Шефката на комуникациите на Белия дом хвърли оставка

Не е ясно кога точно Хикс ще предаде функциите си
Обновена: 1 мар 2018 09:38 | 1 мар 2018 09:35, Елка Василева
6
Шефката на комуникациите на Белия дом хвърли оставка
Хоуп Хикс. Снимка: Reuters

Близката сътрудничка на американския президент Доналд Тръмп, директорката на комуникациите на Белия дом Хоуп Хикс, подаде оставка, предадоха световните агенции.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че не е ясно кога точно Хикс ще предаде функциите си. Сандърс уточни, че оставката не е свързана с показанията на Хикс пред членове на комисията по разузнаване към Камарата на представителите на Конгреса при разследване за Русия и изборите в САЩ през 2016 година.

Хикс беше и говорителка на Тръмп по време на предизборната кампания през 2016 година. Във вторник тя отговори на въпроси за кампанията и за преходния период до встъпването на Тръмп в длъжност през януари 2017 г., но отказа да обсъжда ролята си в управлението, включително участието си в подготвянето на изявление през юли 2017 г., погрешно интерпретирало среща в "Тръмп тауър" през юли 2016 г., включвала най-големия президентски син Доналд Тръмп младши, други сътрудници на президента и руската служителка Наталия Веселницкая.

В. "Ню Йорк таймс" съобщи, че Хикс е заявила пред колеги, че е постигнала това, което е смятала за възможно на поста си.

"Хоуп е фантастична и свърши прекрасна работа", заяви Тръмп, коментирайки решението й, добавяйки, че тя ще му липсва. "Убеден съм, че в бъдеще отново ще работим заедно", каза той.

Хикс заяви, че няма думи, с които да изрази благодарността си към президента, без да коментира причините за оттеглянето си. 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
ш, лелче, що толко не харесваш "арма 3" ? игрицата става и за хора в напреднала възраст...
3
0
 
0
 
! Отговори
ИЗгърбич Задвратян преди 6 години
...и нито думз за това, че по руската държавна телевизия пуснаха кадри от "арма 3" като илюстрация на репортаж от сирия...ти да видиш
2
0
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
един тимуровец пита дали има ХД версия на филма дето хвърля...оставка.
1
0
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Била бивш модел. То си и личи де. Да е жива и здрава.