Засилени мерки за сигурност в Париж за парада

Опразват булевард "Шан-з-Елизе" и площад "Конкорд"
14 юли 2017 12:06, Елка Василева
3
Засилени мерки за сигурност в Париж за парада
Снимка: Reuters

Властите в Париж засилиха мерките за сигурност във френската столица преди парада днес за националния празник на страната - Деня на превземането на Бастилията, предаде Асошиейтед прес.

Тази година парадът ще бъде открит от американски войници, а президентът на САЩ Доналд Тръмп е почетен гост, във връзка с честването на стогодишнината от включването на Съединените щати в Първата световна война.

Два часа преди събитието прочутият булевард "Шан-з-Елизе", както и площад "Конкорд", на който се издига египетски обелиск с позлатен връх, бяха опразнени.

През последните месеци емблематичният парижки булевард на няколко пъти стана арена на ислямистки нападения. При последното от тях, миналия месец, мъж се вряза с кола в микробус на жандармерията.

След като проследи парада от главната трибуна заедно с американския си гост, френският президент Еманюел Макрон ще отпътува за южния град Ница, където ще бъде отбелязана първата годишнина от терористичната атака с камион срещу празнуващото множество, взела десетки жертви.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Vive la France! преди 6 години
Най-грандиозния парад в Европа! :)
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо? Нали е демокрация! Дайте шанс и на представителите на бившите колонии и те да превземат "Бастилията", че да се почувстват равни, макар и с повече от 200 години закъснение.