ЦРУ: Руската намеса не е повлияла на вота в САЩ

ИД е в състояние да извърши нападение срещу Съединените щати
20 окт 2017 08:02, Елка Василева
62
ЦРУ: Руската намеса не е повлияла на вота в САЩ
Майк Помпео. Снимка: архив, Reuters

Директорът на ЦРУ Майк Помпео каза, че руската намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г. не е повлияла върху резултата от гласуването, предадоха Ройтерс и ТАСС.

"Оценката на разузнавателната общност е, че руската намеса не е оказала влияние върху резултата от изборите", заяви Помпео.

Най-високопоставеният демократ в комисията по разузнаване на Камарата на представителите на американския Конгрес Адам Шиф разкритикува Помпейо за това изказване.

"Бях дълбоко разочарован да науча, че директорът на ЦРУ Помпейо е заявил, че разузнавателната общност е установила, че руската намеса в нашите избори не е повлияла върху резултата. Всъщност разузнавателната общност не е установявала подобно нещо, нито би могла", заяви Шиф.

Помпео също така каза на форум по сигурността във Вашингтон, че групировката "Ислямска държава" е в състояние да организира и извърши нападение срещу САЩ, евентуално като свали самолет, дори след като беше изтласкана от сирийския град Ракка, посочва Асошиейтед прес.

По думите му САЩ са заплашени и от други въоръжени групировки.

"Способността на "Ислямска държава" за осъществяване на външна операция остава", каза той. "Но не бих казал, че тя е единствената. Ал Кайда на Арабския полуостров отдавна заявяваше такава мисия, която включва свалянето на търговски самолет, пътуващ за западна страна. Със сигурност в това число биха могли да бъдат САЩ", заяви Помпео.

Той каза също така, че Северна Корея е на месеци от усъвършенстване на своя потенциал за ядрено оръжие.

Според него обаче има разлика между способността за изстрелване на ядрена ракета и възможността за производство на голямо количество ядреноделими материали и разработване на арсенал от подобни оръжия.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До джоОт Анонимен 41Джо, първо научи правописа, след това си вземи хапчетата (или обратното).Откажи се от писането, не е за теб. Имаш проблеми и с възприемане на прочетеното.Сигурно си срещал трудности в училище. :)
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ЦРУ: Руската намеса не е повлияла на вота в САЩ"А скоро ще си признаят и че изобщо не е имало руска намеса и всичко е било лъжи и съчинения на вашингтонските лузъри.
41
0
 
6
 
! Отговори
Грешка... преди 6 години
Щом не е повлияла значи намесата съвсем сигурно не е била руска .
40
0
 
15
 
! Отговори
мани бегай преди 6 години
ФБР има доказателства за това, че Хилари Клинтън е получавала руски средства чрез своя благотворителна организация, съобщи Нюзуик.Малии, Путин купил и ХилЪри Клинтън!? И ся ко прайм???
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещичко за 19ят Световният фестивал на младежта и студентите в Русия ?
38
2
 
4
 
! Отговори
джо преди 6 години
До Анонимен 41,как може майк помпео да не слуша платеното *** 41 от днес.бг, че и платеното *** 38, че и 37, алей... много шороши, много гейове
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майк Помпео говори така, защото е покупен от Володята Путин: Обещал е да го вземе в КГБ-то. :)
36
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как да повярвам, че руската намеса не е повлияла като знам, че РФ контролира практически целия уран в Пиндостан и следователно, има колосално влияние на атомната енергетика. Знам го от открити пиндостански източници.
35
8
 
4
 
! Отговори
уай? преди 6 години
Едно не мога да разбера - как нямат американците нямат срам да се наричат най-великата демокрация като гадната Хилари спечели 3 милиона гласа повече а президент стана оранжевия Хитлер.
34
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Наслушахме се на:Всичко което казваш от 1 до 4 е вярно. Затова руснаците не трябва да се пускат в цивилизования свят.
33
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
военно пром комплекс на сащ заложи на трьмп защото е неуравновесен и може даго манипулират за какво е на са орьжие за 350 милиарда защо сащ ще излизат отспоразумението с иран защото така иска израел и трьмп слуша путин няма нужда нищо да прави те сами ще си счупят главите вьпросьт е да не пострададаме ние
32
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
<Все Русия е виновна>
31
4
 
28
 
! Отговори
Наслушахме се на: преди 6 години
1. руската заплаха с климатично оръжие, което Путин насочва където поиска;2. руските посланици-разузнавачи и журналисти-диверсанти, организиращи преврати и избиращи президенти и канцлери;3. неуловимите руски хакери, проникващи в супер секретните сървъри;4. милионната армия путински ***, превръщащи нормалните западни либерали-мултикултуралисти в безволни русофили, проводници на руската агресия....Ами, ако Путин вземе, че потвърди?Западът трябва да вдигне ръце и да капитулира.
30
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-сетне КГБ`то избра правилният човек за шеф на ЦРУ`то !
29
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е агент на КГБ.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А НЕЩО ЗА ПОЛСКИТЕ МИТНИЧАРИ НА МАЛКО ТЪРНОВО ?
27
1
 
33
 
! Отговори
Относно Сирия преди 6 години
Има ли кой да напише за световната новина за Сирия и признанието на държавния департамент, относно притежаването и използването на химическо оръжие в Идлиб от страна на терористите от Джебхат ан-Нусра?
26
0
 
12
 
! Отговори
Интересна самооценка преди 6 години
Е какво друго да каже, нали заплатата му се плаща от тази борба.После защо американците не вярват в правителството си и пращат такива като Тръмп уж да ги варгаля.
25
1
 
10
 
! Отговори
1:1 преди 6 години
Изцяло копирано от БТА а дали БТА знаят че им крадете Новините
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп е с военно средно образование и икономическо висше. И е автор на над 20 книги. Не мисля, че е чел Винету, но може и да бъркам.