Действията в Румъния – нормални, промените за подкупите – безумни

Береану: Хората против решението на правителството са наистина убедени
2 фев 2017 15:26,
21
Действията в Румъния – нормални, промените за подкупите – безумни
Снимка: БТА

Населението в Румъния действа нормално. Това, че у нас не можем да организираме и един протест като хората, ако не е платен, си е наш проблем", заяви журналистът Владимир Береану в предаването "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

Напрежението в Румъния ескалира и тази нощ десетки бяха арестувани, а поне петима са били ранени по време на протестите. Над 250 000 румънци в цялата страна протестираха срещу решението на правителството да смекчи антикорупционното си законодателство, с което да декриминализира престъпления по служба, ако подкупите в тях са под 200 000 леи (48 000 долара).

Още по темата

"В Румъния бе създаден един модел на борба с корупцията през последните няколко години, който в България се тълкува доста неправилно, защото е не толкова антикорупционен, колкото антиконституционен", смята Биков и допълни, че ние нямаме възможност да направим това, което румънците направиха, по чисто конституционни причини.

Береану каза, че решението на правителството да смекчи антикорупционното си законодателство, с което да декриминализира престъпления по служба, е безумие и простотия на политическата класа.

"Не може ти като шеф на партия да прокарваш закон скришом, вечер на заседание, който да помогне да не те осъдят, когато очевидно си нанесъл щети на държавата", категоричен бе журналистът.

Тома Биков смята, че партията, която е спечелила изборите преди 1 месец, се е надценила, а Береану каза, че опитите й да организира контрапротест няма да се получат.

"Хората, които са против решението са наистина убедени", категоричен е журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Malinko преди 7 години
Evke, tozi mafiotski notarius Krasi Manev ot razlog varna li parite ot falshivata sdelka? Pokaji kolko leva i s kakav dokument im e vzel parite za falshivoto palnopostno v razlog i za falshivata sdelka?!
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Леле майко румъцните са наистина десетилетия пред нас.И като общество и като политици.Вече лафа е как ще ги стигнем румънците.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България не се преследва и конфискува за подкупи и укрити доходи под 200 хиляди евро.
9
3
 
15
 
! Отговори
БудникРазбудник преди 7 години
Имало и истински журналисти още. Човека го е казал перфектно. Жалко, че овцете гледат платените медии всяка вечер и не осъзнават как ги маниполират.
8
2
 
14
 
! Отговори
Хм преди 7 години
То румънската борба с корупцията май всъщност е борба с конкуренцията,ама нейсе-у нас и толкоз няма.Изобщо Румъния е пред нас не заради тая прословута офанзива срещу корупцията,а защото ВСИЧКИ партии там имат някаква визия за бъдещето.Докато нашите се държат все едно тая държава няма да я има след 10-15г,грабеж като за последно,ликвидационен съвет на ТКЗС един вид.....
7
3
 
9
 
! Отговори
Gort Balgarin преди 7 години
romaniq vaztana, a nie omirame
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
слабо другари , слабо , довечера вместо 100 ще ви дам 50 рубли .
5
1
 
13
 
! Отговори
До номер 3 преди 7 години
Амиии очевидно не са *** те, а населението/матряла, който помни от днес до вчера и ПАК и ПАК избира "социалисти", а всъщност прекръстили се комуня.ги.....вместо да ги нареди на стадиона веднъж завинаги....заедно с цялата им рода.
4
1
 
14
 
! Отговори
Буков преди 7 години
Какво иска да ни внуши тоя Биков ли е буков ли е? Че да вкараш престъпнициците в затвора в БГ е антиконституционно ли?
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 2 Тъкмо се чудех каква тъпотия ще измислят тия дето ви пишат репликите и ей на - друг е виновен --най добре Брюксел, Обама или арменския поп.
2
15
 
0
 
! Отговори
алабала преди 7 години
приеха северните маковеи набързо един другарски закон за временна заблуда на брюкселските зелки колкото да напишат ония хвалебствията и да ни таманят що ние нищо не правим за камуфлаж поне, сега пък берянувците обясняват колко евтин е плаката "Тръмп, спаси ни!"
1
2
 
21
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
Знаем каква ще е реакцията на правителството, контра протест, обвинения, че 250 000 души са платени, по някое време ще почнат да обясняват че не са 250 000 а 2 500 , обвинения че президента е разединител на нацията, по някое време ще намесят фондация отворено общество. Не вярвам да измислят нещо различно от наще, това ние сме го играли вече. Интересно ми е тия в ком партиите навсякъде ли са толко *** и си мислят че някои се лови на тия постановки или си обменят идеи за опорни точки.