Арестуваха мароканец в Австрия, планирал атентат

При обиска на дома му полицията открила и наркотици
20 дек 2016 11:00,
13
Арестуваха мароканец в Австрия, планирал атентат
Снимка: архив Reuters

Снощи в бежански квартал в градчето Фулш ам Зее в Австрия е задържан 25-годишен мароканец, планирал атентат на Нова година, съобщава derstandart.at.

В спецоперацията са участвали отряд за борба с тероризма "Кобра" и контраразузнавачи. Извършен е обиск в къщата на задържания бежанец.

При обиска са открити електронни устройства за съхраняване на данни, 8100 евро и наркотици.

"В момента тече разследване по случая, още нямаме яснота за подробности около планирания атентат", коментира говорителят на полицията в провинцията Залцбург Михаел Рауш.

По непотвърдени данни на австрийската телевизия ОRF мароканецът е свързан с терористичната групировка "Ислямска държава".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Кукар преди 7 години
Мда, това е работата на контраразузнаването, да разкрива планирани атентати ПРЕДИ да се случат. Много се надявам такива да не се планират и провеждат в БГ, защото нашето контраразузнаваен е жив зян
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така ще е, да свикват.Кой им е крив, че не си избраха по-десния кандидат?
5
2
 
4
 
! Отговори
Циник до корморанец преди 7 години
Ти си като "бяла врана" меко казано ! Дано да не ти се налага да погребваш близки на някой християнски празник! Или си просто поредния *** решил да си прави гаргара с хорското нещастие! Заради толерастчета , като теб Европа е на този ред! Ама ако някога и през тебе мине тир управляван от нещастен бежанец...спомни си какви си ги др*искал из форума докато си тъпчеш черв*а*та обратно в шкембето
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8100 евро!? На две работи работя и толкова пари на куп не съм виждал!!!
3
0
 
12
 
! Отговори
додо преди 7 години
Явно австрийците са го следили 1 година поне и заради случката в Берлин са решили да спрят следенето... Нека и другите служби на страните членки преминат от следене към конкретни действия.... да си спомним атентатите в Белгия и Франция...оказа се че атентаторите били проследявани 1-2 години и накрая кел файда
2
13
 
12
 
! Отговори
корморанец преди 7 години
Вие сте расисти. Как може така да определяте човека. Бил мароканец. И като е мароканец, сега излиза че всички мароканци са терористи. Кажете: "един жител от квартал на градчето Фулш ам Зее в Австрия". Така е политкоректно, и никой не може да разбере за какво става дума. Малко толерантност и съпричастност към горките бежанци бре хора. Това че 90% от "бежанците" ни мразят не значи че не трябва да им помагаме да ни избиват. Така е по християнски.
1
2
 
14
 
! Отговори
G преди 7 години
"електронни устройства за съхраняване на данни"Да се чете повече от една "флашка"Внимавайте какво носите, да не се окажем всички терористи.