Орбан твърд за бежанците, ще му спрат ли еврофондовете?

Правосъдният министър на Германия иска санкции за Унгария
42
Орбан твърд за бежанците, ще му спрат ли еврофондовете?
Снимка: Reuters

Европейският съюз трябва да спре еврофондовете за Унгария, ако нейното националистическо-консервативно правителство продължи да отказва участие в квотната система за споделяне на бежанското бреме, каза германският правосъден министър Хайко Маас пред ДПА.

"Трябва да засилим натиска върху страните, които смятат, че могат да заобикалят закона. Когато законът се нарушава, следва да има санкция", посочи той.

Съдът на Европейския съюз отхвърли в сряда иска на Унгария срещу задължителните квоти за разселване на бежанци от Гърция и Италия в страните от ЕС. Унгарският премиер Виктор Орбан обаче каза, че неговото правителство няма да промени рестриктивната си миграционна политика.

Маас посочи, че нарушаването на решението на Европейския съд трябва да има финансови последици.

"Всеки, който застава срещу европейското единство по бежанския въпрос, не може да разчита на европейска солидарност по финансовите въпроси", подчерта министърът, който е политик от левоцентристката Германска социалдемократическа партия в коалиционното правителство на Ангела Меркел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
Пример за ЕС държава преди 6 години
Решението е: #Hunexit ;)
25
1
 
10
 
! Отговори
Българката преди 6 години
Поздравления за Виктор Орбан и неговата правилна и последователна политика!
24
0
 
1
 
! Отговори
Веднага преди 6 години
Унгария да докладва имали реални преводи от Брюксел на милиарди евра или както в София крадат от БЪлгарския народ десетки милиарди живи евра и ги харчат по нагло вредни обекти вписани в тн еврофондове.
23
1
 
4
 
! Отговори
ИСТИНАТА БОЛИ преди 6 години
хаха брюкселските кифли вече заплашват с пари.. ако не им слушаш хоп ще ти спрат парите..
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже,Дай на нашата измъчена България такъв държавен ръководител - като Орбан!
21
1
 
2
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименМи да почват бе *** май не почват нещо.Щото без ЕС са гола вода.Много са смели кат не им отърва да се изнасят що не се изнасят кво чакат.Клоуни и българските мизерници им пригласят!Ми изнасяйте се бе има Брикс Африкански союзи и тн.Кво дирите тука!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият смел, разумен и интелигентен Мъж в целия ЕС!!! Браво на Орбан! Останалите "лидери" забиват пирони в ковчега на Европа.
19
0
 
14
 
! Отговори
Стефка Двуцевката преди 6 години
А на нашия е МЕК!
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Унгария има горчив и кървав опит с османците и техните културни особености. България има още по-горчив, но за разлика от Унгария има и доста троянски коне щедро финансирани отвън. Тези коне няма да допуснат България да се нареди до Вишеградците.
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орбан е корав. Разплете им кошницата отзад на брюкселаците. ... и за десерт им го подаде орално. Мъж, достоен за държавата и народа си.
16
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОРБАН Е ГОЛЯМ ДЪРЖАВНИК И ЗАТОВА УНГАРИЯ Е ВСЕ ОЩЕ ДЪРЖАВА.А НИЕ СМЕ ЕДНА КОЛОНИАЛНА ТЕРИТОРИЯ. И НЕ НИ СЕ ПОЛАГА ДА ИМАМЕ ДЪРЖАВНИЦИ.
15
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Всеки, който застава срещу европейското единство по бежанския въпрос, не може да разчита на европейска солидарност - КАЗА ГЕРМАНСКОТО МИНИСТЪРЧЕ.....................................................Но ако някой застава срещу европейското единство, то има ли въобще такова единство, а, хер Хайко2
14
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ес надхвърли Сив и Варшавския договор. Меркел и щукнало да кани милиони араби, но после дай да си ги разпределяме, че са ми много.Кого попита тази жена?Това е много сериозен въпрос и не може да се решава диктаторски само от Германия.Браво на Орбан! Алооо, Борисов! Виж какво правят хората!
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПрофесорТи да не си от БАН?Ако в БАН си станал професор, не се учудвам на глупостите, които си написал.
12
0
 
39
 
! Отговори
Вива Орбан !!! преди 6 години
Това не е заобикаляне на закона, а е реално осмисляне на ситуацията в държавата и на евентуалните последици от приемането точно на този вид мигранти!Орбан е мъдър и смел държавник. Де да имахме и ние един такъв!Мястото на България е при страните от Вишеградската четворка!Да живее Виктор Орбан!!!
11
0
 
22
 
! Отговори
:):) преди 6 години
професореднес да не си в отпуск от психото
10
1
 
40
 
! Отговори
ами преди 6 години
Орбан е велик!Нашите подлизуркОВЦИ не са достойни праха му да дишат!
9
58
 
0
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Унгария вън от ЕС! ДА СЕ НАЛОЖАТ САНКЦИИ НА ФАШИСТКА УНГАРИЯ. ОРБАН СЪСИПА СТРАНАТА.
8
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Орбан не са му нужни африканци и араби да му лежат по улиците и да продават старо овчо за дюнер на унгарците.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел лява ли е?Щом е лява всичко е ясно.Няма да спре докато не стигне Венецуела.Единственото хубаво нещо е че лудата бабичка ще я извират още 25 години макс.До тогава най-много още 50 милиона да е вкарала от нейните любимци.След това най-вероятно ЕС ще се разпадне.Пак много изкара.Колко СССР.