Германия: Трябва ни повече диалог с Русия!

Европа е в опасност, обясни външният министър на страната
25 ное 2016 08:37, Петя Славова
27
Германия: Трябва ни повече диалог с Русия!
Снимка: Reuters

Петнадесет европейски страни са подкрепили предложението на Германия за ново споразумение с Русия за контрол над въоръженията, каза германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, цитиран от Ройтерс.

"Европа е в опасност. Колкото и да е трудно, ние имаме нужда от повече диалог (с Русия), а не от по-малко", каза той в интервю за вестник "Ди Велт".

Социалдемократът Щайнмайер, който е номиниран за президент на Германия през следващата година, изложи идеята си за оръжейно споразумение с Русия за първи път през август м.г. Целта е, според него, да се спре ескалацията на напрежението в Европа, пише БТА.

Петнадесет страни - всички те членки на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, са се присъединили оттогава към инициативата на Щайнмайер. Сред тях е и България.

Тази внушителна група възнамерява да излезе с обща декларация днес, като се планира и тяхна нова среща по време на министерския форум на ОССЕ на 8-9 декември в Хамбург. Германският външен министър призова още страни да подкрепят инициативата за ново споразумение за оръжията с Русия. "Ние имаме отговорност да не оставим камък преобърнат в усилията си да укрепим мира и сигурността", подчерта той.

Според Ройтерс американски официални лица са скептично настроени към германската инициатива с довода, че Русия така и не спазва съществуващите вече споразумения и договори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: оръжиеГерманияРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
другарят путин президент на евразия еврабийските .меркел ,оланд ,и подобни в зтвора
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия е единственното спасение на европа;само че еврабия не си струва да се спасява
16
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Договор подписан от Русия не струва и хартията на която е написанКой е казал това?
15
3
 
19
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
ще пълзете пред краката на русия че сте много слаби и че сте лъжливи ***
14
2
 
18
 
! Отговори
SS преди 7 години
15 Е много ти е мъка , че нещата не вървят както ти се иска и скимтиш като ранен чакал, но независимо дали ти харесва или не на Европа ще и се наложи да се съобразява с Русия, а пък ако се случи Ердоган да пусне няколко бежанци , тогава може и да се наложи да се лиже нечии ***.
13
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рубладжиите си мислят, че когато Европа говори за диалог е готова подобно на тях да пълзи в краката на Русия и да целува *** на Путин. Призива за диалог означава, че в Европа все още има наи ВВС ници, които вярват, че психопата Путин се ръководи от здравия разум.Но след като опититеза такъв диалог се провалят илюзиите, че с Русия може да се разговаря като с нормална държава ще се изпарят.
12
2
 
21
 
! Отговори
нн преди 7 години
Какво чакате? Сядайте и се оправяйте, то Европа в момента не е чак толтова цъфнала и завързала. Цял свят разбра, само Европа не разбра, че Русия не и е враг. Европа по-малко да слуша САЩ и да си гледа интереса. САЩ и Русия се карат за сфери на влияние, а Европа го отнася.
11
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мръсни германски комунисти ... как смеете да се сближавате с Русия ... и още 15 страни ... как смеете , тук в България не сме съгласни !
10
31
 
3
 
! Отговори
преди 7 години
Трябва ни повече НАТО до Руската граница. А за имигрантите сте прави, у нас има 20 000 руснака, време им е да си ходят.
9
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
оставка и сьд за меркел ам воиски да напуснат незабавно германия те от1945 г не са излизали от там бьлгария балканите и черно море да се освободятот ам присьствие няма да ни скарате с русия ние искаме мир и спокоиствие
8
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къв диалог ще правиш ?. Меркел приказва за санкций и натовска войска до границите на Русия, ти диалог искаш. А двамата са резбирете кво да праите .
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЕвропеецТребва да са пишеш " еврогеец" ша ти тича повече.
6
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Трябва ни повече диалог с Русия." Няма такова нещо. Трябват ви още мигранти, банани, ислям и руски ботуш да ви масажира вратовете. Светът вече ви мрази.
5
24
 
2
 
! Отговори
Европеец преди 7 години
Немците са рубладжии платени от Путин и руското посолство в Берлин.
4
2
 
36
 
! Отговори
Кики преди 7 години
Мъглата скоро ще се разсее и Европа отново ще види стария си бащица!
3
2
 
41
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
ЕС така и не разбра, че не може да влияе на трети страни по каквото и да е отношение. Русия, за разлика от нас и останалите безгласни букви в тоя Франкенщайн ЕС е самостоятелна и суверенна.
2
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1Че кога нато е било "велико"??????? Когато лови кокошкари по пустинята ли? нато-нациките могат да се репчат на слаби и беззащитни страни, на разни Гватемали и Панами, да хвърля бомби с обеднен уран по телевизионни кули и разрушава държави, но с истински бойци НИКОГА НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ. Затова си и въобразиха че са велики! Видяхме ги, един руски самолет прелетя над тях и те се наа....ха!!!!!!!
1
1
 
37
 
! Отговори
еделвайс преди 7 години
"Добро утро -немците си го взеха!" Това е една култова реплика на Митко бомбата от сериала "На всеки километър", който НИКОЯ телевизия не пожела да излъчи. Знайно защо.