Консерватори в Лондон: Тереза Мей трябва да подаде оставка

Сред управляващите има искания Филип Хамънд да стане премиер
25 юни 2017 07:58,
11
Консерватори в Лондон: Тереза Мей трябва да подаде оставка
Снимка: архив Reuters

Водещи членове на управляващата Консервативна партия във Великобритания смятат, че Тереза Мей трябва да освободи премиерския пост на финансовия министър  Филип Хамънд, който да преведе страната през преговорите за Brexit.

Това съобщи днес "Сънди таймс", цитиран от Ройтерс.

Вестникът цитира правителствени източници, според които Хамънд трябва да стане временен премиер до напускането на ЕС през 2019 г., а настоящият министър за Брекзита Дейвид Дейвис да стане вицепремиер.

Още по темата

"Смятам, че Филип [Хамънд] е единственият приемлив кандидат за две години заедно с Ди Ди (Дейвид Дейвис), казал за неделното издание един действащ министър, пише БТА. Според високопоставения източник Хамънд "заслужава повече доверие" като временен премиер, отколкото настоящия министър-председател.

"Клеймото" върху Тереза Мей е толкова "болезнено", че хората започват да осъзнават, че "тя е толкова неадекватна, че не можем да чакаме две години с нея на този пост", заявил министърът.

"Сънди таймс" привежда и думите на бивш член на кабинета, според когото Хамънд бил убеден, че ще се справи като шеф на правителството.

Но не всички настоящи членове на кабинета били на едно мнение, като някои подкрепяли Дейвис за лидер, а други фаворизирали външния министър Борис Джонсън.

Говорител от канцеларията на Тереза Мей отказа коментар по публикацията на вестника, предаде Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
xyz преди 6 години
Амче той Хамънд е поне толкова ***, колкото вещицата... От трън, та на глог...
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъртия вампир че му бият шута. Сложете си некое пиче за pm, рижи клоуни
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая иска да се контролира нета щот било използван о от талибани и идилци за да намират симпатизанти и бъдещи самоубийци. Н всички ни е ясно че "брадчедите" американци сами си създадоха Ал кайда ,сами ги финансираха ,обучиха и им разрешихада да убиват , изнасилват и осакатяват Афганци в името на цар долар ! Стига моля с фалшивите сълзи и преструвки на отвращение .Великобритания Америка, Германия ,Франция са врагове на целият свят .
4
0
 
11
 
! Отговори
хм преди 6 години
Абе нещо не разбирам какво и е всъщност на Тереза Мей, че не я искат , а те си я избраха ?
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вещицата трябва да си ходи това е ясно
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И Британия като България се превръща в Абсурдистан. Вижте сочените за политически тн лидери - Тереза Мей, Филип Хамънд, Дейвид Дейвис и този, който по-разумните наричат откровеннедонаправен - Борис Джонсън.
1
1
 
30
 
! Отговори
:-D преди 6 години
Новото желязно лейди голямо тенеке излезе