Асад несъгласен с Тръмп, не иска зони за сигурност

Има терористи сред милионите сирийци, търсещи убежище на Запад!
Обновена: 10 фев 2017 16:22 | 10 фев 2017 16:10, Елка Василева
28
Асад несъгласен с Тръмп, не иска зони за сигурност
Башар Асад. Снимка: архив, Reuters

Сирийският президент Башар Асад отхвърли идеята на американския президент Доналд Тръмп за създаване на "зони за сигурност" в Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Миналият месец Тръмп каза, че неговото правителство обмисля обособяването на зони за сигурност в Сирия, в които да бъдат настанени хората, принудени да напуснат домовете си заради войната. Тогава Тръмп не навлезе в подробности, припомня Франс прес.

В интервю за Яху нюз Асад каза: "Зони за сигурност за сирийците могат да бъдат установени само когато имате стабилност и сигурност". Той добави, че такива зони могат да бъдат обособени "там, където няма постоянен поток от терористи, подкрепяни от съседни страни или от западни страни".

Още по темата

Асад каза, че, според него бежанците нямат нужда от зони за сигурност и че много по-практично, много по-лесно осъществимо и по-малко скъпо ще бъде да има стабилност, вместо да се създават такива зони.

"Идеята за тях изобщо не е реалистична", добави той.

Асад каза, че бежанската криза е предизвикана от "терористичните" актове, подкрепени от "чужди" сили, както и от западните санкции, наложени на Сирия. "Много хора не напуснаха Сирия само заради проблемите със сигурността", каза Асад.

В интервюто сирийският президент заяви, че е невъзможно да се води борба с тероризма без сътрудничество с Дамаск, предаде ТАСС.

"Не трябва да се нанася поражение на терористите в страната без взаимодействие с нейните власти и с нейния народ", каза Асад и посъветва новата американска администрация да помисли сериозно по този въпрос.

Асад заяви, че американските военни ще бъдат "добре дошли" в Сирия, за да се борят с Ислямска държава, при условие че Вашингтон координира това с Дамаск и признава суверенитета на неговото правителство, предаде Ройтерс.

В интервюто за Яху Нюз, откъси от което бяха излъчени още вчера, Асад каза също така, че "определено" има терористи сред милионите сирийци, търсещи убежище на Запад, съобщи по-рано днес Асошиейтед прес.

Той добави, че това не означава, че броят на терористите непременно е "значителен". "Не е необходим значителен брой, за да се извършат зверства", заяви той.

Сирийският президент не коментира дали американският президент Тръмп оправдано е издал ограничението (за влизане на територията на САЩ на граждани) на седем страни с предимно мюсюлманско население, сред които и Сирия. Асад го определя като въпрос на "американски суверенитет".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
10
 
! Отговори
От Сирия преди 7 години
И да, пиша от Сирия ... дето всички са тръгнали да и изядат сърцето. От Сирия, където християните са пушечно месо. Където продажни, кирливи ислямета (не мюсюлмани) искат да правят държавата ислямска. Не защитавам "управляващите", защитавам светското. И ще ви кажа-който иска да коментира да заповяда на гости, да види с очите си.
13
7
 
8
 
! Отговори
От Сирия преди 7 години
До 7 100 % ....Я сега кажи колко изтрепа Ердоган за 3 месеца; колко елитарни личности тикна по затворите; колко даешци и уахабити отгледа, прати или пропусна в Сирия; колко парички и оръжие изпрати на туркманите в Сирия; колко сирйиски петролец сина му и дъщеря му изтъргуваха; колко сирийски завода ограби или изнесе (от вратата до кранчетата за вода) ..... То няма изброяване ... И, да кажи още как Ердоган ще прави Турция крайно ислямистка държава и ще се бърка на турците дори в спалните ...
12
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма да те питат. Путин и ердоган още малко и ще почнат да си лягат заедно.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ искат зони за сигурност да спасят своите идита, дето им купуваха български фойерверки.
10
2
 
11
 
! Отговори
1453 преди 7 години
До 1Преди Тръмп, за зона за сигурност беше предложил Ердоган! И идеята въобще не беше лоша! Тогава нямаше да излене никой от Сирия, нямаше да има такъв хаос с бежанци! А ся кво стана...заедно със цилвилните и терористите дойдоха насам...Ама ако се направи зона дори и сега, поне има вероятност поне тези, които са в лагерите да ги настанат там в зонана в Сирия:-):-):-)Ама на дали ще го разберат това такива като теб:-):-):-)
9
2
 
5
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
До а1Иранците могат да си гледат отстрани.Решение вземи ли се от тримата, всичко друго е ала бала
8
7
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
7, Асад е виновен за положението в държавата си или хамериканеца чрез плАтените му главорези, поту.рчен ***? Защо Сирия имаше нормален живот при Асад от 2000 до 2011-та, а след като хамериканеца тръгна да го напада с тия платени бо.клуци от уж опозицията 2011-та и с другите си платени бо.клуци от ИД и Сирия започнаха конфликтите в страната? Няма да се срине Сирия, ***! Владимир е зад Доктора! Понял?
7
5
 
2
 
! Отговори
а1 преди 7 години
до ***------------Не забравяй иранците!Именно те създават противоречията между РФ и политическото ръководство на Сирия!Имат сериозно влияние над Асад и обкръжението му.А, след включването на Турция в урегулирането на конфликта в Сирия напрежението значително нарастна.Иранците побесняват дори при мисълта за включването на САЩ в урегулирането на процесите в Сирия.Донякъде са прави, трудно е да се предвиди реакцията на Вашингтон преследващ своите интереси в региона.
6
22
 
14
 
! Отговори
100%TURK преди 7 години
Усилията на Асад за признаци на политически живот са жалки и утопични. Този човек е отговорен за смъртта на поне половин милион свои сънародници. Каквото бъдеще и да има Сирия , то ще е без негово участие !!!
5
9
 
7
 
! Отговори
Булгар преди 7 години
В Сирия вече се вземат решенията не от палячото Асад, а от Москва, Анкара, Вашингтон.
4
3
 
13
 
! Отговори
йоан преди 7 години
я всички "миротворци" вън от Сирия и далече от Дамаск, Асад да си оправя сам държавата! които не искат да живеят в Сирия - Тръмп да прати кораби и да ги засели в Тексас, тия от Либия - в Колорадо, афганистанците в Айова и тн, има зони за сигурност достатъчно през океана.
3
6
 
35
 
! Отговори
факт преди 7 години
Тази касапница в Сирия и последвалата бежанската вълна е по вина на САЩ.
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе нали хамериканските медии го изкара мъртъв Доктора преди 2 седмици? К'во станА? Уаахаххаа....Мачкай платената сгган на хамериканеца, Докторе! И Не забравяй- Володя никога няма да те изостави!
1
4
 
33
 
! Отговори
ясно преди 7 години
Няма да има никакви зони за сигурност,безпилотни и тн.САЩ нямат думата в Сирия и скоро ще го разберат,там думата има само Сирийския народ.