тази кражба на кадрите, по-безчовечна и от продажбата на хора като роби ЩЕ БЪДЕ НАКАЗАНА ДАЖЕ ПО-СКОРО, ОТКОЛКОТО ПРЕДПОЛАГАХ!
53
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Сбогом Россия...54Абе гл...ко, Китай е на повече от 5000 години, а Русия на малко повече от 1000....Я си включи малко мозъка и помисли, АКО СА ИМ БИЛИ НУЖНИ ТЕРИТОРИИТЕ НА РУСИЯ, защо е трябвало да чакат това 4000 и не са се заселили ПРЕДИ РУСНАЦИТЕ? Ама май не е много гот да живееш на -60 градуса!!! И още една заблуда - Китай НИКОГА НЕ Е ЗАВЗЕМАЛ ЧУЖДИ ЗЕМИ! А колкото до търговията - че те и западните брюкселски зелки имаха невероятни печалби от търговията с Русия и какво, всичко зачеркнаха
52
24
 
10
 
! Отговори
Сбогом Россия... преди 7 години
Китай изобщо не харесва Русия, а китайците печелят от търговията със САЩ и Западна Европа, Канада и Австрали, затова ще се съюзят точно със западняците!Освен това отдавна искат да си върнат заграбените от Русия територии.Китай се нуждае от разширение и руската земя е най-близка, удобна и лесна.Китай вече не е онзи комунист с каскета - Мао Цзедун.
51
3
 
18
 
! Отговори
БГ преди 7 години
ВСЕ ОЩЕ ИМА МЪЖЕ НА ТОЗИ СВЯТ,СВЯТ НА ЛЪЖИ,ВОЙНИ И КАПИТАЛИ.
50
20
 
0
 
! Отговори
антихрист преди 7 години
всички са ***, а този, путин, меркел и обама - най-големите !
49
0
 
4
 
! Отговори
dublin преди 7 години
politikus.ru/uploads/posts/2016-11/1479218988_4125677_3ffc58c0eb4ea4692571df7585b20161.pngCicaga vi Sorosh mai ste grizne hu..ata na Trump....Veseli vremena za grantoedite...
48
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя да не го обесят неговите ? До сега САЩ ги пазеше от Китай, сега тоя ще ги предава доброволно..
47
20
 
8
 
! Отговори
Брадван преди 7 години
Нов световен ред може да наложи само този който измисли най-върховите технологии. Засега Китай и Русия не удържат конкуренцията на запада и щатите по този показател, колкото и рушкофилчетата да се пеняват във форума. За зло или добро 99% от технологиите са от запада и щатите. Това е палажението., друзя!
46
1
 
8
 
! Отговори
Плазмодий преди 7 години
Китай и Русия - нов световен ред? За момента ги обединява Анти -западното. Ами ако то изчезне? Какво ще е? Ще се изядат! А такова като този *** на снимката имаше и другаде - Мадуро... и какво стана? Нищо. Нов световен ред за такива плазмодий е някой друг да им накован пари... ама нито Русия нито Китай са толкова прости тоя път.
45
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Офффффффф, дано да гласуват резолюцията за хибридната руска война в ЕС в сряда и да изчистят руските *** от тук. Аман вече!
44
5
 
5
 
! Отговори
Канчо преди 7 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсЕй верно бе какво стана с Венециела? Светлото бъдеще стана ли най-после светло настояще?