Терористите от Брюксел и Париж крили оръжия в училище

Пазачът на физкултурния салон също е бил джихадист
14 юли 2017 13:20, Елка Василева
11
Терористите от Брюксел и Париж крили оръжия в училище
Снимка: архив, Reuters

Терористичната клетка, ударила Брюксел и Париж през 2015 г. и 2016 г., е крила оръжията и боеприпасите в училище край Лиеж. Това съобщават белгийски медии, като се позовават на данни от разследването.

Установено е, че пазачът на физкултурния салон към училището също е бил джихадист, присъединил се към "Ислямска държава" и загинал в сражения на фронта в Сирия.

Приживе той е поддържал връзка с Мохамед Абрини - оцелелия от атентата на летището в Брюксел терорист, прочул се като "мъжа с шапката".

Отбелязва се, че оръжията са били преместени непосредствено преди атентатите, при които загинаха общо 162 души.

Данните са били установени на място, след като в компютъра на оцелелия при нападението в Париж терорист Салах Абдеслам е открита карта с адреса на училището.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Напреднали са там! Имат си партизанско движение, имат си ятаци. Има какво още да учим от тях. Само дето не искат да вземат при тях и образоват нашите роми.
2
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 6 години
Оръжията се произвеждат в България и се плащат от саудитска арабия и катар
1
0
 
19
 
! Отговори
Новата Европа преди 6 години
Новата Европа все пак започва да заприличва на старата Сирия/Ирак/Афгстан.Всеки знае че във физкултурен салон не се тренира а е оръжейна, така е в Близкия Изток така ще стане и в Европа.Срам и позор но тиквите продължават да вкарват нискоинтелигентни на килограм.