Турция, арести: Белезници за зам.-шефката на парламента

Первин Булдан е обявила за задържането си в Twitter
23 дек 2016 11:52,
106
Турция, арести: Белезници за зам.-шефката на парламента
Снимка: архив Reuters

В петък турската полиция задържа вицепредседателя на парламента и член на прокюрдската "Демократична партия на народите" Первин Булдан, съобщава вестник Hurriyet.

Още по темата

Будан е била задържана в ранните часове на деня в резиденцията си в Истанбул. За случилото се тя алармира в социалната мрежа Twitter.

Други подробности около причината за действията на турските власти към момента не се съобщават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
1
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Дядо Гюлен ще е...причината за ареста.Сигурно е пратил коледна поздравителна картичка на госпожата и властите са я...заловили.
52
9
 
18
 
! Отговори
ЕТНИЧЕСКИ ТУРЧИН преди 7 години
За разлика от съседна Турция как се развиват нещата у нас в България.Краде се като за световно,източват се банки,крадат се от европейски проекти ,източват ддс,и накрая единствения виновник е обществото,и те са длъжни с високите данъци да покриват големите дупки в бюджета,САМО ЗАЩОТО НЯМА ДРУГИ ВИНОВНИЦИ.Евалла правя на съседна Турция,ТАКА СЕ ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ЕДНА ДЪРЖАВА.Този който защитава родината си ,ТОЙ ЛИ Е ДИВАК,ИЛИ ТОЗИ КОЙТО ОГРАБВА ДЪРЖАВАТА СИ?
51
11
 
10
 
! Отговори
sev преди 7 години
Ердоган ще унищожи Турция, за радост на враговете.Турция тръгва по път, с много кръе и сълзи и икономическа разруха.
50
7
 
6
 
! Отговори
Даноооооо преди 7 години
Ще дойде ден диктатора Ердоган да влиза в затвора.Данооо да влиза един денЕрдоган и синовете се оказаха най-корумпираните в Турция.На 17 декември 2013 какво се случи.Уж,че казват че са мюсюлмани,а пък оказаха се най-големите крадци в историята на Р. Турция.Ердоган трябва да умре,че Турция да остане в мир и спокойствие.Даноооооо
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как само прилича на Анита Мейзер
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След като организират убийства на мирни хора , това ги чака
47
10
 
10
 
! Отговори
ЕЙ преди 7 години
Който защитава тази терористка, той не е и не може да бъде човек.
46
5
 
11
 
! Отговори
ЕЙ преди 7 години
От започването на терористичните нападения на ПКК в Турция-1984 г. (не без финансовата,оръжейна, ложистическа и иделогическа подкрепата на живкова България)от тези терористи в Турция са извършени 83.500 терористични акта,в тези нападения са убити 5.741 жени и деца,7.230 войници и полицаи, ранени са 14.257 цивилни и 21.128 военни и полицаи.При операцийте на войската и полицията са задържани над 48.435 дългоцевни оръжия,79.864 ръчни гранати,43.120 пистолета и 5.078.562 куршума. Вие какво мислите?
45
5
 
12
 
! Отговори
ЕЙ преди 7 години
Тази и такива като тази на снимката са виновни за гибелта на десетки хиляди хора от Турция-включително и Кюрди. Не трябва да има милост за такива защото нито една държава която има уважение към себе си не би трябвало да позволява по планините й да се разхождат въоръжени хайдути и да раздават правосъдие. Нито една държава не би подкрепила дейността на политическа партия подкрепеща военни действия на терористите.Та така, "Каквото посееш, това и ще жънеш" ." Каквото си надробил, това и ще сърбаш"
44
4
 
11
 
! Отговори
ЕЙ преди 7 години
Кюрдите правят фатални грешки.Тургут ЙОЗАЛ беше дал дипломатически паспорти на Талабани и Барзани за да ходят безприпятственно по света. Беше им предложил още тогава да влязат в пределите на Република Турция с уговорката,че ще даде автономия и на кюрдите в Турция с тенденцията тези живеещите в Сири(най-онеправданите) да ги вземат пак в същите граници- единна автономна република Кюрдистан, ависима във външните работи, независима във вътрешните от Турция. Но те клекнаха на САЩ.Сега плащат за грешк
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Qsтреб, да те питам, ти акбаш ли си?
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е турската цецка цачева :D
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ястреб, да те питам, ти акбаш ли си?
40
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, да ви питам турците... Когато някой оплюва Казахстан, защо не скачате така като ощипани моми, ами само за Турция скачате? Нали и в Казахстан са тюрки?
39
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 48Приятелче, аз считам българския народ за тюркски. Не разбираш идеята на това да се нарече една държава "Турция" ("Turkiye"). Всички сме тюрки. Затова излишно се пенявиш да защитаваш някоя друга държава (Турция), вместо родината си!
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен53; Почеши се там където те сърби и внимавй нещо безкожно, сляпо и с едно око да не влезе там. Трай си, пий си хапчетата и внимавай в играта. Защото си *** като *** и нищо не знаеш...
37
7
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 7 години
Е селямун алейкюм, братя българи! Първо искам да ви пожелая весели коледни празници, и мирна и щастлива нова година! Сега по новината - тази госпожа трябваше да бъде задържан преди много време, но незнайно защо турските служби за сигурност го протакаха това за толкова дълго време. За незнаещите, включая и за неискащите да знаят, тази многократно е агитирала в подкрепа на тероризма и членува в партия, която открито подкрепя тероризма! Лекът за болката и е як бой, но на сух режим - без e6aнe!
36
4
 
2
 
! Отговори
ЕЙ преди 7 години
Възмездие винаги има, на този или на другия свят но винаги има. По времето на гюленсткото управление 2011-13 год. Тези смрадливи п*икли казваха в изказванията си,че се крепят на ПКК/PYD и изпълняват техните директиви и препоръки. Нямаха свян и срам да се срещат и целуват с терористите , които палят, убиват и грабят местното население, работниците и чиновниците, войниците и т.н. Тези терористи са виновни за изоставането на региона защото палят машините на фирмите които строят в региона.Ами сега ?
35
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турците в България (а също и българите де) така и не разбраха до 2016 година, че това да си турчин не означава, че имаш нещо общо с Република Турция повече от това да имаш нещо общо например с Азербайджан. Държави населени с тюрки има много в Азия, но само две от тях са били достатъчно нагли да се нарекат "земя на турците" или "страна на турците" или нещо от сорта. Все едно пък само те са турци! Преди това хубаво е било Османска империя. Да бяха го кръстили Османистан!
34
3
 
3
 
! Отговори
ЕЙ преди 7 години
Та тази на снимката и за е*не не става в затвора. Как ще се задоволяват младите войничета които пазят затвора де? Малко разум и съвест трябва да имат тези прокурари и полицаи - в затворите само младите и красиви терористки от ПКК/PYD за да може войничетата да са задоволявани тялом и духом. Че какво ще я правят тази грозна, смрадлива, безлична терористка? Сега и западните им покровители не могат да прескочат до Анкара и да заповядат непременно да бъдат освободени. Братята им в Сирия и Ирак губят.